Agduś 22.04.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Wiosna przyszła (zimna - to prawda, ale wiosna), wszyscy się budują na potęgę, przed moimi (chwilowo) oknami co chwilę przejeżdża samochód pełen jakichś cegieł, a my czekamy... Auuuuuuuuuuuuuu! Wyć się chce!Na co czekamy? Ano na decyzje urzędników, zatwierdzenia, potwierdzenia, zgody, terminy itd.Ratunku! Czarna rozpacz mnie co chwilę ogarnia i wpadam juz nie w dołki, ale w wilcze doły. Miało być na wiosnę i jesienią przeprowadzka, na myśl o kolejnych świętach w tym wynajętym domu zaczynam rozglądać się za suchą gałęzią, forsa na budowę płynie szeroką rzeką do kieszeni właściciela naszego chwilowego lokum... Eeeeeeeeeee, lepiej nie mówić.A w urzędach ciężka obstrukcja.Niech ich sczyści na rzadko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 22.04.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 mój architekt który adoptował projekt to kierownik w starostwie do jego doli dołożyłem kilkaset zł aby załatwiał sprawy w urzędach w moim imieniu.Działkę kupilem pod koniec sierpnia a pozwolenie mialem pod koniec grudnia tego samego roku, nikomu nie "dając w łapę".Może spróbuj w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.04.2005 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Ba, ale my czekamy na plan zagospodarowania!!! Teraz utknął w Agencji Własności Rolnej Skarbu Państwa. Już na szczęście przedarł się przez sądy rozpatrujące odwołania, więc jest szansa, że w końcu zostanie zatwierdzony, odleży swoje i wtedy tłumy ludzi rzucą się z wnioskami o pozwolenia na budowę. Urząd się zakorkuje, bo to będzie sezon urlopowy.... Ech, popadam w czarnowidztwo. Może lepiej już pójdę spać.A na DWZ nie ma co liczyć, bo w oczekiwaniu na PLAN zawiesili wszystkie postępowania w tych sprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 23.04.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Kącik pewnie będzie miał sporo użytkowników:(Ja też czekam-7 miesięcy na WZiZT-obecnie 2-gi na uzgodnieniaciekawe ile jeszcze to potrwaOptymistyczne jest to że nie wynajmuję od nikogo mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.04.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 To kącik dla mnie też . Cała zima poszła na sprawy medialne, później ZUD, teraz czekam już na pozwolenie na budowę. A tu trawa i domki wokół rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniska 23.04.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 chyba też się dopiszę.... stos papierków rośnie, a domek jeszcze nie i ciągle chcą jakiegoś nowego świstka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 23.04.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 swietny topik! aktualnie jestem po 1 piwie bo juz nie mogłem wytrzymać tej nerwówy związanej z trwaniem w zawieszeniu tajkze czekam - w moim przypadku na decyzje banku (kredyt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 23.04.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 My czekamy na sfinalizowanie kupna działki(zaliczka poszła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.04.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 wiem coś o tym !!! czekaliśmy od grudnia do 28 lipca !!!! tyle czasu nam uciekło , ale CO SIE ODWLECZE TO NIE UCIECZE !!!!! głowa do góry , czytać forum , umawiać wykonawców , bo potem nie bedzie na to czasu .... a przede wszystkim zarabiać kasę , bo tego nigdy nie za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.04.2005 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Czytam, czytam i czytam i coraz bardziej zakręcona jestem. Już się uzależniłam od forum. Niech się to wreszcie zacznie! A tak z innej beczki, to może ktoś mnie oświeci, skąd wziąć taki ładny obrazek i jak z niego zrobić sobie wizytówkę? To będzie tak na pocieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 24.04.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Czytam, czytam i czytam i coraz bardziej zakręcona jestem. Już się uzależniłam od forum. Niech się to wreszcie zacznie! A tak z innej beczki, to może ktoś mnie oświeci, skąd wziąć taki ładny obrazek i jak z niego zrobić sobie wizytówkę? To będzie tak na pocieszenie. A jaki rodzaj wizytówki interesuje? Czy taki jak u mnie, lub podobny? Chetnie pomogę również w innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.04.2005 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Nie wiem, z czego można wybierać. Powiedz, gdzie tego szukać i jak wkleić. Widziałam, że niektórzy mają po prostu swoje zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 24.04.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Nie wiem, z czego można wybierać. Powiedz, gdzie tego szukać i jak wkleić. Widziałam, że niektórzy mają po prostu swoje zdjęcia. Sa strony internetowe na których są takie obrazki, w soim profilu podaje się adres do takiego obrazka. zaraz podam przykładowe adresy (bo muszę poszukać) Możesz juz szukać sama. Klikasz prawym klawiszem na jakimś obrazku i wybierasz właściwości, tak zmieniasz adres aby ukazała się cała strona z obrazkami A swoje zdjęcie muszisz umieścić w internecie np w foto-onet i podać w swoim profilu jego internetowy adres. Powracając do obrazków tutaj jedna ze stron, po lewej stronie masz listę można wybierać; http://www.gify.amor.pl/muzyka.html http://www.gify.amor.pl/dolsy.html http://www.gify.amor.pl/ptaki/ptaki1.gif i tutaj, też kliknij na liste po lewej stronie. http://www.gooddogie.com/animate/ http://www.gooddogie.com/animate/anim14.GIF acha aby obrazek byl widoczny jaoko obrazek trzeba zaznaczyć go/adres jako img . Smiało pytaj. Dobry watek dla tych spraw masz tutaj; Kto mnie nauczy wklejania zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 24.04.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Nie lubię się wciskać w rozmowę, ale mam i ja parę adresów fajnych stron z gifkami http://www.palermoviejo.com/palermoviejo/paginas-de-gif/portadadegifs2.htm http://kvd2000.beweegt.nl/ http://dianes.250free.com/GraphicsGalore.html http://www.wtv-zone.com/mousecard/Graphics.html Miłego oglądania wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ol_inka 25.04.2005 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 A może zadzwoń do agencji. My też mieliśmy podobną sytuacje i wydawało sie, że wszystko sie wali. Mąż zadzwonił porozmawiał z kimś kto miał podbić decyzje - i mieliśmy już po tygodniu papiery na które mieliśmy czekać dwa miesiące. Jako argument - zreszto prawdziwy - podał że mamy już umowioną ekipe budowlaną. Wszystko było załatwione szybko, i sprawnie przez jakiegoś Pana z Agencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.04.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 dopisuje sie do klubu juz dzisiaj mialem (wedlug planu sprzed miesiaca) wylewac fundamenty a jak na dzisiaj to moze za jakies 3 tygodnie bede mogl pomachac lopata na dzialce mam nadziej ze sie zas nie opozni bo juz bardzo chce nalac betonu do gleby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 25.04.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Też w klubie. Zabiję architekta Wszystkie papierki czekają a on ciągle coś zawala. Końca nie widać.......................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 25.04.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Ba, ale my czekamy na plan zagospodarowania!!! Teraz utknął w Agencji Własności Rolnej Skarbu Państwa. Już na szczęście przedarł się przez sądy rozpatrujące odwołania, więc jest szansa, że w końcu zostanie zatwierdzony, odleży swoje i wtedy tłumy ludzi rzucą się z wnioskami o pozwolenia na budowę. Urząd się zakorkuje, bo to będzie sezon urlopowy.... Ech, popadam w czarnowidztwo. Może lepiej już pójdę spać. A na DWZ nie ma co liczyć, bo w oczekiwaniu na PLAN zawiesili wszystkie postępowania w tych sprawach. Obawiam się że nie mogą sobie zawiesić - mają obowiązek wydać warunki jak nie mają planu. Przecież mają też studium uwarunkowań przestrzennych czy jak ono się nazywa, a ono nie traci ważności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.04.2005 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Obawiam się że nie mogą sobie zawiesić - mają obowiązek wydać warunki jak nie mają planu. Przecież mają też studium uwarunkowań przestrzennych czy jak ono się nazywa, a ono nie traci ważności. Niby tak, ale mogą to tak przeciągnąć, że rzeczywiście plan będzie wcześniej niż ewentualna DWZ. Nie wiem, czy kłócenie się w tej sytuacji ma sens, bo na razie do wszystkiego podchodzili raczej życzliwe. A jak sobie przechlapiemy ... to lepiej nie mówić, co będzie. Jeszcze dużo od nich zależy. Co do telefonu do agencji, to można spróbować, ale najpierw wykonamy telefon do tutejszego urzędu, bo może już im agencja plan odesłała (miał być pod koniec miesiąca). Dzięki za adresy i instrukcję. Może w wolnej chwili znajdę sobie coś ładnego na pocieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.05.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 a ja moze jutro bede mial decyzje potem to jeszcze tylko zawiadomic odczekac 2 tyg, i do dziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts