Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ICH MIEJSCE NA ZIEMI:-) komentarze do joan

osowa

Recommended Posts

Dzięki za dodanie otuchy (miewam juz także sny-koszmarki - dziś śniło mi się że na sąsiedniej działce sąsiad założył hodowlę rotwailerów (boję się psów, poza własnym oczywiście) , a w ogóle to już nie było tak sielsko -anielsko bo cicha (ślepa) dotąd uliczka przy której budujemy, zamieniła się w ruchliwą ulicę z ciężkim transportem. A gdzies w oddali słyszałam głos "Życzliwychinaczej " naszym planom teściów - "a nie mówiłem (-am)" :evil:

Sen mnie zaniepokoił (pewnie jednak trochę za duży ciężar na siebie wzięłam - praca- dzieci- budowa domu-inne takie, i jeszcze przy tym chciałabym pamietac trochę o sobie).

pontypendy - budujesz ten domek z obrazka obok(stanisław chyba?) też miałam na niego oko, ale bałam się że jak jak nie starczy na szczególki w elewacji to efekt pryśnie i stodółka z tego powstanie. Jesli zaczynacie w lipcu, to pewnie bedziemy na bieżąco wymieniać doświadczenie i opowiadac historyjki- oby same pozytywnie zakręcone!!!

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Joan napisała:

pontypendy - budujesz ten domek z obrazka obok(stanisław chyba?) też miałam na niego oko, ale bałam się że jak jak nie starczy na szczególki w elewacji to efekt pryśnie i stodółka z tego powstanie.

Joan tak ten z obrazka to mój wymarzony Stanisław..., wiem że cały jego zewnętrzny urok to ciemna płaska dachówka i właśnie ta drewniana okładzina ( no i te okna), dlatego mamy zamiar trzymać się projektu.

Joan napisała:

Jesli zaczynacie w lipcu, to pewnie bedziemy na bieżąco wymieniać doświadczenie i opowiadac historyjki- oby same pozytywnie zakręcone!!!

Oj zaczynamy, nie mogę się już doczekać :D

Witaj zaba, chetnie umieszczę tu jakieś fotki, ale po kolejnej porażce - na onecie, nie mam już cierpliwosci do nauki wklejania - może wiesz jak najprościej to zrobić? Jak już się nauczę bede wklejac nałogowo - słowo pisane + parę zdjęć daje pełniejszy obraz naszych damskich zmagań z budową (i nie tylko z tym). Liczę wszak, że na budowie złapię parę "momentów" a mając w pamięci ostatnią reklamę Carlsberga, będę czekac na klasyczny obrazek (dupsko majstra wypadające ze spodni - no chyba że przyjdzie w ogrodniczkach, to frajdy nie będzie) :cry:

• 4 weeks później...
Witaj zaba, chetnie umieszczę tu jakieś fotki, ale po kolejnej porażce - na onecie, nie mam już cierpliwosci do nauki wklejania - może wiesz jak najprościej to zrobić? Jak już się nauczę bede wklejac nałogowo - słowo pisane + parę zdjęć daje pełniejszy obraz naszych damskich zmagań z budową (i nie tylko z tym). Liczę wszak, że na budowie złapię parę "momentów" a mając w pamięci ostatnią reklamę Carlsberga, będę czekac na klasyczny obrazek (dupsko majstra wypadające ze spodni - no chyba że przyjdzie w ogrodniczkach, to frajdy nie będzie) :cry:

Niestety, ja również się męczę, gdyby nie mój mądry mąż, w moim dzienniku też nie byłoby zdjęć :oops:

Teraz mam na kartce instrukcję i spróbuję wkleić sama. :)

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
Joan,

czekam na ciąg dalszy i jakieś fotki. Wstępnie też wybraliśmy Piasek Pustyni. Życzę szybkiej i bezproblemowej budowy.

swietnie - oby Wam nie przeszło z tym Piaskiem - chętnie zobaczę Waszą wersję. Co do bezproblemowej budowy - coż - tam gdzie tzw. czynnik ludzki tam i problemy - na to byłam przygotowana, ale miały być dozowane.

Fotki będą wkrótce - zrobiłam sesję zdjęciową i owszem. Pozdrawiam i zapraszam na moje stronki na c.d.

• 4 weeks później...

trzymam kciuki Joan - świetne tempo - czekam na fotki z tymi przeogromnymi oknami - też o takich marzę, ale dotąd ceny mnie powalały. Choć twój przykład mówi że drewniane nie oznaczają cen z kosmosu - a można realizowac swoje marzenia.

Oby Twoi fachowcy nadal trzymali wymiary. Ciekawi mnie c.d. więc będę śledzić twoje postępy. :D