ania1719508426 03.05.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 nie "do dzieła" tylko do PINB-u z Zawiadomieniem o Rozpoczęciu Robót. Odczekać 7 dni i wtedy do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.05.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 nie "do dzieła" tylko do PINB-u z Zawiadomieniem o Rozpoczęciu Robót. Odczekać 7 dni i wtedy do dzieła no przeciez napisalem ze zawiadomic i do dziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 03.05.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 atośmy się nie zrozumieli - myślałam, że "zawiadomić strony", bo napisałeś Waść odczekać 2 tyg. To czas właściwy czekaniu na prawomocność a nie czekaniu na Rozpoczęcie Robót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.05.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 no w sumie masz racje napisalem tylko o 2 tyg wiesz w sumie to nie mam zamiaru czekac ani dnia jak mi daja jutro pozwolenie to pojutrze wchodza geodeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola01 03.05.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Dołączam się do Was i ja załamana i zrozpaczona.Mój architekt obiecał mi, że będę mieć pozwolenie na koniec marca.Załatwia mi wszystko od stycznia 2004.Na Wz czekałam 6 miesięcy,następne 6 miesięcy czekałam na pozwolenie na budowe zjazdu na moja działkę z drogi wojewódzkiej.Kupiłam już prawie wszystek materiał na stan surowy ipodpisałam umowę z wykonawca na kwiecień.No imamy maj a ja jak nie miałam pozwolenia tak nie mam.Do czarnej rozpaczy doprowadził mnie następujący fakt;gdy wszystkie papierzyska lezaly już w starostwie i czekałam na upragnione pozwolenie okazało się,że lokalizacja mojego domu na mapce projektowej jest niezgodna z wydanymi warunkami zabudowy.Ja z architektem umówiłam lokalizację domu w odległości około 100m od krawędzi drogi.W wydanych warunkach napisane było,że linia zabudowy znajduje się na lini 35m.Mój architekt nie widział w tym żadnego problemu,twierdząc ,że nie mogę się budować przed tą linia natomiast za mogę się budować gdzie mi nsię podoba.Na budowę w tej odległości absolutnie nie chciał się zgodzic mój mąż a na naszą odległosc nie chciał się zgodzić urbanista w starostwie.Mój architekt próbował rozmawić z owym uranistą najpierw sam a potem przy pomocy znajomych którzy są równiż znajomymi tego urbanisty niestety bez rezultatu.Wtych dniach przeżyłam prawdziwy koszmar .Mąż twardo stał przy swoich racjach i swierdził, ze jesli się ma budować w odległosci 35m to nie będzie się budować wcale.Architekt doradził nam byśmi jeszcze sami spróbowali porozmawiac z Tym panem.Mieliśmy nawet w zamiarze iśc do niego i dać mu łapówę,ale bałam sie,bo nic o nim nie wiedziałam czy bierze,czy nie,czy mnie nie wyrzuci i nie oskarży o przekupstwo.Spróbowałam jeszcze poszukać wśród znajomych,którzy by znali tego pana i wstawiliby sięza mną.Na szczęście udało mi się.Okazało się,że mój stryj bardzo dobrze się zna z tym panem a także, że mój nieżyjący ojciec też się z nim dobrze znał.Stryjek poszedł do niego porozmawiac i przedstawić mu nasze racje.Pan urbanista obiecał,ze gdy będzie miał chwilę wolną to sam pojedzie na naszą działkę zobaczyć i za dwa dni miał nam dać znać co w tej sprawie postanowił.dwa dni póżniej poszłam d o niego ze stryjem iodpowiedział nam,że był na działce,przyznał nam racje dla naszych argumentów dla których chcemy się cofnać w głąb działki i powiedział, że wyrazi zgodęna budowe w naszej odległosci,ale pod warunkiem,że wystąpimy o nowe WARUNkI ZABUDoWY.To mnie powaliło z nóg,bo na te pierwsze czekałam 6 miesięcy.Po rozmowie z męzem,postanowiliśmy czekać,bo mąż mój nie ustąpił w tej kwesti.Na szczęście pan urbanista powiedział,że nowe warunki postara się wydać szybko isłowa dotrzymał.Zaraz po rozmowie z nim złożylismy wniosek o wydanie nowych warunków inie uwierzycie 8 dnia od złożenia wniosku zadzwoniła do mnie sekretarka pana urbanisty i powiedział,żebym się zgłosiła po nowe warunki zabudowy.W tej chwili wszystkie moje dokumenty leża w starostwie i czekam już na wydanie pozwolenia.Mam nadzieję je otrzymać w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.05.2005 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 A gdybyś nie miała stryja, to musielibyście sprzedać tę działkę, kupić nową i zacząć wszystko jeszcze raz, bo pan urbanista nie pofatygowałby się na działkę i nie zmieniłby zdania. I tak żyjemy sobie w kulturze stryjkowo - łapówkowej !!!! Nie napiszę, co o tym pomyślałam, bom polonistką i mi nie wypada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.05.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 thalex dzieki za linki do obrazkow , mam chyba calkiem fajnego tygryska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.05.2005 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 W połowie czerwca podobno plan ma być już zatwierdzony, zaklepany, przyklepany, odczekany, wyleżakowany i w ogóle jak dobre stare wino. Czyli można będzie ruszać po pozwolenie na budowę.No to do dzieła! W połowie czerwca musimy mieć już wszystko i z kompletem papierów w zębach lecieć kurcgalopkiem do odpowiednich urzędników uzbrojeni w piękne uśmiechy wyrażające pełne zrozumienie dla ich katorżniczego trudu. Może jeszcze na wszelki wypadek zamówimy mszę w intencji ich dobrych humorów i dla większej pewności jakieś obrzędy u dobrego szamana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.05.2005 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Udało mi się!!!!! I to za pierwszym razem!!! Byłabym z siebie bardzo dumna, gdyby to nie było takie proste! Ale i tak jestem dumna! Podziękowania dla Słoneczka i thalexa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 10.05.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Wprowadzę optymizm w Wasze posty.Czekałem 9 m-cy na papiery.Potem ruszyłem z kopyta.Potem też było fajnie.Rosło, robiło się , a kłopoty po drodze to były takie, że te z papierami wspominam z uśmiechem ( bo nie kosztowały mnie nic).Dziś do przeprowadzki brakuje kuchni (bez wyposażenia, bo te mam), kostki brukowej przed domem i schodów do piwnicy.No i stoję, bo jestem goły, a koniunktura gzieś daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 10.05.2005 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Agdus, naprawde nie dalas na msze ? Jak nie to gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 11.05.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Dziś do przeprowadzki brakuje kuchni (bez wyposażenia, bo te mam), kostki brukowej przed domem i schodów do piwnicy. Bobiczku! A autostrada??? Mam nadzieję że poszła precz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 11.05.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Kurde, sie nie buduje.Też szukają chyba koniunktury.Ale widmo ciągle wisi.I to dość duże i wyraźne te widmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.05.2005 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Niniejszym ogłaszam, że wychodzę z kącika z powodu wejście w posiadanie Pewnego Papierka A teraz idę go opijać Czego i Wam jak najszybciej życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 17.05.2005 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Gratulacje, ale zastanów się dobrze zanim opuścisz tak szacowne grono, bo jeszcze na niejedno przyjdzie poczekać... No chyba, że ekipy na budowę będzie doprowadzał miły pan z ogoloną głową, byczym karkiem i pitbulem przy nodze charakteryzujący się dziwnie miękkim akcentem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Gratulacje, ale zastanów się dobrze zanim opuścisz tak szacowne grono, bo jeszcze na niejedno przyjdzie poczekać... No chyba, że ekipy na budowę będzie doprowadzał miły pan z ogoloną głową, byczym karkiem i pitbulem przy nodze charakteryzujący się dziwnie miękkim akcentem... Zastanawiam się nad takim na etapie wykończeniówki, żeby trochę pomieszkał... Tylko czy będzie się chciał wyprowadzić razem z tym pitbullem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.05.2005 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 W razie kłopotów znajdziesz jeszcze większego pana z większym pitbullem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.05.2005 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Tak sobie czekam, aż ktoś kupi działeczkę mojej żony, żeby zgomadzić właściwe zasoby. Jak trzeba bedzie to i rok i dwa poczekam, za bezcen nie puścimy, kredytem sięnie zarżniemy itd... itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.05.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Moim zdaniem, to jest najlepszy portal ogłoszeniowy: http://www.gratka.pl/dom/index_wtorny.phtml?ses_gr=b1e1cefecccdc2c2decaac8cc75c62d5 jeśli chodzi o nieruchomości Zamiast czekać, można go wykorzystać i ogłosić swoją działkę do sprzedaży (płacisz marne grosze za ogłoszenie), a najlepiej dołączając zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.05.2005 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Dzięki, jak wróce z urlopu i się nie odbijemy (są szanse) na pewno skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts