Gość 22.04.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 witam spotykam czesto ze ktos ma ocieplenie fundamentow od wewnatrz o ile moge sobie cos takiego wyobrazic przy scianie jednowarstwowej to juz przy dwuwarstwowej jest to dla mnie jakies nieporozumienie mam nadzieje ze temat sie rozwinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 znaczy ze nikt nie ociepla jedynie od wewnatrz to dobrze bo juz myslalem przez chwile, ze jest to jakies powszechne zjawisko powiem ze mi np to kierownik budowy to zaproponowal zrobienie ocieplenia od wewnatrz przy scianie 3 warstwowej!!!!!!!!!! calkiem od wewnatrz wiec mysle ze jest o czym dyskutowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 okmoze nie macieale moze znacie kogos co ma takie wewnetrzne ocieplenieprzeciez to mostek termiczny na calej dlugosci fundamentu zewnetrznegojak mozna takie cos polecac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek102 22.04.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 A ja mam ocieplenie od wewnatrz. 5cm styropianu na całej długości na wysokość około 1 m. Jestem zadowolony z tego rozwiązania. Prosto założyć. nie ma problemów z zabezpieczeniem. Wylewka jest wylana na równi ze styropianem. na to wszystko położony styropian o grubości 10cm w poziomie. Ściana jest jednowarstwowa bo to jest kanadyjczyk.Styropian w poziomie przykrywa część ściany fundamentowej. Dzięki temu nie ma mostków cieplnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 22.04.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 A ja mam ocieplenie od wewnatrz. 5cm styropianu na całej długości na wysokość około 1 m. Jestem zadowolony z tego rozwiązania. Prosto założyć. nie ma problemów z zabezpieczeniem. Wylewka jest wylana na równi ze styropianem. na to wszystko położony styropian o grubości 10cm w poziomie. Ściana jest jednowarstwowa bo to jest kanadyjczyk.Styropian w poziomie przykrywa część ściany fundamentowej. Dzięki temu nie ma mostków cieplnych. Hm...tak, dla kanadyjczyka ma to sens. Ale leon buduje z betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 22.04.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 A ja mam ocieplenie od wewnatrz. 5cm styropianu na całej długości na wysokość około 1 m. Jestem zadowolony z tego rozwiązania. Prosto założyć. nie ma problemów z zabezpieczeniem. Wylewka jest wylana na równi ze styropianem. na to wszystko położony styropian o grubości 10cm w poziomie. Ściana jest jednowarstwowa bo to jest kanadyjczyk.Styropian w poziomie przykrywa część ściany fundamentowej. Dzięki temu nie ma mostków cieplnych. Jak świat światem, baran ma futro na zewnątrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Jak świat światem, baran ma futro na zewnątrz... Ale kożuszek z niego nosimy futerkiem do środka... Dodam, że mój fundament ocieplony jest od wewnątrz, podobnie, jak u waldka102. Zgodnie ze sztuką budowlaną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 22.04.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 ...ale na zewnątrz naszego ciała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 ...ale na zewnątrz naszego ciała! No właśnie, a fundament jest gdzie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 dobra matka ale ty tez masz jednowarstwowa sciane w jednowarstwowej mozna jeszcze to jakos przezyc chociaz w takim ukladzie nie dawalbym ocieplenia w ogole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 22.04.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 ... pewnie się stosuje rzadziej tą metodę,ale nie jest to niezgodne ze sztuką budowlaną. Ja miałem tak w projekcir. Patrząc od wewnątrz : styropian-bloczek betonowy 24 cm- cegła klinkierowa jako cokół od zewnątrz. Na to oczywiście izolacja przeciwwilgociowa i ściana - BK600 / 30 cm + styropian 12 cm, czyli ściana dwuwarstwowa - ... a co na to barany. Nie wiem, nie pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Uważam zresztą, że jedno i drugie rozwiązanie jest zgodne ze sztuką budowlaną, tak jak nosimy zarówno kożuszki jak futerka i w obydwu wersjach jest nam ciepło. Oczywiście wybór rozwiązania zależy od rodzaju ścian zewnętrznych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 jurgmasz sciane z BK o grubosci 30 cm bez ocieplenia?toz to mroz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.04.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Uważam zresztą, że jedno i drugie rozwiązanie jest zgodne ze sztuką budowlaną, tak jak nosimy zarówno kożuszki jak futerka i w obydwu wersjach jest nam ciepło. widzisz matka... jesli ocieplenie jest od zewnatrz to sciana fund. jest ciepla i nei odbiera ciepla scianie nosnej (nie ma mostka termicznego) jesli jest od wewnatrz to sciana fund jest zimna jak lod i mostek termiczny jest oczywisty oczywiscie w przypadku sciany jednowarstwowej nie jest to taka tragedia jak w przypadku scian nosnych o gorszym lambda tak naprawde ocieplenie od wewnatrz daje jedynie spokojniejszy sen inwestorow i godziwy zysk producentowi ocieplen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 22.04.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 A ja mam ocieplenie od wewnatrz. 5cm styropianu na całej długości na wysokość około 1 m. Jestem zadowolony z tego rozwiązania. Prosto założyć. nie ma problemów z zabezpieczeniem. Wylewka jest wylana na równi ze styropianem. na to wszystko położony styropian o grubości 10cm w poziomie. Ściana jest jednowarstwowa bo to jest kanadyjczyk.Styropian w poziomie przykrywa część ściany fundamentowej. Dzięki temu nie ma mostków cieplnych. Hm...tak, dla kanadyjczyka ma to sens. Ale leon buduje z betonu LEON BUDUJE ??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 22.04.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 A ja mam ocieplenie od wewnatrz. 5cm styropianu na całej długości na wysokość około 1 m. Jestem zadowolony z tego rozwiązania. Prosto założyć. nie ma problemów z zabezpieczeniem. Wylewka jest wylana na równi ze styropianem. na to wszystko położony styropian o grubości 10cm w poziomie. Ściana jest jednowarstwowa bo to jest kanadyjczyk.Styropian w poziomie przykrywa część ściany fundamentowej. Dzięki temu nie ma mostków cieplnych. Hm...tak, dla kanadyjczyka ma to sens. Ale leon buduje z betonu LEON BUDUJE ???????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.04.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 widze, ze jednak nikt poza paru jednowarstwowcom nie robi ocieplenia fundamentu od wewnatrz to pocieszajace juz myslalem, ze to taka powszechna moda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts