rrmi 23.04.2005 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 co sadzicie o tym projekcie , jakie sa uwagi, moze ktos budowal ten dom , prosze o opinie http://www.boduch.pl/info.php?id=117 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.04.2005 01:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 od siebie chce jeszcze dodac , ze zamiast garderoby po lewej stronie wejscia chce toalete i od strony wiatrolapu szafe , drzwi suwane , a takze powiekszyc lazienke , te ktora ma 6,5 m2, jak byscie ta lazienke powiekszyli?zabrac troche pokoju?sama juz nie wiem .Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.04.2005 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Czy az taki ten projekt beznadziejny , ze nikt nic nie pisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 25.04.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 sporo naogladalam sie tych projektow bo mi sie podoba styl pana Boducha, ale nie podoba mi sie jedna zasadnicza rzecz, mianowicie w wielu projektach salon i jadalnia jest zaraz za przedsionkiem i wejscie do pokoi jest z salonu. Dla mnie jest za malo prywatnosci i oddzielenia czesci sypialnej od dziennej, ale sam projekt i domek sa bardzo ladne. Jesli chodzi o lazienke, to ja bym ja zostawila, pokoje i tak nie sa super duze a lazienka nie jest taka mala i jesli w pokojach mialyby byc np. dzieci to tym bardziej wielka lazienka nie jest im potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.04.2005 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 dziekuje , wcale o tym nie pomyslalam , dzieki za temat do myslenia , mam na szczescie jeszcze czas , podpowiadajcie dalej , prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 26.04.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 jest taki projekt, ktory bardzo mi sie osobiscie poda, ale niestety nie miesci sie na moja dzialke . Jest to numer UPB 137 http://www.boduch.pl/info.php?id=128 tu jest troche mala lazienka, ale mozna zrobic duzo roznych przerobek popzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.04.2005 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Rzeczywiscie fajny , troche podobny do mojego . nam zalezy jednak na 4 sypialniach , musze miec po prostu jeden wolny pokoj . A jak to wlasciwie jest z tymi przerobkami ?czy jesli sie chce przeniesc sciane dzialowa to tez potrzeba zmieniac to w projekcie ?Czy dotyczt to tylko scian nosnych?Szczerze mowiac kiedy 1 raz sie budowalismy , to czesc domu stala , spieszylo sie nam bardzo , nic nie zmienialismy i dopiero teraz widze , ze nie mam o tym zielonego pojecia.Duzo sie bedzie tzreba nauczyc widze, na szczescie mam czas , no i to forum, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 27.04.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Witam Projekt fajny, tylko chyba trochę kosztowny?? Przykryć dachem przeszło 220 m2 - majątek! Zgadzam się ze Zdziebdzio - część prywatna powinna być trochę odseparowana od tej dziennej - te wejścia do sypialni z salonu.... Nie myślałaś o domu z poddaszem? Tam oddzielenie części nocnej od dziennej jest dużo łatwiejsze, masz mniejszy dach, mniej ścian zewnętrznych ( niższe koszty ogrzewania ), no i skosy na poddaszu mają swój urok...ale oczywiście to kwestia gustu. A to uwagi na temat tego projektu: na plus - duży dom (lubię takie) fajny taras bardzo ładnie i atrakcyjnie wygląda z zewnątrz pom. gosp. przy garażu na minus - brak WC dla gości - jeśli je zrobisz koło wiatrołapu to drzwi od WC będą się otwierały na salon albo jadalnię; słabo oddzielona część nocna od dziennej; sypialnia małżeńska za duża w stosunku do pokoi dla dzieci- dorośli w sypialni spędzają zazwyczaj tylko noc, dzieci w swoich pokojach się bawią, uczą, przyjmują kolegów i trzymają wszystkie swoje skarby; ta sama uwaga dotycząca łazienek - chyba,że macie 1 dziecko. Ale to wcale nie znaczy, że masz nie kupować tego projektu Najważniejsze, żeby wam się podobał Pozdrowienia, akacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.04.2005 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Dziekuje.Wciaz szukam , jednak nie chce schodow w domu , bo juz jeden ze schodami mialam . Nie pasowal nam. Chyba lenistwo.Zartuje . Wiem , ze te uwagi sa dobre. Problem w tym , ze ciezko znalezc dobry projekt domu parterowego. Metraz dosc duzy , a pokoje i lazienki male . Na indywidualny projekt szkoda mi pieniedzy.Co do dachu licze , ze tylko raz wydam te pieniadze. Poza tym bedziemy wlasnie ze wzgledu na wielkosc kryc go szinglami. Dziekuje bardzo za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 27.04.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 rrmi, co to są szingle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 27.04.2005 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Przepraszam , troche sie rozpedzilam, szingle to jest chyba dachowka bitumiczna, ale tez nie jestem tej nazwy pewna. W Polsce nie jest zbyt popularna metoda krycia dachu , ale np.w usa wszyscy tego uzywaja. Proste do zrobienia i tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 01.05.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2005 Zupełnie inne projekty można znaleźć na stronie:http://www.stylowydom.com.pl/. Zawsze się mi podobały, ale są zbyt rozłożyste jak na naszą działkę.np. http://www.stylowydom.com.pl/projekty/bzg2/bzg2.htmlAle wybór działki chyba jeszcze przed Tobą. Pozdr/M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts