monika277 14.10.2002 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 Czy ktoś może wie, ile kosztuje wykonanie planu (tylko)instalacji ogrzewania wodnego od piecyka gazowego. wykonam we własnym zakresie, tylko potrzebny mi plan. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: redakcja dnia 2002-10-14 16:54 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 14.10.2002 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 ja dałem w firmie KISAN 300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika277 14.10.2002 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 On 2002-10-14 12:13, dobrzykowice wrote: ja dałem w firmie KISAN 300 zł Mogę dostać jakieś namiery tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 14.10.2002 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 ja robiłem to we Wrocławskim oddziale, wszystkie namiary znajdziesz na http://www.kisan.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drummer 14.10.2002 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 Niektóre firmy dołączają w pełni kompletny projekt gratis przy zakupie ich elementów do instalacji i wcale nie trzeba instalacji zlecać poleconej przez nich firmie. Ja zamierzam zrobić instalację również sam. Wybrałem instalację firmy TermoOrganika z PEXc. A propo co sądziecie o tym materiale?Łączy się rury poprzez ich rozszerzenie, same się zaciskają na kształtce. Narzędzie można wypożyczyć bez żadnej opłaty za użytkowanie - tylko zwrotna kaucja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika277 16.10.2002 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 Czy ta forma ma jakiś adres mailowy? Jedyna jaką znalazłam to firma zajmująca się produkcja styropianu do ociepleń...Może jakiś adres? On 2002-10-14 17:02, drummer wrote: Niektóre firmy dołączają w pełni kompletny projekt gratis przy zakupie ich elementów do instalacji i wcale nie trzeba instalacji zlecać poleconej przez nich firmie. Ja zamierzam zrobić instalację również sam. Wybrałem instalację firmy TermoOrganika z PEXc. A propo co sądziecie o tym materiale? Łączy się rury poprzez ich rozszerzenie, same się zaciskają na kształtce. Narzędzie można wypożyczyć bez żadnej opłaty za użytkowanie - tylko zwrotna kaucja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drummer 16.10.2002 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 SorkiFirma to Organika Propex - troszki pomyliłem nazwy. Szukaj: http://www.propex.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 16.10.2002 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 Już o tym pisałem - projekt ogrzewania podłogowego + grzejnikowego za darmo - warunek - zakup materiałów systemowych - firma KAN. Jak próbowałem na wolnym rynku, to rozmawiałem tylko z jednym projektantem - za taki sam projekt chciał 3500PLN! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaś Kowalski 15.12.2002 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2002 Jesli chodzi o projekt ogrzewania, to jest jeszcze coś takiego jak projekt globalny. Ja parę lat temu w Olsztynie zapłaciłem za taki całościowy projekt 1000zł. Posłuzył mi on do wzięcia pozyczki na 50% inwestycji z Banku Ocgrony Środowiska (4,5% w skali roku, na 4lata). Projekt zwierał zapotrzebowanie na ciepło kazdego pomieszczenia odzielnie, planowane srednice przewodów miedzianych, moc grzejników i moc kotła. Oszczędności okazały się duże. Wcześniej planowano wszedzie jeden przekrój miedzi 15 i wszędzie duże grzejniki. Dom o pow mieszk.380m2 zasila piec dwufunkcyjny Buderusa 18kW (plan: 21C wewnątrz; przy -20C zewnątrz). Poprzedni wykonawca planował wstawić i więcej grzejników i piec 34kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 03.03.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Jaś Kowalski - czy z BOŚ dostałes kredyt jeszcze w trakcie budowy, czy na modernizację istniejącego systemu ogrzewania?Bela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2003 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Starajac się o kredyt z BOŚ zapamnijcie o rabatach z hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2003 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Dlatego taki tani jest kredyt bo zamiast dać klientowi upust trzeba oddać do banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropek50 13.08.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Jesli chodzi o projekt ogrzewania, to jest jeszcze coś takiego jak projekt globalny. Ja parę lat temu w Olsztynie zapłaciłem za taki całościowy projekt 1000zł. Posłuzył mi on do wzięcia pozyczki na 50% inwestycji z Banku Ocgrony Środowiska (4,5% w skali roku, na 4lata). Projekt zwierał zapotrzebowanie na ciepło kazdego pomieszczenia odzielnie, planowane srednice przewodów miedzianych, moc grzejników i moc kotła. Oszczędności okazały się duże. Wcześniej planowano wszedzie jeden przekrój miedzi 15 i wszędzie duże grzejniki. Dom o pow mieszk.380m2 zasila piec dwufunkcyjny Buderusa 18kW (plan: 21C wewnątrz; przy -20C zewnątrz). Poprzedni wykonawca planował wstawić i więcej grzejników i piec 34kW. Ja też jestem zadowolony z projektu. Koszt projektu zwrócił się kilka razy, wydając mniej na materiały i urządzenia. Instalacja śmiga. A biuro projektowe znalazłem w internecie: http://www.instalpol.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts