ged 24.04.2005 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Na początku chcę powiedzieć, że nie mam zamiaru wybudować domu według tego projektu. Piszę to na wszelki wypadek, bo gdzieś na tym forum rozpętała się burza, gdy ktoś kogoś poprosił o projekt (chyba oczyszczalni, czy klimatyzacji).W moim przypadku chodzi o zapoznanie się ze sposobem zrobienia takiego projektu. Interesuje mnie sposób wymiarowania, obliczenia... wszystko. U sprzedawców, jeśli nawet mają jakikolwiek kompletny projekt do pokazania, to zaczynają być bardzo nieprzyjemni po godzinie gapienia się w dokumentację. Pewnie wydaje im się, że nauczę się go na pamięć i wybuduję ...Gdyby ktoś był tak uprzejmy i zrobił skan kilku kartek, może by ktoś podesłał coś, co po zakończeniu budowy jest już niepotrzebne.. będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 24.04.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 trochę naciągane to tłumaczenie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 24.04.2005 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Bo widzisz, chodzi o to, abym zaoszczędził te 15 baniek i oficjalnie projektu nie musiał kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 24.04.2005 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 no wlaśnie - przyznałeś się i zobaczysz ze teraz ktos to doceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 24.04.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Bo widzisz, chodzi o to, abym zaoszczędził te 15 baniek i oficjalnie projektu nie musiał kupować. Możesz przecież na forum zapytać jak ma być zbudowany poszczególny element domu np; wymiary ław, grubość stropu, wymiar zbrojenia, wymiary krokiew czy murłat. A jeżeli potrzebujesz projekt jako dokument to niestety ale chyba nikt z nas nie będzie łamał prawa wzamian za Twoją wdzięczność. Przeglądam właśnie swój a tam na prawie każdej stronie pieczątka z podpisem, projekt tak opieczętowany jak jakiś traktat Nie bałbyś się, że w pewnym momencie np "życzliwy" sąsiad/urzędnik złoży na ciebie donos. Darze szacunkiem ludzi którzy oszczędzają ale za duże ryzyko chyba w tym pomyśle ged. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 24.04.2005 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Bo widzisz, chodzi o to, abym zaoszczędził te 15 baniek i oficjalnie projektu nie musiał kupować. Czy ktoś naprawdę bierze na poważnie to co napisałem? Czy ktoś myśli, że mógłbym coś wybudować według czyjegoś projektu? Mnie chodzi o szczegóły zrobienia samego projektu jako dokumentu, a nie co z niego można wybudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 24.04.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 W projekcie masz same wyniki a nie opis sposobu liczenia. Obok kościoła mariackiego jest EMPIK czynny nawet w niedzielę, można spokojnie poczytać nawet na siedząco (przewidzieli to ) np poradnik majstra budowlanego. Gdybyś jednak uparł się na projekt to znajdz najpierw forumowicza który buduje taki dom jaki Ciebie interesuje i na p.w. się "dogadajcie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 24.04.2005 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 W mojej biblioteczce mam nie tylko poradnik majstra ...I nie interesuje mnie projekt domu jaki ja będę budował. Interesują mnie np. sposób rozrysowania różnych elementów, rozwiązań ... na rysunku technicznym. Jeśli chodzi o obliczenia - to widziałem projekty (niestety tylko przez kilka minut) gdzie obliczenia były przeprowadzone od początku do końca, włącznie z przytoczeniem odpowiednich norm. Przeglądam właśnie skan fragmentu projektu podesłanego przez forumowicza (jestem bardzo wdzięczny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts