Koras 14.10.2002 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 Witam serdecznie wszystkich. Mam prośbe - właśnie zaczynam robić dach, jakie okna dachowe możecie doradzic?Bardzo pilna sprawa, z góry dziękuje za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 14.10.2002 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 Velux, Roto, Fakro i Braas.Okpol odstaje jakością, przynajmniej na wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 14.10.2002 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 Ważny szczegółFakro ma uchwyt do otwierania na dole, Velux na górze, więc jeżeli masz wysoko okno to Fakro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 14.10.2002 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 A Roto ma oś obrotu wyżej niż inne - mniej więcej w 1/3 okna (od góry), okna innych firm mają oś dokładnie pośrodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojptak 14.10.2002 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 Szukaj takich, które jak najmniej wystają ponad dach oraz mają najmniejszy współczynnik przenikania ciepła. Łatwiej i pewniej można je wtedy ocieplić. Dla okien Fakro musisz wtedy wybrać odpowiedni kołnierz np. –3 lub –6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.10.2002 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 Wybierajcie okna które mają co najmniej dwupunktowe ryglowanie - góra i dół - inaczej jest to szajs - nieszczelne - wieje wiatr i wdmuchuje śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 14.10.2002 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 Chyba z tym podwójnym ryglowaniem to przesada. Mam okna Fakro od trzech sezonów i żadnego śniegu ani wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 14.10.2002 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 A tak w ogóle, to który z producentów produkuje okna ryglowane z dwóch stron??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 14.10.2002 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 W Praktikerze jest promocja. Za dwa FAKRO z kołnierzami i mikrowentylacją zapłaciłem 1736 zł.Szyba ma współczynnik 1,1 a rozmiar okna 78 x 118 cm.Rzecz miała miejsce 2 tygodnie temuWziąłem dlatego, że VELUX jak zamykam, to muszę uciekać z ręką, bo może przytrzasnąć. W Fakro na dole jest klamka i wygodnie się otwiera.Reszta to kwestia gustu. A, i mają tylko brązowy kolor w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts