Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM POD KALINĄ 2 pracownia ARCHON

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Czy ktoś budował, buduje lub zamierza budować domek wg projektu Dom pod kaliną lub Dom pod kaliną 2 firmy Archon z Myślenic?

http://www.archon.com.pl

Proszę o opinie na temat tego projektu.

Ja praktycznie jestem juz zdecydowna na jego zakup, ale chętnie wysłucham uwag bardziej doświadczonych. Na pewno zmieniłabym dach nad garażem z pulpitowego na dwuspadowy (byłoby dodatkowe pomieszczenie nad garażem, bo ciągle mam jakieś pranie do suszenia :D , do tego byłoby miejsce na narty, deski, buty i nie wiadomo co jeszcze :lol: ), przeprojektuję schody, tak aby miały spocznik, okno balkonowe w gabinecie zmienię na zwykłe, a z drugiego zrezygnuję. Zastanawiam się tez co robić, z tym balkonikiem w garderobie na górze?Może go zostawię - nie będzie takiej stodoły? :lol: Może ktoś z Was mi doradzi? Pozostaje jeszcze materiał na dom....ciężka sprawa, ale chyba bedzie max lub porotherm. Dużo czytałam na ten temat, ale dalej nie mogę się zdecydować z czego mam budować :roll:

Mam nadzieję, że ktoś się do mnie dołączy, bo jak dotąd na chętnych do budowy wg tego projektu nie trafiłam. A może kiepsko szukałam? :wink:

Pozdrawiam

Magda

• 11 years później...