kze 24.04.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Tak więc zostałem namaszczony do założenia wątku w którym mają być umieszczane komentarze do dziennika budowy naszego kolegi Broncia. Z wrażenia troszkę palce mi zadrżały, ale jakoś udało się.... Broncio gratuluję odwagi budowania i super zdjęć. Jakbyś miał problemy myślę, że za Toba stanie murem cała grupa Tarchimin-Białołęka i pewnie dużo innych osób.... Powodzenia i gratulacje za odwagę związana z rozpoczęciem pisania dziennika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 24.04.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 No, zacząłeś wreszcie - teraz pójdzie z górki. Szczęściarz jesteś - 1. nie musiałeś płacić za działkę 2. już budujesz3. na zdjęciach wygląda to świetnie. czekam na dalsze relacje J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 24.04.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 No Broncio, wreszcie PRAWDA wyjdzie na jaw - czekamy na szczegóły jak spotkałeś się ze styropaianowymi kształtkami coś czuję że następne PIWO będzie pełne Ciekawskich...... pozdrawiam i powodzenia z Dziennikiem - bo z Domem idzie Ci takim piorunem że niedługo poproszę o Specjalny Kurs Przygotowawczy dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 24.04.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Broncio Pisz, pisz jak nawięcej dla mnie to bedzie jak ściąga A tak na poważnie to trzymam kciuki za Twoją Konwalię niech szybko rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.04.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Broncio, masz kolejną wierną czytelniczkę (i chętną do ściągania i wymiany doświadczeń wszelakich ) Rzeczywiście ciekawie to wygląda, bardzo szybko domek rośnie. Czekam niecierpliwie na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 25.04.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Dzięki za pierwsze komentarze Dzisiaj dalszy ciąg opowieści. Mam nadzieję, że niedługo dojdę już do chwili obecnej i będe mógł już na bieżąco relecjonować postępy na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 25.04.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Witaj Broncio i podziel się adresem internetowym firmy budującej w wybranym przez Ciebie systemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 25.04.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Mam nadzieję, że niedługo dojdę już do chwili obecnej i będe mógł już na bieżąco relecjonować postępy na budowie hehe a umiesz tak szybko machac palcami jak szybko dom budujesz? pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 25.04.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Witaj Broncio i podziel się adresem internetowym firmy budującej w wybranym przez Ciebie systemie Witaj anSi Uprzedzam że nie jest to zbyt obszerna strona. W razie pytań służę pomocą. Strona mojego wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 25.04.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 a umiesz tak szybko machac palcami jak szybko dom budujesz? pozdrawiam i trzymam kciuki Była dłuższa przerwa. Chłopaki wrócili do Kielc. Do jutra maja lać beton do tych kształtek które sa na zdjęciach. Mam nadzieję że zanim postawia nastepne elementy to ja już wszystko napiszę co się działo wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 25.04.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Broncio, negatywne opinie słyszy się głównie od ludzi, którzy z czymś nie mieli w ogóle styczności. Nie przejmuj się i nieś ten kaganek oświaty budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 25.04.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Broncio, negatywne opinie słyszy się głównie od ludzi, którzy z czymś nie mieli w ogóle styczności. Nie przejmuj się i nieś ten kaganek oświaty budowlanej Dzięki Whisper za wsparcie . Największymi przeciwnikami styropianu są nasi rodzice. Ale nie ma się im co dziwić. Kiedyś budowało się tylko z cegły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 28.04.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Teraz już idę spać, ale jutro z chęcią poczytam o tym systemie. Gdzie można dowiedzieć się więcej na ten temat? ps. gdy przeczytałam o wjeździe z południa od razu pomyślałam o tym właśnie domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 28.04.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Tutaj jest strona producenta klocków styropianowych: http://www.thermodom.pl/PL/ A tutaj dosyć stary, ale ciekawy wątek z forum: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=3949&postdays=0&postorder=asc&highlight=awsystem&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 29.04.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Hej Broncio, bedziesz miał wentylację mechaniczną (z reku?)? Z tego watku wynika że to chyba istotna sprawa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 29.04.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Wentylacja będzie zwykła. I to tylko w pomieszczeniach, które tego wymagają (kuchnia , łazienki, garderoby). Na wszelki wypadek z każdego pomieszczenia będzie wyprowadzona, ale narazie zatkana. Gdyby coś się działo (wypluć to słowo ) to można będzie ją w każdym momencie uruchomić. Wykonawca zapewnia że nie będzie takiej potrzeby. Inaczej sprawa by wyglądała gdyby ściany wewnętrzne również były z klocków styropianowych. U nas ścianki wewnętrzne będą z normalnych pustaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 02.05.2005 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Widzę Broncio, że jesteś nowator! Brawo! Że tesz jak byliśmy na piwie to nie zaczęliśmy gadać na temat tego jakiej technologii uzyć do budowy domu...Pewnie dużo byś nam naopowiadał... W każdym wypadku na następnym piwie siadam w pierwszym rzędzie i będę słuchał opowieści na temat Twojej budowy (a i liczę na ten objazd po budowach bym na własne oczy mógł zobaczaczyć jak Ci idzie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broncio 02.05.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Na razie stoi w takim stanie jak widać na zdjęciach. Chłopaki przyjadą w środę. Będzie ich już trzech to mam nadzieję, że teraz dopiero budowa ruszy z kopyta Zapraszam oczywiście wszystkich chętnych do obejrzenia budowy. Poproszę jedynie o wcześniejszą informację o wizycie na priv. Następne zdjęcia będą lepszej jakości. Dzisiaj kurier przewiózł mi aparat cyfrowy. Fajna zabawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 16.05.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Ten styropian mnie zadziwia ... ale w praktyce wygląda doskonale;Ja zdecydowanie za mało awangardowy jestem na takie rozwiązanie ale będę śledził z wielkim zaciekawieniem .... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.12.2005 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Zdrowych i spokojnych świąt oraz spełnienia wszelkich marzeń w nowym rokuhttp://psphome.dhtml.pl/swieta/choinka2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts