dami693 22.04.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Posadziłam 2 lata temu dwie- pomarańczową i czerwoną. Kwitły cudownie ale równie odrażająco "pachniały". Jesienią ubiegłego roku posadziłam trzecią - żółtą . W tym roku żółta zakwitła choć jej kwiaty nie są takie piękne i duże jak w tamtym roku (może taka odmiana a może zimno). Niestety pozostałe dwie nie tylko nie zakwitły ale i ich " łodygi" nie są tak dorodne jak w ubiegłym roku. Co robić? Wczoraj w nocy zmarzła żółta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 28.04.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 nadal temat aktualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 29.04.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Z tego, co wiem: - po pierwsze lubią dużo słońca - po drugie, po przekwitnieciu magazynują w cebulach składniki odżywcze na następny rok, więc kiedy przekwitną, należy usunąć kwiaty, można podsypać Azofoski i poczekać, aż liście i łodyga zwiędnie - wtedy usunąć część nadziemną. Może nie miały szansy nakarmić cebul? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 29.04.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Na http://www.rkmk.cyberdusk.pl/artykuly/fritillaria.html podają: "...Częste są pytania, dlaczego cesarska korona nie kwitnie? Przyczyn może być kilka: * zbyt lekka jałowa ziemia * za słabe nawożenie * kwaśna ziemia * zagęszczenie roślin * sadzenie w obrębie systemu korzeniowego drzew i krzewów * duże wahania temperatury w glebie w pobliżu cebuli przy zbyt płytkim posadzeniu * przechowywanie wykopanych cebul w zbyt wysokiej temperaturze…” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 29.04.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 jak czytam o tej roslince gdzie nie powinna rosnac i co robic zeby zakwitla za rok to smiac mi sie chce a dlaczego bo rosnie u mnie na 1m2 jest tam cala masa bo cebulka jak sie rozrasta i dzieli to zostaje na nastepny rok rosna tam jeszcze tulipany podwojne zaklile potrujne i co kto wsadzi nikt o to niedba nie nawozi dzieciaki depcza choc jest to 1m nad ziemia powiedzcie mi dlaczego kwitnie co rok bez najmniejszych problemow pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 30.04.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 powiedzcie mi dlaczego kwitnie co rok bez najmniejszych problemow pozdrawiam Zatem jak mamy rozumieć Twój poprzedni mail "Temat nadal aktualny"? Rozumiem, że masz problem z tym, że kwiaty Ci kwitną, a Ty nie wiesz dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 30.04.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 no wlasnie nie tu gdzie pracuje kwitna i to bez problemu cebyulka posadzona w moim ogrodzie w domu kwitnie juz drogi rok a cebulka kupiona w sklepie drogi rok nie kwitnie ? i dlaczego nie wiem zna ktos odpowiedz gleba ta sama slonce to samo cebulki niby od tego samego gatunku tylko czemu ta ze sklepu nie kwitnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.05.2008 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Gdybyś choć trochę się postarał i choć trochę szacunku dla czytających miał, to może byś chociaż znaków przestankowych używał. Twoja wypowiedź byłaby zrozumiała. A tak nie pomogę Ci, bo nadal nie wiem w czym tkwi problem. Może masz cebule do niczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 02.05.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 spoko dam rade poradze sobie sam jak mnie nie rozumisz i wszyscy beda zadowoleni pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.05.2008 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts