cubus2 24.04.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Cześć wszystkim, mam pytanie do tych, którzy już uporali się z ociepleniem dachu, tj. jaka cena jest do zaakceptowania. Mam propozycję za 33 zł/m2 sama robocizna - zdaje mi się, że to bardzo dużo??? Może mieliście jakąś dobrą ekipę (z okolic Trójmiasta) i byście chcieli polecić ?! PLEASE. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubus2 25.04.2005 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Śmiać mi się chce, tylu z Was wykańcza już dom, a wygląda na to, że nie ma jeszcze ocieplonego dachu - 0 odpowiedzi na moje pytanie... Pozdrawiam i życzę szybkiego ocieplenia dachu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 26.04.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Cubus2 chętnie bym Ci odpowiedział, ale u siebie robię to sam. Co mogę co potrafię, zawijam rękawy i do dzieła. Nie wiem jakie są ceny . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubus2 26.04.2005 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Peterek, no to GRATULUJĘ że się "porwałeś" na taką poważną robotę. Ciekawe ile Ci to zajmie czasu? Ile masz metrów dachu? Bo ilość metrów * 33 zł masz zaoszczędzone!!! A to kupa kasy! Pozdr.Cubus2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 27.04.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Troszku ponad 200 , nie jest to takie trudne i uważam, że zrobię to dokładniej (bo u siebie). Teorię można poznać na stronach www producentów wełen. Trochę czasu mi już zeszło, miałem przymusowe przerwy, a to hydraulicy swoje na podłogach musieli zrobić, potem wylewanie podłóg, potem tynki i w końcu mogę dokończyć izolację. Gdy potrzebuję dodatkowej pary rąk wspomagam się bratem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 27.04.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 33PLN za robociznę na gotowo, to normalna cena. Wchodzi w nią:- ułożenie wełny (zwykle w dwóch warstwach)- stelaż aluminiowy (najlepiej podwójny)- oklejenie folią paroizolacyjną- montaż płyt G-K (wraz ze spoinowaniem i przygotowaniem pod malowanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.04.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Lekko się pogubiłam 2 takie same posty powtarzam więc 15 /m2wełna+płyty g-k,+ 2 zł za malowanie metra powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 27.04.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Lekko się pogubiłam 2 takie same posty powtarzam więc 15 /m2wełna+płyty g-k,+ 2 zł za malowanie metra powierzchni To jak za darmo! Tylko jak z jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.04.2005 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Jakość niezła!Zresztą upierdliwa jestem .W efekcie ta sama ekipa robiła mi regipsy na dole -a tam było wesoło-półeczki,gzymsiki,sufity podwieszane po łukach i takie tam inne wg rysunków pani architekt,ponad to zrobili mi kominek,osadzali granit w ścianie w kuchni (tzn musieli skuć tynk,bo wymiśliłam,że kamień ma się licować ze ścianą ,a nie wystawać!),zrobili mi taras z drewna egzotycznego,kominy wymurowali z klinkieru ,acha i jeszcze płot dookoła chałupy(bez przodu ,bo będę dopiero w tym roku robić,ze względu na to ,że NBP jakoś za mało pieniązków nadrukował),malowali cały dół,nie mówiąc już o popawkach po innych "fachowcach",a co najważniejsze jak tylko mogli to innym na ręce patrzyli i mówili co jest spier....,i co trzeba poprawić.Przy nich autentycznie odpoczęłam i budowa zaczęła iśc jak u ludzi.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubus2 29.04.2005 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Joanna33, to pokaż zdjęcia z tymi Twoimi "cudami" !Tak piszesz, że aż miło i zobaczyć by się chciało. Pozdr' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.05.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 przepraszam,ale podczas wybierania okien mężowi cyfrówka spadła i w efekcie jeszcze żadnych zdjęc domu nie posiadam ,ale jak tylko zrobię -podrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 03.05.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 33zł/m2 ocieplenia to straasznie drogo. Do tego materiał ! Ile wyniosło Was ocieplenie takiego dachu ? (ja mam ponad 200m2 do ocieplenia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 03.05.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 33zł/m2 ocieplenia to straasznie drogo. Do tego materiał ! Ile wyniosło Was ocieplenie takiego dachu ? (ja mam ponad 200m2 do ocieplenia ) Niestety mnie także koszty ocieplenia poddasza "mocno zaskoczyły". Poczatkowo szacowałem że całość (220m2) zniknie gdzieć w kosztach krycia dachu. Dotąd wydałem coś ok. 14.000PLN. Są to koszty wełny, podwójnego stelaża i folii paroizolacyjnej i do tego robocizna. A przeciez jeszcze płyta G-K z montażem. Faktem jest, że koszty mógłbym zredukować dając mniej wełny (mam 23cm Rockwool'a), pojedynczy stelaż (mam podwójny), zwykłą folię (mam Dorkena), ale to co mam gwarantuje mi spokuj sumienia i w przyszłości niskie rachunki za ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartar 06.05.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Jakość niezła!Zresztą upierdliwa jestem .W efekcie ta sama ekipa robiła mi regipsy na dole -a tam było wesoło-półeczki,gzymsiki,sufity podwieszane po łukach i takie tam inne wg rysunków pani architekt,ponad to zrobili mi kominek,osadzali granit w ścianie w kuchni (tzn musieli skuć tynk,bo wymiśliłam,że kamień ma się licować ze ścianą ,a nie wystawać!),zrobili mi taras z drewna egzotycznego,kominy wymurowali z klinkieru ,acha i jeszcze płot dookoła chałupy(bez przodu ,bo będę dopiero w tym roku robić,ze względu na to ,że NBP jakoś za mało pieniązków nadrukował),malowali cały dół,nie mówiąc już o popawkach po innych "fachowcach",a co najważniejsze jak tylko mogli to innym na ręce patrzyli i mówili co jest spier....,i co trzeba poprawić.Przy nich autentycznie odpoczęłam i budowa zaczęła iśc jak u ludzi.Polecam Mozesz dać namiary na ta ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.05.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 bartar Namiary mogę dać ,ale z tego co wiem to w tym roku nie mają już mocy przerobowych ,u mnie nawet płotu nie dadzą rady zrobić .Jeśli jednak dalej będziesz zainteresowany ,daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość madmax1 08.05.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Za położenie wełny + stelaż + płyta + przygotowanie do malowania biore 20 zł za m2 na Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 13.05.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 ja póki co mam propozycję na 30PLN za robociznę (wełna x 2, folia, stelaż, gk z przygotowaniem do malowania). I nie wiem czy tanio czy drogo, ale ekipa sprawdzona..tak czy siak szukam dalej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 19.06.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 A jaka wyjdzie cena materiałów do ocieplenia?Nie wiem, np na metr kwadratowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Simon_7 29.06.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Cześć wszystkim, mam pytanie do tych, którzy już uporali się z ociepleniem dachu, tj. jaka cena jest do zaakceptowania. Mam propozycję za 33 zł/m2 sama robocizna - zdaje mi się, że to bardzo dużo??? Może mieliście jakąś dobrą ekipę (z okolic Trójmiasta) i byście chcieli polecić ?! PLEASE. Pozdr. A. Mam dobrego wykonawcę z okolic Trójmiasta, razem z wełną Rockwool robi w bardzo przyzwoitej cenie. Kontakt: Wojtek Gajerski 0 501 054 566. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg5 04.07.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Zrobię sam , a więc im więcej podacie -tym więcej zaoszczędzę . W kosztorysie mam 18 tys.! część materiałów zakupiłem [wełna +stelaż]i jak na razie wydałem 2500zł. Pomagałem ocieplać -tak dla nauki u kolegi - robota prosta lekka ale nieprzyjemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts