Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy to zaniedbywanie?

Patsi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[Aniko, wcale nie potrzeba wielkiego wysiłku, aby sobie wyobrazić jak wpuszczam obłoconego psa do domu 8) :D to dla mnie chleb powszedni ...

??

:o no to pozostaje tylko powiedziec - wspolczuje :( masz tego sprzatania :lol:

No cóż, z miotłą stanowię monolit :lol:

Rany! baska59 - u mnie wchodzil w grę mop i to ze specjalistycznym środkiem odplamiającym :-? Miotłą mogę machać

Mop dwa razy w tygodniu, to nic strasznego :roll: Ściany, jeśli są na nich "esy-floresy" przeciera się według potrzeby ... :)

... a cóż to za środek odplamiający ... ? Pies raczej do sypialni, w której jest wykładzina dywanowa, nie wchodzi ...

peilin - byłoby. Tylko podczas sezonu wiosenno-jesiennego moja psica włazi do stawu, później wytarza się w ziemi, następnie znowu włazi do wody. Przed wejściem do kojca jest dokładnie czesana, ale błoto bryzga dookoła.

W domu musi być prana (bo nie ma zakazu wchodzenia na taras i do salonu, chyba, że są goście), bo inaczej ściany są w cętki. Dobrze, że farby mam zmywalne :)

baska - mop dwa razy w tygodniu? Chyba 10 x dziennie. Raz dziennie jest bez biegającego psa. Środki odplamiające są na gres polerowany i kremową fugę. Wykładzin nie mam, tylko dębowe deski.

A tak w ogóle, pies nie czuje się odrzucony, kiedy Wy idziecie do sypialni, a on musi zostać w łazience? I czym różni się to od kojca?

peilin - byłoby. Tylko podczas sezonu wiosenno-jesiennego moja psica włazi do stawu, później wytarza się w ziemi, następnie znowu włazi do wody. Przed wejściem do kojca jest dokładnie czesana, ale błoto bryzga dookoła.

W domu musi być prana (bo nie ma zakazu wchodzenia na taras i do salonu, chyba, że są goście), bo inaczej ściany są w cętki. Dobrze, że farby mam zmywalne :)

o nie moj pies do salonu bedzie mial zakaz, moze do przedsionka wejsc jak chce ale dalej nie.

A co robicie zeby w domu nie "dawalo" psem? bo wiadomo ze pies smierdzi przeciez .

Agnieszko, smierdzą psy, które mają chore zęby lub tylko zaniedbane, ewentualnie kłopoty hormonalne, czy ropne zmiany na skórze. Jeżeli od początku pilnuje się tych spraw, nie ma problemu. Mokra psia sierść ma zapaszek charakterystyczny dla mokrej wełny. Jedni to lubią, inni nie są w stanie zaakceptować. Tego nie przeskoczysz.

Środki odplamiające są na gres polerowany i kremową fugę. Wykładzin nie mam, tylko dębowe deski.

A tak w ogóle, pies nie czuje się odrzucony, kiedy Wy idziecie do sypialni, a on musi zostać w łazience? I czym różni się to od kojca?

:D

O kremowych fugach w kuchni już nie pamiętam 8) :lol:

Aniko, nie, Bobi nie czuje się odrzucony, bo łazienkę sam sobie wybrał i to ulubione przez niego miejsce, dzięki temu mamy dom otwarty :lol: drzwi od łazienki się nie zamyka 8) :) zresztą zamykamy jedynie drzwi od kotłowni.

Kremowe fugi, na szczęście, jeszcze mam, kremowe płytki również. Takie chciałam. W innym wypadku wybrałabym np. czekoladowe :)

baska59 : a teraz widzisz sama: Twój pies lubi być w łazience. Mój - na zewnątrz, w ogrodzie i kojcu. Zamknięty w domu - wyje.

Łazienkę lubię mieć zamkniętą. Jakoś tak...

baska59 : a teraz widzisz sama: Twój pies lubi być w łazience. Mój - na zewnątrz, w ogrodzie i kojcu. Zamknięty w domu - wyje.

