ajr_apis 22.04.2005 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Witam,Miałem dużą działkę (ogrodzoną), podzieliłem ją na dwie mniejsze i jedną z nich sprzedałem.Moje pytanie dotyczy tego, kto (ja czy kupujący) ma teraz obowiązek postawić brakującą część ogrodzenia między działkami? art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 22.04.2005 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Zacznijmy od tego i jednocześnie zakończmy na tym, że nie ma obowiązku grodzenia działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajr_apis 23.04.2005 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Zacznijmy od tego i jednocześnie zakończmy na tym, że nie ma obowiązku grodzenia działek. OK. Ale nie mam zamiaru z sąsiadem tworzyć komuny, więc płot musi stanąć. art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 23.04.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Jeśli masz życzenie się odgrodzić od sąsiada to stawiaj płot na swój koszt. Sąsiad może mieć w tej sprawie całkiem odmienne stanowisko od Twojego i nic na to nie poradzisz.Jeśli zaś Wasze stanowiska byłyby zbieżne to kwestia kosztów jest do ustalenia między Wami i tylko między Wami. P.s W swojej odpowiedzi ustosunkowałem sie do użytego przez Ciebie słowa OBOWIĄZEK. Jesli obowiązek nie istnieje to pozostaje kwestia "dogadania się" - wydawało mi się, że to jest całkowicie zrozmiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 23.04.2005 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 zwyczajem jest, że po prawej patrząc od drogi na działkę płot stawiasz ty. Ale to tylko zwyczaj choć powszechnie stosowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 24.04.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 zwyczajem jest, że po prawej patrząc od drogi na działkę płot stawiasz ty. Ale to tylko zwyczaj choć powszechnie stosowany pierwsze słyszę o takim zwyczaju My z obu stron dogadaliśmy się z sąsiadami i podzieliliśmy koszty na pół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 24.04.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Nie słyszałem o takim zwyczaju. To tylko w ruchu drogowym obowiązuje taka zasada. Jest to wyłącznie kwestia dogadania się z sąsiadem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 24.04.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 hm jest to zwyczaj stary jak świat wywodzi się ze wsi ale tu pewnie sami miastowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 24.04.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 To zwyczaj regionalny - znany tylko w niektórych częściach Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 24.04.2005 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 A w których nie używa się bo ja pochodzę z Centrali i tam się stosuje teraz jestem na Śląsku i też możliwe że na Wschodzie lub Pólnocy go nie ma. Ja uważam takie postawienie sprawy za uczciwe, a jak sąsiad chciał lepszy płot z części naszej do postawienia to dogadaliśmy się z nim bo teoretycznie to nasza część płotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.04.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 A w których nie używa się bo ja pochodzę z Centrali i tam się stosuje teraz jestem na Śląsku i też możliwe że na Wschodzie lub Pólnocy go nie ma. Ja uważam takie postawienie sprawy za uczciwe, a jak sąsiad chciał lepszy płot z części naszej do postawienia to dogadaliśmy się z nim bo teoretycznie to nasza część płotu Ta, pewnie, a jakbyś miał dział działkę narożną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts