Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POKRYCIA DACHOWE WARSZAWA I OKOLICE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 505
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam Wszystkich,

Wczoraj postawiliśmy przysłowiową "kropkę nad i". Podpisaliśmy umowę z Panem Michałem Dąbrowiczem na komplet: materiał + pokrycie dachu. Teraz będziemy spokojnie patrzeć jak ceny idą sobie w "górę" i czekac do jesieni na wykonanie.

Jednocześnie w tym miejscu pragnę podziękować Panu Michałowi za fachową obsługę no i ...rabaciki :lol:

Nie ukrywam, że sprawdzaliśmy ceny w innych miejscach i oprócz tego, ze u Pana Michała było trochę taniej to obsługą i podejściem do klienta bije On wszystkich na głowę, az miło było wydać kasę!!!

Tak więc, dziękujemy, i do zobaczenia jesienią!!!

A wszystkim Forumowiczom szczerze polecamy Pana Michała Dąbrowicza.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Panie Michale,

Wracam do Pana jak bumerang :)

Na placu boju pozostaly u mnie

1. ibf czarna podwojna rzymska

2. euronit ciemnoszara ekstra

3. euronit ciemnoszara verona

4. brass grafitowa celtycka

brass cisar - odpadl, widzialem i nie podoba mi sie

mam przeogromna prosba o wskazanie realizacji daszku z punktu 1 (ibf) i 3 (verona) nie moge ich niestety nigdzie, lacznie z forum namierzyc :(

najlepiej w okolicach powiatu legionowskiego (nieporet, chotomow, etc)

nie ma po prostu jak zobaczyc na zywca

pozdrawiam,

pawel

• 2 weeks później...

Witam Pana,

> Tak się składa, iż szukałem dla Pana adresów Ibf czarnego rzymskiej(I

> nawet mam 2,jeden obok Grodziska Mazowieckiego, jeden w Cisiu obok

> Mińska Mazowieckiego.)Euronit Verona ciemnoszara jeszcze nie mam, ale

> zacznie być układana na początku czerwca i do ok.20 czerwca będzie

> zrobiona.

> Jutro się dowiem jak to jest dokładnie z Euronitem Ekstra i Eską, ale

> proszę mieć na uwadze, że może być to i październik i listopad(dzis potwierdziłem,że może to być i koniec roku. Nawet

> to jest nie pewne, gdyż jak ostatnio dla klientki z Forum ustaliłem

> datę dostawy(rozmowa ustna z Panią w dziale handlowym Euronitu w

> Olkuszu, że zamawiam teraz(początek kwietnia) i chce na połowę maja,

> to powiedziała, że OK.

> Jak

> przyszło co do czego, to potwierdzenie dostałem na 29

> czerwca!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dlatego akurat ta Pani kupiła Veronę , bo

> nie mogła mieć takiego przesunięcia.!!!!!!!!!!

Ps!!!!!!!!

Jak komuś pilnie potrzeba na dach ok.400 m2 dachówki betonowej Euronit Profil S,kolor brąz to mam jeden dach do odbioru na 1 tydzień lipca.

Pozdrawiam

Michał Dąbrowicz

doradca techniczny firmy Dachlux

0 500 116 292

Witam,

Braas wznowi przyjmowanie zamówień z dniem 1 czerwca.

Nie wiem jak to będzie z dostępnością jak wszyscy w pierwszych dniach czerwca zaczną wysyłać zamówienia,ale z moich informacji wynika,iż najszybciej dostępna będzie dachówka Celtycka i Romańska.

Pozdrawiam

Michał Dąbrowicz

0 500 116 292

Witam,

niestety nie mam za dobrych informacji,gdyż w dachówce Tandem nie ma koloru przypominającego kasztan,bądz kolor winny.Zresztą i tak nie polecam wyboru koloru dachówki z katalogu,bądz ze strony producenta.Zawsze kolor dachówki musi być oceniany "na żywo"

Cena cennikowa Tandema zaczyna się od 39,80 zł netto za m2 do 51,48 zł netto za m2.

Co do jakości to i Mz3(Creaton-Meindl) i Tandem(Meyer Holsen) są bardzo dobre jakościowo,natomiast Meyer Holsen ma lepszą gwarancję,stąd przy nim postawiłbym większego plusa.Nie mam w ofercie Nibry,więc na jej temat się nie wypowiem.

Pozdrawiam

Michał Dąbrowicz

0 500 116 292

[email protected]

Witam,

a co Pan mysli o Bogenie Innova12 kolor edelgranat brązowy i edelrubin czerwony? Maja Państwo ją w ofercie i jaka jest jej cena?No i oczywiscie czy jest dostepna:)?

pzdr

Witam,

niestety nie mam za dobrych informacji,gdyż w dachówce Tandem nie ma koloru przypominającego kasztan,bądz kolor winny.Zresztą i tak nie polecam wyboru koloru dachówki z katalogu,bądz ze strony producenta.Zawsze kolor dachówki musi być oceniany "na żywo"

Cena cennikowa Tandema zaczyna się od 39,80 zł netto za m2 do 51,48 zł netto za m2.

Co do jakości to i Mz3(Creaton-Meindl) i Tandem(Meyer Holsen) są bardzo dobre jakościowo,natomiast Meyer Holsen ma lepszą gwarancję,stąd przy nim postawiłbym większego plusa.Nie mam w ofercie Nibry,więc na jej temat się nie wypowiem.

Pozdrawiam

Michał Dąbrowicz

0 500 116 292

[email protected]

Panie Michale

Mój wybór dachówki padł na BRAAS grecką- lumino w kolorze brązowym. Z tego co się dowiedziałem i jak pan wcześniej pisał fabryka nastawia się na produkcję dachówki celtyckiej i romańskiej. Grecka w najbliższym czasie nie będzie dostępna. Zaproponowano mi odpowiednik, dachówkę firmy Nelskamp o takim samym kształcie i z taką samą powłoką. Różnica polegać ma tylko w kolorze, nelskam jest ciemniejszy (czekoladowy) oraz nieznacznie w cenie (droższa). Co pan sądzi o tej dachówce, jest porównywalna do Braasa, a może lepsza ??? czy wybrać inny kształt i celtycką Braasa ?? Romańska cisar odpada ze względu na kolor.

Witam,

niestety nie mogę się wypowiedzieć na temat dachówki Nelskamp,gdyż w życiu jej nie sprzedałem.(nie mamy jej w ofercie).Nie znam ani warunków gwarancji,ani serwisu(jak się odbywa realizacja zamówienia,czy są doradcy techniczno handlowi,jak z ew.reklamacją).Moim zdaniem tutaj Braas ma przewagę,gdyż jak by coś sie działo,to jest firma działająca w Polsce i zawsze można się do nich zwrócić.Kwestia koloru i kształtu to indywidualna sprawa klienta,o gustach się przecież nie dyskutuje.Celtycka to ładna dachówka,zresztą wiem z doświadczenia,iż na dach się zwraca uwagę pierwsze 3 miesiące,pózniej przechodzi się nad tym do codzienności.Jest bo jest.Więc po co płacić więcej za Nelskampa?(hmm.to tylko moja opinia).

Pozdrawiam

Michał Dąbrowicz

0 500 116 292

[email protected]

• 2 weeks później...