Aniko, nie rozumiemy się :roll: :) moje psisko także większą część doby spędza na świeżym powietrzu ... ma nawet budę, w której lubi posiedzieć zimą :)

Ja próbuję opowiedzieć o żywocie psa (i właściciela tegoż psa), któremu wolno wejść do domu po zimowym spacerze i prawie w każdym momencie. Nie wiąże się to od razu z totalną psią kąpielą, a jedynie z pewnymi niedostatkami ... hmmm ... estetycznymi :) , na które się godzę, bo nie rozumiem i nie akceptuję idei zamykania psa.

o nie moj pies do salonu bedzie mial zakaz, moze do przedsionka wejsc jak chce ale dalej nie.

A co robicie zeby w domu nie "dawalo" psem? bo wiadomo ze pies smierdzi przeciez .

Wybacz Agnieszko1, ale prawie za każdym razem jak czytam Twoją wypowiedź, to mam wrażenie, że to jakaś prowokacja... :-?

Agnieszko, smierdzą psy, które mają chore zęby lub tylko zaniedbane, ewentualnie kłopoty hormonalne, czy ropne zmiany na skórze. Jeżeli od początku pilnuje się tych spraw, nie ma problemu. Mokra psia sierść ma zapaszek charakterystyczny dla mokrej wełny. Jedni to lubią, inni nie są w stanie zaakceptować. Tego nie przeskoczysz.

e no co ty, zawsze jak wchodzi sie do domu gdzie jest pies to smierdzi.

Mojka ciotka ma bardzo madrego kundelka ale cuchnie wiatrem jak nie wiem.

Zreszta nie wiem dlaczego ale zapach mojego psa mi nie przeszkadzal ale jak ide do obcego domu gdzie jest pies to smierdzi mi zawsze jak nie wiem.

zreszta dziwaczka sie chyba zrobilam, jak mialam psa ( bokserke sliczna)to sie obsciskalam z nia, przytulalam nawet jedzac w trakcie. Teraz jak poglaszcze cudzego psa ( szczegolnie kundla - nie wiem czemu tak mam) musze umyc rece bo mi smierdzi.

Wybacz Agnieszko1, ale prawie za każdym razem jak czytam Twoją wypowiedź, to mam wrażenie, że to jakaś prowokacja... :-?

no i masz racje, rozgryzles mnie,zaczelam juz sobie zarty robic bo tu inaczej sie nie da, maja mnie za potwora to chociaz niech maja prawdziwe powody, bo ostatnie posty ktore popisalam to jak posty wlasnie potwora a nie milosnika zwierzat

Aniko, nie rozumiemy się :roll: :) moje psisko także większą część doby spędza na świeżym powietrzu ... ma nawet budę, w której lubi posiedzieć zimą :)

Ja próbuję opowiedzieć o żywocie psa (i właściciela tegoż psa), któremu wolno wejść do domu po zimowym spacerze i prawie w każdym momencie. Nie wiąże się to od razu z totalną psią kąpielą, a jedynie z pewnymi niedostatkami ... hmmm ... estetycznymi :) , na które się godzę, bo nie rozumiem i nie akceptuję idei zamykania psa.

Chyba, że tak :D Tylko widzisz, wszystkie te wypowiedzi nt. kojców, ogrodów, są albo czarne, albo białe, nie ma szarości. A przecież nie jest tak, że pies ma przebywac tylko w domu. Że tylko to jest właściwe. Cały czas podkreślam, że jednego psa mam w domu, drugiego na razie też, bo ma tylko 2,5 miesiąca, a trzeciego w kojcu. Tylko ten 2,5 miesięczny nie bardzo chce w tym domu być. Zew natury?

Tylko ten 2,5 miesięczny nie bardzo chce w tym domu być. Zew natury?

Ja bym raczej powiedzieła ciekawość świata :)

...10/11 tydzień, to najlepszy czas na dobrą socjalizację psa ... im więcej pozna, tym będzie spokojniejszym, zrównoważonym psem. Teraz właśnie trzeba poświęcać mu bardzo dużo czasu.