Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Połączenie instalacji: pompa ciepla, piec kondens., kominek

FuFu82

Recommended Posts

Jezu !! Ludzie, dzięki za pomoc :D

Zdecydowaliśmy się na pompę ciepła i kondensat (kominek tylko dla celów dekoracyjnych)

Rafał dzięki za pomoc - jest jednak mały problem - jestem straszliwym uczuleniowcem-kurzowcem i klimatyzacja odpada. Spróbujemy pomyśleć nad wodnym rozprowadzeniem ciepła do kaloryferów :D

Widziałem cosik takiego na zdjęciach organie samego Wielkiego Brata, w Muratorze znaczy. Jak nie zapomnę to podam numer.

PS. Nie łam się to był artykuł zbiorczy o różnych rodzajach rozwiazań kominkowych z tego co pamiętam.

Mnię płaszcz wodny osobiście nie interesuje. Domek niby fajnie, ale wg mojego pojęcia będzie daleko od szosy. Przypominam wzeszły rok i odcięcie Ślazaków w sezonie grzewczym po wichurze (niektórych na miesiąc). Dlatego wymyśliłem sobie kominet z DGP, ale DGP sobie wody do mycia nie ogrzeję, więc kombinuję co by tutaj przy jak najmniejszym zużyciu prądu wyczarować, co by dom mógł w miarę normalnie egzystować, bo bez prądu trudno mówić o życiu. Dlatego co mogę rozdzielam i łącze z początkami fizyki tymi bez przepływu elektronów. :wink:

ubek o tym jest już na innych wątkach, ja tylko tłumaczyłem dlaczego tak kombinuję, a sięnauczyłem w 50 m2 1/3 obecnego domu - stare budownictwo, gdzie reszta niezamieszkała. po 2h przy -15 poszłu do kibelka wszystkie zielone badyle, bo zwiotczały.

FuFu zastanów się nad dołożemien GWC, zwłaszcza podobno żwirowy dobrze filtruje powierzer i dodatkowo je ogrzewa zimą, a latem zchładza. Było o GWC w końcu w Mutratorze w tym miesiącu, jest trochę na Forum. :oops:

:oops: Przepraszam sam się zagalopowałem nie na temat. :oops: