Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

deski merbau, doussie(ktore) gdzie najlepiej kupić wwawie

marc27

Recommended Posts

Ja u nich kupowalam drewno i nie bylo problemow, wiec chyba moge polecic.

tez tam kupowałem (merbau) i nie mam problemów, więc jak i ozzie moge polecić, lecz byc może sa lepsi - nie wiem jak gdzie indziej, ale drewno na modlińskiej odbierałem z garazu za domem na sasiedniej posesii i chyba nieogrzewany był ten garaż.

( a po zakupie nie traktowałem tego drewna z nalezyta starannoscia - z braku miejsca składowałem przez zime w nieco wilgotnej piwnicy potem wiosną i latem dochodziło do siebie w pomieszczeniach gdzie miało byc kładzione, nastepnie położenie na jesieni, i sezon grzewczy przezyło bez rozsychania sie)

• 2 weeks później...
  • 2 years później...

Wyciągam stary wątek o doussie :-)

Przymierzam się do zakupu desek na podłogę i zrobienia schodów na beton i samonośnych.

Mam już kilka wizytówek (głównie z Bartyckiej ale nie tylko), jednak nie mam o tych firmach żadnych opinii. Może przez ten rok, ktoś z nimi współpracował i może bliżej coś powiedzieć.

Eko-drew - Bartycka 24/26 paw. 101

Parkiet Studio Bartycka 24/26 paw. 16

Globex - Bartycka 175 paw 1

Edal Podłogi - Opex Domaniewska

Drewex - Puławska i Raszyn

Pantom - Opex (mają bardzo, bardzo atrakcyjną ofertę na doussie, ale może to "haczyk"?)

Chciałam w jednej firmie kupić podłogę, zamówić ułożenie i od razu przez zaprzyjaźnionego im stolarza zrobić schody. Jak myślicie, dobry to pomysł?

Czekam na informacje :)

Witam,

Kupiłam w Pantomie. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Podłoha sliczna :)

Kipiłam razem z usługą czyli z 7% Vat-em i wyszło naprawde tanio.

Co do firmy - wszystko OK terminowo.

Nie wiem jak w innych firmach, ale w Pantomie są dwie możliwości tańsza i droższa. Oni podaję chyba cenę tańszych, są to deski nie selekcjonowane co oznacza że co Ci się trafi to bierzesz. Może być tak że strafią sie same krótkie deseczki. Oni podają chyba od 60 cm do 30 cm (musisz się dopytać bo już nie pamiętam). W każdym razie u mnie nie było dużo małych a wykonawca kładł je rozsądnie czyli zostawiał małe deseczki w miejscach mało widocznych czyli przy ścianie i ewentialnie pod meblami. W każdym razie pytaj. Nic nie ukrywają. Odpowiedzą na każde pytanie.

Pozdrawiam,

• 4 years później...