Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas powiedzieli 80 zł / m2 i w tym jest wełna, stelaż , izolacja, płyta, zagruntowanie płyt pod malowanie.

Sama nie wiem czy to drogo bo jeszcze mam trochę czasu i nie liczyłam tego skrupulatnie.

pzdr

• 2 weeks później...

materiały możecie tanio kupić na http://www.tanie-budowanie.com.pl i http://www.mega1000.pl.

Ja na razie dopiero rozważam zakup domu w stanie surowym zamknietym, wiec nic nie kupowałam, ale czyam sobie forum i Whisper polecał te strony.

:)

• 2 weeks później...
Właczam sie do rozmowy z zapytaniem: fachowiec powiedział 25 zł robocizna ale tylko stelaż folia wełna płyty (bez gipsowania pod malowanie) Czy to jest Waszym zdaniem dobra cena ??????

38 / m2 ( bez materiałów)

wełna 2 x

stelaz 2 poziomowy

folia proizolacyjne

obrobienie 10 okien dachowych

i masa skosów

folia klejona na taśmę dwustronna + klej paroizolacujny na połączeniu ściana murowana folia, do tego ok 40 m2 zabudowy GK - docieplenie ścinek kolankowych, ok 80 m2 sufitu podwieszonego

jedna uwaga

dach dachowi nie równy, inna cene dostaniesz za dach dwuspadowy bez okien a inny za czertospadowy, do tego okna dachowe włazy kominy etc ... ja moja cene podałem dzieląc kwotę przez metraz dachu

Wojtek , nie daj sie wrobić. A jak sprawdzisz czy Ci równo płyty położyli i nie ma zadnych zapadó na łączeniach.

Najlepiej robić na gotowo bo wtedy wszystko widzisz i wychodzą ich niedoróbki

pzdr

Tzn ze względów finansowych wolałbym robić tylko to ponieważ mam zaufanie do tego fachowca (znajomy i sprawdzony) Resztę też policiłbym jemu ale troszką później. Ale czy cena jest dobra - czy nie za wysoka ?

POZDRAWIAM !!!

Moi budowlańcy powiedzieli 22 zł ale ze szpachlowaniem ,więc cena prawie zbliżona. Może Twój fachowiec boi się troszke pyłów (bo docieranie to okropieństwo fuuuuu ! :cry: )

:lol:

pzdr

Nie nie. on pewnie chciałby całość robić ale ja wolę co innego wykończyć ponieważ i tak góra nie będzie zammieszkana. Powiedz jeszcze czy ta cena to wszystko bo ja chcę zrobić sobie taki stryszek z płyt OSB. Mam nadzieję ze nic mi nie doliczy a jak Twoi fachowcy ?

moi są ok. murowali mi dom i jestem z nich zadowolona. Gościu był dokładny i dlatego chyba wezmę go do płyt gipsowych.

A czy Tobie doliczy Twój znajomu to pytanie do niego :wink:

pzdr

71 zl /m2 - robocizna +material Wlna URSA 15+5 cm, folia, stelaz, plyty k/g ze szpachlowaniem i malowaniem na gotowo. Pow. 200 m2, robota wykonana dobrze, ale po welkich przebojach, panowie chyba mysleli, ze odwala fuszerke...
  • 2 months później...