Jasiu 14.10.2002 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 Skoro redakcja sama się prosi to mam jeszcze jeden pomysł. Przydałaby się możliwość zaznaczania śledzonych wątków. Na jeden z trzech sposobów:1. Zaznaczam sobie jakiś wątek, który mnie interesuje (nie mojego autorstwa) i otrzymuje powiadomienie jeśli zostanie zaktualizowany, lub2. Zaktualizowane śledzone wątki zaznaczone będą żaróweczką w innym kolorze (np.: na czerwono), lub3. Powstanie nowy dział: Śledzone wątki, w którym będą wątki śledzone przez autora. Informacje, które wątki sa śledzone można przechowywać w cookie (będą przypisane do komputera) lub u was w bazie - przypisane do nick'a/użytkownika - będzie to wymagało zalogowania się. I jeszcze cztery wnioski racjonalizatorskie:1. Pole subject powiadomienia o nowym poście w śledzonym wątku ma złe kodowanie2. W powiadomieniu nie ma informacji o jaki wątek chodzi3. Link do wątku w powiadomieniu jest do piewrszej strony wątku, co przy dłuższych wątkach jest niewygodne4. Linki na stronie z wynikami szukania nie prowadzą do znalezionego artykułu, tylko do pierwszej strony wątku, w którym wyszukany artykuł wystąpił. O upierdliwości takiego rozwiązania łatwo się przekonac gdy wynik będzie w jednym z wątków regionalnych mających po 30 stron. I to by było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 15.10.2002 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2002 Nie sądzę aby redakcja mogła cokolwiek z oprogramowaniem forum zrobić. Jeśli ten program był pisany specjalnie na zamówienie to tak, ale nie wydaje mi się aby zatrudniali fachowca skoro można go kupić gotowy. W internecie jest cała masa oprogramowania tego typu. Mozna by jedynie poszukać coś lepszego i podmienić. Ged ps: Jasiu !!! więcej zdjęć !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka 29.10.2002 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 Od niedawna jestem na tym forum i nieco się zdziwiłam, że nie można zaznaczyć "cudzego" wątku, aby otrzymywać powiadomienie, że pojawił się nowy post. Poza tym te powiadomienia są tak naprawdę psu na budę, jeśli nie możnaa) w mailu przeczytać treści postu lubb) wejść bezpośrednio na ten post na forum poprzez link w mailu.Powiadomienie tak naprawdę o niczym nie mówi.Nie panuję trochę już nad tym, w których wątkach rozmawiam i uważam, że jakaś funkcja śledzenia jest konieczna.PozdrawiamMordka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 29.10.2002 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 To forum obslugiwane jest przez darmowe oprogramowanie napisane w PHP i przy odrobinie dobrej woli mozna je przerobic. Oczywiscie przy odrobinie dobrej woli redakcji bo zdaje sie, ze stosunki pomiedzy redakcja a fabrika sa merkantylne i spelnienie naszych zachcianek bedzie kosztowac redakcje pare srebrnikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts