fafik 25.04.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 WITAM.KTOS Z WAS WIE MOZE CZY MOGE ZROBIC TAKIE COS.CHCE KUPIC DZIALKE BUDOWLANA,UZBROIC JA I POSTAWIC NA NIEJ DOMEK GOSPODARCZY MUROWANY GDZIES TAK Z 50 METROW,JAKOS TAK W ROGU DZIALKI .MAM ZAMIAR W NIM MIESZKAC PRZEZ JAKIES 5 LAT ZANIM ROZPOCZNE I SKONCZE BUDOWE WLASCIWEGO DOMU.INTERESUJE MNIE CZY MUSZE MIEC JAKIES PLANY TEGO BUDYNKU,CZY MUSZE WYSTEPOWAC O ZGODE NA TEN BUDYNEK DO GMINY,CZY GMINA TAKIE ZGODY ZAZWYCZAJ WYDAJE PRZED BUDOWA DOMU MIESZKALNEGO,I CZY ZAMELDUJA MNIE W TAKIM DOMKU,A JAK NIE CZY MOGE TAM BEZ ZAMELDOWANIA MIESZKAC.CZYM WOGLE DOMEK GOSPODARCZY ROZNI SIE OD MIESZKALNEGO PRAWNIE,BO PRZECIEZ LUDZIE MAJA DUZE DOMY A GDZIES Z TYLU JAKIES MALE GOSPODARCZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dop729 25.04.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 WITAM.KTOS Z WAS WIE MOZE CZY MOGE ZROBIC TAKIE COS.CHCE KUPIC DZIALKE BUDOWLANA,UZBROIC JA I POSTAWIC NA NIEJ DOMEK GOSPODARCZY MUROWANY GDZIES TAK Z 50 METROW,JAKOS TAK W ROGU DZIALKI Witaj,ja jestem w trakcie załatwiania spraw dotyczacych domku gospodarczego takiego 60m2. Musisz mieć plan zagospodarowania przestrzennego z gminy,plan budynku gospodarczego+adapdacja. Możesz stawiać w odległości 3m od granicy jeżeli bez okien lub 4m z oknami od strony granicy.Przy zgłoszeniu napisz do jakich celów ma być używany.np pomieszczenie gospodarcze z aneksem mieszkalnym z poddaszem użytkowym lub bez jak wolisz. Ja mam zamiar z niego zrobić dom na lato.Nikt ci nie będzie sprawdzał jak go wykorzystasz w przyszłosci ,i co ci tak zależy na tym meldunku.Ludzie mieszkają na działkach i nikt im słowa nie mówi ,powiesz listonoszowi to ci będzie pocztę przynosił.I jeszcze jedno musisz mieć kierownika budowy.A bez planu tylko na zgłoszenie do gminy możesz budować wolnostojące budynki lub wiaty do10m2 .Dwa na każde 1000m2 działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK Marian 13.06.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 WITAM.KTOS Z WAS WIE MOZE CZY MOGE ZROBIC TAKIE COS.CHCE KUPIC DZIALKE BUDOWLANA,UZBROIC JA I POSTAWIC NA NIEJ DOMEK GOSPODARCZY MUROWANY GDZIES TAK Z 50 METROW,JAKOS TAK W ROGU DZIALKI Witaj,ja jestem w trakcie załatwiania spraw dotyczacych domku gospodarczego takiego 60m2. Musisz mieć plan zagospodarowania przestrzennego z gminy,plan budynku gospodarczego+adapdacja. Możesz stawiać w odległości 3m od granicy jeżeli bez okien lub 4m z oknami od strony granicy.Przy zgłoszeniu napisz do jakich celów ma być używany.np pomieszczenie gospodarcze z aneksem mieszkalnym z poddaszem użytkowym lub bez jak wolisz. Ja mam zamiar z niego zrobić dom na lato.Nikt ci nie będzie sprawdzał jak go wykorzystasz w przyszłosci ,i co ci tak zależy na tym meldunku.Ludzie mieszkają na działkach i nikt im słowa nie mówi ,powiesz listonoszowi to ci będzie pocztę przynosił.I jeszcze jedno musisz mieć kierownika budowy.A bez planu tylko na zgłoszenie do gminy możesz budować wolnostojące budynki lub wiaty do10m2 .Dwa na każde 1000m2 działki. Na duzym spadku terenu (Beskid Slaski) w granicy dzialki chcialbym postawic pomieszczenie gospodarcze ok 60 m2. przykryte ziemia. Jakie warunki prawne musialbym spelnic aby ten projekt wykonac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts