Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zamówiłam nowopowstały projekt "Piasek pustyni' z pracowni wrocławskiej Krajobrazy. Niemam zatem szans na informacje odnosnie konkretnego projektu ale może ktos ma jakieś niemiłe (miłe) doswiadczenia z archtektami z w/w grupy. Niemiłe - np. podciąg przez cały środek salonu, w poprzek okna trójdzielnego, albo inne niespodzianki, niezauważalne przez laika na rysunku, a nie do przyjęcia po postawieniu budynku? :cry:

Witam serdecznie,

mamy domek z tej pracowni Szmaragd. Rzeczywiście podciąg przez całą długość salonu jest, teraz nasz architekt ma coś z tym zrobic bo nijak mi to nie pasuje. Mamy tez watpliwosci co do propozycji połączenia kominka z wkłądem kominowym. Wentylacja kuchni w spiżarni (komin z przewodami wentylacyjnymi), w ścianie kratka żeby był ciąg.

Więcej specjalnych uwag nie mamy, nasz architekt podzieli się swoimi uwagami (po oględzinach).

Na szczęście są to rzeczy z którymi sobie poradzimy,

domek jest super :D

pozdrawiam

Aga

chętnie podzielę się dalszymi uwagami

Witam serdecznie,

mamy domek z tej pracowni Szmaragd. Rzeczywiście podciąg przez całą długość salonu jest, teraz nasz architekt ma coś z tym zrobic bo nijak mi to nie pasuje. Mamy tez watpliwosci co do propozycji połączenia kominka z wkłądem kominowym. Wentylacja kuchni w spiżarni (komin z przewodami wentylacyjnymi), w ścianie kratka żeby był ciąg.

Więcej specjalnych uwag nie mamy, nasz architekt podzieli się swoimi uwagami (po oględzinach).

Na szczęście są to rzeczy z którymi sobie poradzimy,

domek jest super :D

pozdrawiam

Aga

chętnie podzielę się dalszymi uwagami

• 9 months później...

Witam

Znalazlam ten post, dawno nikt tu nie pisal, może po takim czasie więcej osób ma jakieś uwagi na temat projektów z prac. krajobrazy?

Znalazłam projekt Alabaster. Podoba mi się, ale już mnie ostudzili w dziale wymiany doświadczeń, ze dach jest kosmicznie drogi, nawet do 100 000 tysięcy :o :o :o

Poza tym ktoś zauważyl, że w pokoju na górze jest jakaś kropa, czyli pewnie słup na środku pokoju. Ale to drobiazg.

Podobno też kominy są w złych miejscach, co widać na widoku dachu od góry.

Co Wy na to?

Mocno zastanawiam się nad projekttem Alabaster. Wysłałam 2 razy pytania dot. projektu, w ciągu jednego dnia otrzymałam odpowiedzi opisowe oraz rzuty projektów.

odpowiedzieli mi również na wątpliwości, które miałam na temat projektu, a które zamieściłam również tutaj, chyba pochopnie.

Oto ich odpowiedz

Projekt ALABASTER publikowany jest na podstawie koncepcji architektonicznej i ewentualny czas realizacji zamówienia to 6-8 tygodni. .

natomiast z kominami (ich obróbkami) fachowy dekarz nie powinien mieć żadnych problemów. Cenę dachu należy skalkulować indywidualnie - zapytać chociażby jakąś firmę dekarską (wybrane materiały oraz cena robocizny w Pani regionie).

arch. T. Włodarczyk

jak na razie jest OK

• 1 month później...
chciałam powiedzieć, że nadal nie wybrałam projektu, bardzo podoba mi się Alabaster, ale uważam, że ma 2 wady (jak dla mnie). Zasypywałam w związku z tym pracownię mailami z różnymi pytaniami (dla nich pewnie niektore były proste i oczywiste - dla mnie nie, ale na wszystkie dostałam odpowiedzi w bardzo krótkim czasie.