FuFu82 26.04.2005 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Jezu !! Ludzie, dzięki za pomoc Zdecydowaliśmy się na pompę ciepła i kondensat (kominek tylko dla celów dekoracyjnych) Rafał dzięki za pomoc - jest jednak mały problem - jestem straszliwym uczuleniowcem-kurzowcem i klimatyzacja odpada. Spróbujemy pomyśleć nad wodnym rozprowadzeniem ciepła do kaloryferów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 26.04.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Widziałem cosik takiego na zdjęciach organie samego Wielkiego Brata, w Muratorze znaczy. Jak nie zapomnę to podam numer. PS. Nie łam się to był artykuł zbiorczy o różnych rodzajach rozwiazań kominkowych z tego co pamiętam. Mnię płaszcz wodny osobiście nie interesuje. Domek niby fajnie, ale wg mojego pojęcia będzie daleko od szosy. Przypominam wzeszły rok i odcięcie Ślazaków w sezonie grzewczym po wichurze (niektórych na miesiąc). Dlatego wymyśliłem sobie kominet z DGP, ale DGP sobie wody do mycia nie ogrzeję, więc kombinuję co by tutaj przy jak najmniejszym zużyciu prądu wyczarować, co by dom mógł w miarę normalnie egzystować, bo bez prądu trudno mówić o życiu. Dlatego co mogę rozdzielam i łącze z początkami fizyki tymi bez przepływu elektronów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 26.04.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 No tak, to (przerwy w dostawie energii elektrycznej) trzeba też brać pod uwagę. Choć w XXI wieku .... Ale może by generator spalinowy do podtrzymania strategicznych obwodów .... taki ze 2kW nawet i grzałkę pociągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 26.04.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 ubek o tym jest już na innych wątkach, ja tylko tłumaczyłem dlaczego tak kombinuję, a sięnauczyłem w 50 m2 1/3 obecnego domu - stare budownictwo, gdzie reszta niezamieszkała. po 2h przy -15 poszłu do kibelka wszystkie zielone badyle, bo zwiotczały. FuFu zastanów się nad dołożemien GWC, zwłaszcza podobno żwirowy dobrze filtruje powierzer i dodatkowo je ogrzewa zimą, a latem zchładza. Było o GWC w końcu w Mutratorze w tym miesiącu, jest trochę na Forum. Przepraszam sam się zagalopowałem nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts