Maciek Z 22.04.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Mam pytanie związane z rozliczeniem wycofanych oszczędności z kasy mieszkaniowej wydanych na cele mieszkaniowe. Z tego co jest napisane w instrukcji i w samym picie wynika, że oszczędzanie w kasie mieszkaniowej i odliczanie 30% wpłat nie było żadną korzyścią chyba że w danym roku podatkowym wydałem tylko pieniądze pochodzące z kasy i nic więcej. W innym przypadku każda kwota ponad kwotę wycofaną ale do ok 21 884zł nie powoduje odliczenia - 19% z 21 884zł zostaje "pożarte przez odliczenia z tytułu oszczędzania w kasie". Dopiero jeżeli wydatki przekroczą kwotę wycofaną plus te 21 884zł to od nadwyżki dopiero daje się odliczyć 19%. Czy ktoś z forumowiczów ma podobny problem do rozwiązania? Nie wiem czy jest tak jak myślę, czy może da się to jakoś ominąć. Mam nadzieję, że ktoś zrozumie to co napisałem . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/32203-ulga-budowlana-a-kasa-mieszkaniowa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts