Redwald 23.04.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Jeśli ktoś byłby łaskawy to się polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 23.04.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Zdjęcia! Zdjęcia! Zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 23.04.2005 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Oki, jadę na działkę i zaraz jak się nauczę to zapodam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 23.04.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Whisper mnie uprzedził ale powtórzę: zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia A domek ładniutki. To kiedy zdejmowanie hunusu i start? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.04.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 To ja tylko powitam w naszym gronie Bo o obrazki to już koledzy poprosili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 23.04.2005 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 A ja pogratuluję. Trzymam kciuki, życzę odwagi i stalowych nerwów i pozdrawiam bardzo serdecznie. Magnolia jest śliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 23.04.2005 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Zdjęcia będą jutro . Bo mi baterie siadły w aparacie. To kiedy zdejmowanie hunusu i start? Zdejmowanie humusu w czwartek, łącznie z kopaniem pod fundamenty. Magnolia jest śliczna Też tak mam. Bardzo miłe przyjęcia, a przyznam, że miałem stracha, że się nikt nie odezwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 23.04.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 No to Panie do tej pory szedłeś pod górę, teraz stanąłeś na jej szczycie i w czwartek się mocno odepchniesz......i z górki Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 23.04.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Magnolia zapowiada się ciekawie, a sosenki bliziutko granicy mogą dodawać Twojej posesji uroku (i to gratis ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 24.04.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Noo, na razie jest ściernisko, ale będzie sanfrancisko ... czego ci życzę na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 24.04.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Redwald fajny projekt wybraleś Powiem ci po cichu, że też na niego spoglądalam ale - kosztyyyyyyyyyy i wybralam bardziej prosty ale też z Horyzontu. Pozdrawiam i czekam na cd budowlanych przygód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bip 28.04.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 i bede uważnie czytał wpisy, bo Magnolia to nasz faworyt.Czy cos zmianiales w projekcie i ktory wariant robisz ? Pozdrawiambip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bip 28.04.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Redwald fajny projekt wybraleś Powiem ci po cichu, że też na niego spoglądalam ale - kosztyyyyyyyyyy i wybralam bardziej prosty ale też z Horyzontu. Pozdrawiam i czekam na cd budowlanych przygód. Który ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 28.04.2005 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 i bede uważnie czytał wpisy, bo Magnolia to nasz faworyt. Czy cos zmianiales w projekcie i ktory wariant robisz ? W projekcie zmieniłem jedynie ogrzewanie z gazowego na drewniane no i zlikwidowałem zaokręglenie ganku z tyłu domu bo mi się na działce nie mieściło. Co do wariantu to robię Magnolię zwykłą. Jedyne w lustrzanym odbiciu. Cieszy mnie, że ktoś się tym projektem jescze interesuje. Sam mam ochotę dowiedzieć się coś od kogoś kto już ma stan surowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bip 28.04.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 W projekcie zmieniłem jedynie ogrzewanie z gazowego na drewniane no i zlikwidowałem zaokręglenie ganku z tyłu domu bo mi się na działce nie mieściło. Co do wariantu to robię Magnolię zwykłą. Jedyne w lustrzanym odbiciu. Cieszy mnie, że ktoś się tym projektem jescze interesuje. Sam mam ochotę dowiedzieć się coś od kogoś kto już ma stan surowy. Niestety na razie nie ode mnie na temat stanu surowego. Widziales , ze na stronie Horyzontu jest wypowiedz kogos, kto wybudowal za 220 tys. Masz miejsce na dzialce na garaz wolno stojący ? Jakie masz usytuowanie budynku w stosunku do stron swiata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 28.04.2005 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Redwald fajny projekt wybraleś Powiem ci po cichu, że też na niego spoglądalam ale - kosztyyyyyyyyyy i wybralam bardziej prosty ale też z Horyzontu. Pozdrawiam i czekam na cd budowlanych przygód. Który ? A ten http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=69&id_autora=9&spacer=2&proj=MARYSIA#sytuacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bip 28.04.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Redwald fajny projekt wybraleś Powiem ci po cichu, że też na niego spoglądalam ale - kosztyyyyyyyyyy i wybralam bardziej prosty ale też z Horyzontu. Pozdrawiam i czekam na cd budowlanych przygód. Z czego wywnioskowałeś, że koszty Marysi bedą niższe i o ile niższych kosztow sie spodziewasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 28.04.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Wystarczy zajżeć w zestawienie materialowe i tam przy Marysi jest kwota lączna 113 226 PLN a przy Magnolii z garażem dostalam materialy z Horyzontu i wycenili wartość budowy na 151 727 PLN. Niby nie duża różnica ale jednak. poza tym Marysia jest zncznie latwiejsza w budowie a przy systemie gospodarczym prowadzenia budowy ma to znaczenie A i Magnoli miala też dla mnie zle polożenie kotlowni bo zamierzam grzać opalem stalym. Ale oczywiście każdy ma swoje zdanie i gust. A i jeszce schody nie takie jak chcialam. Bardzo mi sie podoba z zewnątrz ale i rozmieszczenie pomieszczeń na patrerze też jest fajne. I to by bylo chyba na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bip 29.04.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Wystarczy zajżeć w zestawienie materialowe i tam przy Marysi jest kwota lączna 113 226 PLN a przy Magnolii z garażem dostalam materialy z Horyzontu i wycenili wartość budowy na 151 727 PLN. Przeglądam rozne projekty na stronach internetowych pracowni i mam wrazenie, ze niektore wyceny to sa od czapy, po to, zeby zachecic do zakupu projektu "bo tani bedzie". Nie bierz tego akurat do MARYSI ale mam taką ogólną refleksję ze wyceny ze stron projektantow sa troche zaniżone. Poza tym ceny w skali kraju sie bardzo roznią. Tak sie sklada, ze budujecie domy o podobnym metrazu, wiec bedzie mozna na biezaco ocenic jak sie sprawdzaja w budowie oba projekty. Pozdrawiam bip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bip 03.05.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Redwaldzie, tez interesuje mnie Magnolia w lustrzanym odbiciu, tzn. garaż na prawo od wejscia. Mam dzialke z wejsciem od poludnia i chce miec salon z oknami od zachodu zeby byl dobrze doswietlony. Przesylam Ci ma priv arkusz excela mojego autorstwa z wyliczeniem wskaźnika zapotrzebowania E dla Magnolii wg. metody opisanej w Muratorze. Z tym, że mam tylko dokumentację z katalogu to szereg danych wpisałem orientacyjnie. Obejrzyj sobie ten arkusz i wpisz tam faktyczne dane, jakieCi wynikają z projektu i założonych materiałów. Ciekaw jestem co Ci wyjdzie. W arkuszu uwzględniam też rekuperację powietrza (u mnie bedzie) i na końcu przeliczam na koszty energii.Pozdrawiambip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts