Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POKRYCIA DACHOWE WARSZAWA I OKOLICE

Recommended Posts

Witam,

niestety Euronitu polskiego nie da się już zamówić na ten rok,Euronit niemiecki jest dostępny u mnie w ciagu 1-2 miesiące.Nie można łączyć dachówek polskich i niemieckich,gdyż różnią sie delikatnie odcieniem.

Stąd moje pytanie czy to jest dobiórka do istniejacego dachu czy jest to nowy "daszek".

Pozdrawiam

Michał Dąbrowicz

doradca techniczny firmy Dachlux

0 500 116 292

[email protected]

• Odpowiedzi 505
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam Panie Michale,

niezmiernie podoba mi się dachówka Creatona Domino, kolor jak się nie mylę Łupek (grafitowa w każdym bądź razie). Identyczną produkuje francuski Imerys Toiture. Z tego co się orientuję, cenowo są porównywalne.

Którą by Pan doradził?

Czy taką dachówkę można układać jedną pod drugą, czy trzeba z przesunięciem? (widziałam zrealizowany dach z ułożeniem jadna pod drugą, co bardzo mi się podoba, ale w dwóch punktach sprzedaży dowiedziałam się, że trzeba je układać z przesunięciem).

Dziękuję i pzdr, matrasza

Witam Panie Michale,

niezmiernie podoba mi się dachówka Creatona Domino, kolor jak się nie mylę Łupek (grafitowa w każdym bądź razie). Identyczną produkuje francuski Imerys Toiture. Z tego co się orientuję, cenowo są porównywalne.

Którą by Pan doradził?

Czy taką dachówkę można układać jedną pod drugą, czy trzeba z przesunięciem? (widziałam zrealizowany dach z ułożeniem jadna pod drugą, co bardzo mi się podoba, ale w dwóch punktach sprzedaży dowiedziałam się, że trzeba je układać z przesunięciem).

Dziękuję i pzdr, matrasza

Witam,

porównanie dachówek Creatona i Imeris Toiture posłałem na priv,

natomiast wkleję porównanie ukladanie na przemian i jedna pod drugą:

2.Co do ukladania na przemian bądz jedna pod drugą.

Otóż jest zasada,jeżeli dach jest o niskim kącie nachylenia i w dodatku w środowisku agresywnym(duża ilość drzew,szczególnie iglastych) to tylko układanie na przemian.Jeżeli stromy i w okolicy nie ma drzew to można układać na przemian i jedną pod drugą.Jest to związane z zapychaniem zamków dachówki przez igły z drzew.

Pozdrawiam

Michał Dąbrowicz

Panie Michale,

bardzo dziękuję za odpowiedź :D

Czy mogę u Pan uzyskać info o cenie dachówki domino f-my Creaton na dzień dzisiejszy oraz czas oczekiwania, czy mam kontaktować się z punktem sprzedaży.

dziękuję i pozdrawiam,

matrasza

Witam,jeżeli nie robił wyceny żaden punkt z sieci dachlux,to chętnie sporządzę ofertę.

Pozdrawiam

Michał Dąbrowicz

Panie Michale,

widzialam dzis na stronie Budmatu, ze od 04.08 obowiazuje nowy cennik.

To wzrost czy spadek cen? Interesuje mnie blachodachowka Sara.

pozdrawiam

Witam,

zmiana cen dotyczy głownie blachodachówki Polonia(stal polska) oraz produktów z Huty Voestalpine (Austria).Są to obniżki o ok 5-7 %.Dotyczy to również blach trapezowych

Nie uległy zmianie cenowej produkty ze szwedzkiej huty SSAB,te najbardziej poszukiwane i z najlepszą gwarancją.

Pozdrawiam

Michał Dąbrowicz

doradca techniczny firmy Dachlux

0 500 116 292

[email protected]

Witam,

To, żę Pan Michał zna się na swojej robocie jest powszechnie wiadome i fakt ten mogę potwierdzić osobiście - świetna, terminowa i miła współpraca.

Tym razem pochwalę ekipę Pana Leszka - od Pana Michała, która robiła mi dach w zeszłym roku. I to nie za to jak zrobiła dach (jest ok), ale za to jak zareagowała na potrzebę naprawy po ostatniej nawałnicy w Warszawie, kto widział ten wie jak to wyglądało. Wichura uszkodziła mi jedną obróbkę na ogniomurze. Od mojego telefonu do naprawy mineły może ze 3 godziny.

Cieszę się, że firma nie działa na zasadzie fire and forget. Co niestety jest nagminne w innych firmach, kiedy wpłaci się całą kwotę.

Pozdrawiam

Witam,

To, żę Pan Michał zna się na swojej robocie jest powszechnie wiadome i fakt ten mogę potwierdzić osobiście - świetna, terminowa i miła współpraca.

Tym razem pochwalę ekipę Pana Leszka - od Pana Michała, która robiła mi dach w zeszłym roku. I to nie za to jak zrobiła dach (jest ok), ale za to jak zareagowała na potrzebę naprawy po ostatniej nawałnicy w Warszawie, kto widział ten wie jak to wyglądało. Wichura uszkodziła mi jedną obróbkę na ogniomurze. Od mojego telefonu do naprawy mineły może ze 3 godziny.

Cieszę się, że firma nie działa na zasadzie fire and forget. Co niestety jest nagminne w innych firmach, kiedy wpłaci się całą kwotę.

Pozdrawiam

Szanowny Panie niestety nie wszyscy mieli takie sczeście jak Pan w zeszłym sezonie prosiłem o wycenę Pana Michała dotycząć mojego dachu / SKOMPLIKOWANY DACH W okolicach nieporetu /umówiony termin na luty i co i ciszą z mojesj strony kilka jak nie kilkanascie telefonów prośba o zminae rynien na inne i totalna cisza ja rozumiem ze człowiek jest strasznie zapracowany niemniej jednak ja zostałem totalnie olany przez frime dachlux i Pana Michała troche mi przykro i tyle pozdrawiam

Też Michał .