Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Sieradzka:)

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 370
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kmalgorzata1 pewnie zaczęłaś już wykończeniówkę, to wiesz, że tylko stawianie murów, robienie dachu i wstawianie okien i drzwi w otwory idzie szybko 8) Potem wszytsko się wlecze niemiłosiernie!

Ja remontuję, rozbudowuję dom tzw. kostkę na opolszczyźnie i miałabym pytanie do sieradzan. Czy znacie drzwi firmy Budrex? Ma firma dystrybutora w Sieradzu i ciekawi mnie wykonanie tych drzwi i jak się sprawują w codziennym uzytkowaniu? Bardzo prosze o odpowiedź!

Ech... nam się przedwczoraj włamali do domu, szczęście w nieszczęściu że nie wyłamali okien drewnianych, weszli drzwiami wejściowymi które na razie są zbite prowizorycznie z desek. Największe straty ponieśli tynkarze, bo ukradli im rusztowania. Generalnie to pewnie jacyś zbieracze złomu, zastanawia mnie tylko po co im stara para butów jednego z robotników które też zabrali :o

Na szczęście jutro montaż alarmu, monitoringu i monitoringu kamerami gdzie będę mógł oglądać chałupkę siedząc przed kompem :wink:

Policja była, zgłoszenie przyjęła i teraz tylko czekać jak dostanę list o umorzeniu dochodzenia.

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
Podobno szykują się jakieś zmiany jeżeli chodzi o pozwolenie na budowę, więc z papierami lepiej się wyrobić do grudnia( niestety nie wiem konkretnie jakie). My wybraliśmy projekt Doskonały 2 z pracowni Domy z wizją. Obecnie zastanawiam się nad rodzajem ogrzewania i czekam na wycenę dachu. A Ty jaki masz projekt?

Śliczny domek będziecie budować! Ja projekt wybierałam coś około 1,5 roku. We wrześniu dopiero odkryłam to biuro projektowe i praktycznie od razu się zdecydowaliśmy na Doskonalego. Jest tyle projektów gotowych, a wybrać dom, który ci pasuje w 100 % to prawie niemożliwe. Okazało się ,że nasz dom jest dość drogi w budowie, w konstrukcji jest aż 7 ton stali, dachówka płaska tegalit, wielkie okna. Nam materiały będzie kupował masz majster, dopiero na wiosnę, bo nie mamy tego gdzie trzymać. Mam nadzieję, że nie będą już tak drożeć. Pozdrawiam!

• 1 month później...

Kochani mam prośbę, czy ktoś orientuje się gdzie w Sieradzu lub okolicach można dostać cegłę, a raczej kształtkę CRH Sahara OW2 pełną? Potrzebuję trzech sztuk, składy budowlane po prostu mnie olewają, w Ar-Bud bezczelnie kłamią od kilku miesięcy że nie mieli jeszcze dostawy z CRH(a mają nowe palety z cegłą na placu), w innych tłumaczą się że to za mała ilość ;/ Gówno warte są te sieradzkie składy budowlane! Na zdjęciu widać po co mi te pełne kształtki przecież na wmuruję takiej perforowanej kształtki jak jest teraz tam położona!

A może ktoś ma na zbyciu?

Pozdrawiam!

http://img65.imageshack.us/img65/7973/53714722eu5.th.jpghttp://img65.imageshack.us/images/thpix.gif

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Jakie macie kotły na gaz ziemny? Stoję przed wyborem kotła i mam mętlik w głowie. Byłem u Pana Bednarka na ul.Warckiej, polecał firmę De Ditrich(może dlatego że sam ją sprzedaje), tłumaczył to faktem dostępności serwisu(najbliższy w Łodzi), oraz faktem iż oni uruchamiają kocioł.

Jak wygląda sytuacja na rynku sieradzkim z innymi markami typu Viessmann, Vaillant, Immergas? Czy bez problemu można znaleźć serwisanta w razie problemów?

Pozdrawiam.