rich 24.11.2002 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2002 Jedrus .Wyslalem Ci na priva namiary . Jedno musisz wiedziec ze kazdy dom mozna dostosowac do budownictwa szkieletowego. Pan W. Nitka z Centrum Budownictwa Szkieletowego w Polsce pisal o tym w poprzednich linkach przejrzyj forum.Ma wielka wiedze na ten temat.Pozdrawiam Rich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 21.03.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Pedros, firma Wood-Mizer z Piły już nie istnieje. Dzwoniłem tam na jesieni 2002. Domy stawia ktos, kto tam pracowal, po sasiedzku. W mojej okolicy stoi od ladnych paru lat taki dom. Ze wstepnych rozmow z wlascicielem wynikalo, ze nie narzeka i z firmy byl zadowolony. Teraz dobudowal sobie murowany garaz. Z zewnatrz nie do poznania, ze dom zbudowany w technologii szkieletu drewnianego. Poza tym domek jest bardzo ladny.Bede z tym czlowiekiem jeszcze rozmawial, bo mieszka w tym domu bardzo dlugo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 21.03.2003 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Jędrus,jeżeli będziesz chciał przywieźć plan (projekt) domu ze Stanów czy Kanady, musisz go przystosować do polskich wymagań. Jest kilka rzeczy róźniących się, np. w Stanach schody mogą być nieco bardziej strome niż zezwalają na to polskie przepisy, itp. Projekt należy też przełumaczyć, choć raz zdarzyło mi się widzieć projekt zatwierdzony do budowy w języku angielskim.Natomiast polskie projekty domów drewnianych (szkielet i bale) możesz znaleźć na stronach http://www.szkielet.com.pl/projektyMożna też przerobić każdy jeden projekt z technologii tradycyjnej na lekki szkielet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inezxxxx 19.09.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Zapraszam do obejrzenia blogu budowlanego, który pokazuje jak należy budować szkieletowy dom kanadyjski: http://www.domykanadyjskie.mojabudowa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts