joan 25.04.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 zamówiłam nowopowstały projekt "Piasek pustyni' z pracowni wrocławskiej Krajobrazy. Niemam zatem szans na informacje odnosnie konkretnego projektu ale może ktos ma jakieś niemiłe (miłe) doswiadczenia z archtektami z w/w grupy. Niemiłe - np. podciąg przez cały środek salonu, w poprzek okna trójdzielnego, albo inne niespodzianki, niezauważalne przez laika na rysunku, a nie do przyjęcia po postawieniu budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 26.04.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Witam serdecznie, mamy domek z tej pracowni Szmaragd. Rzeczywiście podciąg przez całą długość salonu jest, teraz nasz architekt ma coś z tym zrobic bo nijak mi to nie pasuje. Mamy tez watpliwosci co do propozycji połączenia kominka z wkłądem kominowym. Wentylacja kuchni w spiżarni (komin z przewodami wentylacyjnymi), w ścianie kratka żeby był ciąg. Więcej specjalnych uwag nie mamy, nasz architekt podzieli się swoimi uwagami (po oględzinach). Na szczęście są to rzeczy z którymi sobie poradzimy, domek jest super pozdrawiam Aga chętnie podzielę się dalszymi uwagami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 26.04.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Witam serdecznie, mamy domek z tej pracowni Szmaragd. Rzeczywiście podciąg przez całą długość salonu jest, teraz nasz architekt ma coś z tym zrobic bo nijak mi to nie pasuje. Mamy tez watpliwosci co do propozycji połączenia kominka z wkłądem kominowym. Wentylacja kuchni w spiżarni (komin z przewodami wentylacyjnymi), w ścianie kratka żeby był ciąg. Więcej specjalnych uwag nie mamy, nasz architekt podzieli się swoimi uwagami (po oględzinach). Na szczęście są to rzeczy z którymi sobie poradzimy, domek jest super pozdrawiam Aga chętnie podzielę się dalszymi uwagami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.02.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2006 Witam Znalazlam ten post, dawno nikt tu nie pisal, może po takim czasie więcej osób ma jakieś uwagi na temat projektów z prac. krajobrazy? Znalazłam projekt Alabaster. Podoba mi się, ale już mnie ostudzili w dziale wymiany doświadczeń, ze dach jest kosmicznie drogi, nawet do 100 000 tysięcy http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63673 Poza tym ktoś zauważyl, że w pokoju na górze jest jakaś kropa, czyli pewnie słup na środku pokoju. Ale to drobiazg. Podobno też kominy są w złych miejscach, co widać na widoku dachu od góry. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 07.02.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 07.02.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 W naszym projekcie otwory okienne były niestandardowe czyli okna niepotrzebnie byłyby dużo droższe, po konsultacjach z kierownikiem budowy, 2 ekipami od kominków przesuneliśmy trochę komin. Zresztą drugi do pieca również. pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Mocno zastanawiam się nad projekttem Alabaster. Wysłałam 2 razy pytania dot. projektu, w ciągu jednego dnia otrzymałam odpowiedzi opisowe oraz rzuty projektów. odpowiedzieli mi również na wątpliwości, które miałam na temat projektu, a które zamieściłam również tutaj, chyba pochopnie. Oto ich odpowiedz Projekt ALABASTER publikowany jest na podstawie koncepcji architektonicznej i ewentualny czas realizacji zamówienia to 6-8 tygodni. . natomiast z kominami (ich obróbkami) fachowy dekarz nie powinien mieć żadnych problemów. Cenę dachu należy skalkulować indywidualnie - zapytać chociażby jakąś firmę dekarską (wybrane materiały oraz cena robocizny w Pani regionie). arch. T. Włodarczyk jak na razie jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 mam jeszcze pytanieCzy kosztorysy prac. Krajobrazy są bliskie rzeczywistości, zawyżone czy zaniżone?Czy może ktoś podzielić się swoimi doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 chciałam powiedzieć, że nadal nie wybrałam projektu, bardzo podoba mi się Alabaster, ale uważam, że ma 2 wady (jak dla mnie). Zasypywałam w związku z tym pracownię mailami z różnymi pytaniami (dla nich pewnie niektore były proste i oczywiste - dla mnie nie, ale na wszystkie dostałam odpowiedzi w bardzo krótkim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts