Tomaszek 13.10.2002 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2002 Przed moim domkiem za ogrodzeniem jest pas niezagospodarowanego miejsca potem jest chodnik a następnie ulica. Nie posiadam garażu a zdaża się często, że mieszkańcy okolicznych budynków zajmują mi to miejsce... Kiedyś podobno stał tu znak zakaz parkowania z adnotacją że nie dotyczy właścicieli posesji. Teraz znaku nie ma a miły pan w Wydziale Dróg i Transportu Miejskiego poinformował mnie że takie znaki już się nie stawia. U mojego kolegi który mieszka w kamienicy taki znak istnieje i jest całkiem świeży. Mam więc pytanie czy jest jakiś sposób na zarezerwowanie sobie miejsca do parkowania lub też egzekucja takiego prawa w stosunku do parkujących np. przez Straż Miejską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.10.2002 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2002 Kiedyś widziałem znak informujący o wywozie samochodu na koszt właściciela, ale była tam adnotacja, że teren jest prywatny. Może spróbuj tak, inne osoby musiałyby zadać sobie trud sprawdzenia tego. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.10.2002 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2002 Możesz tak: dowiedz się kto jest właścicielem, dogadaj się z nim i postaw sobie słupek. Niestety to będzie Ciebie kosztowało. A nie masz dojazdu do posesji i skrawka miejsca na działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts