Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Broncia - Komentarze

kze

Recommended Posts

Tak więc zostałem namaszczony do założenia wątku w którym mają być umieszczane komentarze do dziennika budowy naszego kolegi Broncia. Z wrażenia troszkę palce mi zadrżały, ale jakoś udało się....

Broncio gratuluję odwagi budowania i super zdjęć. Jakbyś miał problemy myślę, że za Toba stanie murem cała grupa Tarchimin-Białołęka i pewnie dużo innych osób.... 8)

Powodzenia i gratulacje za odwagę związana z rozpoczęciem pisania dziennika! :wink:

No Broncio,

wreszcie PRAWDA wyjdzie na jaw - czekamy na szczegóły jak spotkałeś się ze styropaianowymi kształtkami :wink:

coś czuję że następne PIWO będzie pełne Ciekawskich......

pozdrawiam i powodzenia z Dziennikiem - bo z Domem idzie Ci takim piorunem że niedługo poproszę o Specjalny Kurs Przygotowawczy dla siebie :wink:

a umiesz tak szybko machac palcami jak szybko dom budujesz? :wink:

pozdrawiam i trzymam kciuki

Była dłuższa przerwa. Chłopaki wrócili do Kielc.

Do jutra maja lać beton do tych kształtek które sa na zdjęciach. Mam nadzieję że zanim postawia nastepne elementy to ja już wszystko napiszę co się działo wczesniej :wink:

Broncio, negatywne opinie słyszy się głównie od ludzi, którzy z czymś nie mieli w ogóle styczności. Nie przejmuj się i nieś ten kaganek oświaty budowlanej :wink:

Dzięki Whisper za wsparcie :wink: .

Największymi przeciwnikami styropianu są nasi rodzice. Ale nie ma się im co dziwić. Kiedyś budowało się tylko z cegły...

Wentylacja będzie zwykła. I to tylko w pomieszczeniach, które tego wymagają (kuchnia , łazienki, garderoby). Na wszelki wypadek z każdego pomieszczenia będzie wyprowadzona, ale narazie zatkana. Gdyby coś się działo (wypluć to słowo :D ) to można będzie ją w każdym momencie uruchomić.

Wykonawca zapewnia że nie będzie takiej potrzeby. Inaczej sprawa by wyglądała gdyby ściany wewnętrzne również były z klocków styropianowych. U nas ścianki wewnętrzne będą z normalnych pustaków.

Widzę Broncio, że jesteś nowator! Brawo! Że tesz jak byliśmy na piwie to nie zaczęliśmy gadać na temat tego jakiej technologii uzyć do budowy domu...Pewnie dużo byś nam naopowiadał... :lol:

W każdym wypadku na następnym piwie siadam w pierwszym rzędzie i będę słuchał opowieści na temat Twojej budowy (a i liczę na ten objazd po budowach bym na własne oczy mógł zobaczaczyć jak Ci idzie...)

Na razie stoi w takim stanie jak widać na zdjęciach. Chłopaki przyjadą w środę. Będzie ich już trzech to mam nadzieję, że teraz dopiero budowa ruszy z kopyta :wink:

Zapraszam oczywiście wszystkich chętnych do obejrzenia budowy. Poproszę jedynie o wcześniejszą informację o wizycie na priv.

Następne zdjęcia będą lepszej jakości. Dzisiaj kurier przewiózł mi aparat cyfrowy. Fajna zabawka :D

• 2 weeks później...
  • 7 months później...