Mirek_Lewandowski 20.04.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 Uwałować, wyrówna się i nie będzie straszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 20.04.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 No i serdecznie podziekowal Mirku Kupuje sobie wertykulator+aerator wiec sie musze jakos podbudowac teoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 21.04.2006 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam, Natka do tablicy prosze,) zreszta reszta tez kurka wodna Co z tym walowaniem albo i nie po wertykulacji??? Mowic mi tu prosze.... Wiem ze po wertykulacji znowu podsypie trawnik piaskiem Melduję się przy tablicy Nie wertykulowałam trawnika i nie wałowałam, wyczesałam go porządnie aeratorem i nawiozłam. Teraz wygląda tak, jakby zimy w ogóle nie było :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 21.04.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam, Natka jak nie,jak tak: Ufff już po wertykulacji. Ale trawnik teraz wygląda koszmarnie Mam nadzieję, że to przejściowe... Tola, jak Twój trawnik wyglądał zaraz po? Bylo cos w szyjke czycus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 21.04.2006 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam, Natka jak nie,jak tak: Ufff już po wertykulacji. Ale trawnik teraz wygląda koszmarnie Mam nadzieję, że to przejściowe... Tola, jak Twój trawnik wyglądał zaraz po? Bylo cos w szyjke czycus? Hej, czepialski Po pierwsze - post jest z zeszłego roku, wtedy, fakt, wertykulowałam, bo musiałam odnowić stary trawnik. Ale w tym roku poprzestałam na wyczesaniu. A propos - mam na zbyciu wertykulator Asgatec, może jest ktoś chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 21.04.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Ha, wczoraj wertykulacja spalinówką. Wygląda nieźle. Po nawozie i podlewaniu ruszy jak burza. To trawnik na działce rekreacyjnej.Ale mam problem z trawnikiem założonym w ubiegłym roku, wokół domu. Gliniasta ziemia, twarda, jak skorupa żółwia. Po ciężkiej zimie trawy nie ma zupełnie, tylko białe rżysko. Wysiałam za dużo nasion, trawnik jest tak niesamowicie gęsty, że korzenie plus zbita ziemia...nie do ruszenia.Nawet werykulator nie dał rady się w to wbić. Na pewno jest nie dopowietrzona.Co z tym teraz robić? Czy jest jakaś rada na zbyt gęste trawniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 21.04.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Jaki tam czepialski? A fakt jest fakt I teraz dajesz oferte jak juz kupuje i jedzie do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 21.04.2006 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 trawnik jest tak niesamowicie gęsty, że korzenie plus zbita ziemia...nie do ruszenia. Nawet werykulator nie dał rady się w to wbić. Na pewno jest nie dopowietrzona. Co z tym teraz robić? Czy jest jakaś rada na zbyt gęste trawniki? nie mam pojęcia, ale może spróbować wertykulatorem ale po obfitych opadach deszczu? Fakt, że trzeba założyć odzież ochronną, bo błota będzie sporo, ale może wtedy się uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 21.04.2006 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Jaki tam czepialski? A fakt jest fakt I teraz dajesz oferte jak juz kupuje i jedzie do mnie Fakt jest, ale zeszłoroczny, a ja pisałam o obecnym sezonie P.S. No szkoda, szkoda, oddałabym prawie darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.04.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Witam, Natka jak nie,jak tak: Ufff już po wertykulacji. Ale trawnik teraz wygląda koszmarnie Mam nadzieję, że to przejściowe... Tola, jak Twój trawnik wyglądał zaraz po? Bylo cos w szyjke czycus? Hej, czepialski Po pierwsze - post jest z zeszłego roku, wtedy, fakt, wertykulowałam, bo musiałam odnowić stary trawnik. Ale w tym roku poprzestałam na wyczesaniu. A propos - mam na zbyciu wertykulator Asgatec, może jest ktoś chętny? Natko, a do tego wertykulatora można założyć wałek aerujący? Może byłabym zainteresowana kupnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 21.04.2006 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Natko, a do tego wertykulatora można założyć wałek aerujący? Może byłabym zainteresowana kupnem. niestety to zwykły wertykulator z ostrzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.04.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 A dlaczego chcesz go sprzedać, przeciez powinno się podobno wertykulować na początku i na końcu sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 21.04.2006 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 A dlaczego chcesz go sprzedać, przeciez powinno się podobno wertykulować na początku i na końcu sezonu? doszłam do wniosku ze aerator i buty z kolcami mojemu trawnikowi w zupełności wystarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 21.04.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Natka, Ciekawe kto chodzi z tymi dolnymi ostrogami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 21.04.2006 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Natka, Ciekawe kto chodzi z tymi dolnymi ostrogami? moja córeczka się do tego pali, ale jeszcze za mała - więc muszę ja Brykam po tych moich 350 metrach trawy i spalam kalorie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 27.04.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam,Sorry ze przynudzam ale dzis podzialalem aeratorem a pozniej na probe troche wertykulatorem,siok panie siok co zobaczylem po chwili....czy tak ma byc???Kleby trawy + wyrwana ziemia...Wertykulator ma niby nacinac ale nie nazwalbym tego nacinaniem...Moze jednak podlac ten trawnik zeby lepiej szlo juz nie mowie,ze dawno sie tak nie "uswinilem" sorry swinki... Moze jakas podpowiedz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 28.04.2006 04:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Witam, Sorry ze przynudzam ale dzis podzialalem aeratorem a pozniej na probe troche wertykulatorem,siok panie siok co zobaczylem po chwili.... czy tak ma byc??? Kleby trawy + wyrwana ziemia... Wertykulator ma niby nacinac ale nie nazwalbym tego nacinaniem... Moze jednak podlac ten trawnik zeby lepiej szlo juz nie mowie, ze dawno sie tak nie "uswinilem" sorry swinki... Moze jakas podpowiedz ??? przeczytaj, co napisała Tola parę postów wyżej z wertykulacją - jest jak z liftingiem - trzeba poczekać na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 28.04.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Natka,Czytalem ale mi chodzilo o to jak wyglada trawnik po takiej operacji?Bo wg mnie to nie ma nic wspolnego z nacinaniem...ale wyrywaniem ziemia z trawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 28.04.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Chyba komus sie nie podoba wertykulacja mego trawniczka... Dzis zostalem zaszczepiony na tezszca plus jakis inny cud domiesniowo, w wyniku wczorajszych pokaszen podczas wertykulacji,dlon mi tak spuchla ze kosci nie widac,oko jak po spotkaniu z Golota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goja 28.04.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Natka, Czytalem ale mi chodzilo o to jak wyglada trawnik po takiej operacji? Bo wg mnie to nie ma nic wspolnego z nacinaniem...ale wyrywaniem ziemia z trawa... U mnie też wraz ze starą, zeschniętą trawą wychodziła ziemia razem z mchem(o co głównie mi chodziło). Trawnik nie wyglądał najlepiej. Jakby go dżdżownice giganty posiekały ale po paru dniach pojawiła się młoda trawka i teraz jest ok. Nie można wertykulować za głęboko bo to uszkadza korzenie traw(wiedza czysto teoretyczna nabyta u ogrodnika). W zeszłym roku widłami areowałam trawnik i podsypywałam piachem(mam gliniastą glebę) ale wertykulacja daje o wiele lepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts