Krakowiak 24.04.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Za 2 miesiące upływa mi termin zakończenia budowy który mam wpisany w umowie kredytowej z PKO BP. Już teraz widzę że nie zdążę. Zamierzam pójśc z tym do banku i prosić o podpisanie aneksu przedłużającego termin. Czy ktoś miał podobny problem w PKO BP ? Bardzo proszę o informacje jakie podejście ma do takich sytuacji bank. Dodam że 2/3 ostatniej transzy leży wciąż na koncie w PKO BP a powodem mojego opóźnienia jest m.in. wybieranie/oczekiwanie na tańsze ekipy, koniecznośc wykonywanie przeze mnie niektórych prac (idzie mi to wolniej nż planowałem), sprawy techologiczne takie jak np. koniecznośc wysuszenia wyleweki przed położeniem parkietu w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 25.04.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 nie podpisuj żadnego aneksu tylko zanieś do nich pisemko, w którym wyjaśniasz i podajesz datę zakończenia budowy...za aneks będziesz musiał chyba zapłacić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krakowiak 25.04.2005 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Czy ktoś ma jakieś konkretne doświadczenia w tym temacie ? Może ktoś z PKO BP.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rokas 27.04.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Sprawdź co jest zapisane w umowie. Równocześnie porozmawiaj w banku co proponują. To może by bardzo prosta sprawa. Ważne abyś nie ponowsił kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asieńka 27.04.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 znajomi też mieli taki zapais w umoie, że skończą budowę do tego i tego dnia i roku i jak zbliżał się ten termin a końcy budowy niet to pani z banku do nich zadzwoniła i prosiła żeby przynieśli pismo z przesunięciem tego terminu i bank załączył je do dokumentacji kredytowej ale nie podpisywali żadnego aneksu - to kosztowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SOBOTKOWA 03.05.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Moim zdaniem, powinieneś podpisać z bankiem aneks (Tobie bardziej powinno na tym zależeć, niż bankowi), bo inaczej formalnie będzie tak, jakbyś nie wypełnił jednego z warunków umowy. To jest podstawą wypowiedzenia umowy kredytowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts