FYM 25.04.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Remontuje poniemiecki domek w ktorym nie bylo kanalizacji. ta ktora planuje nie bedzie skomplikowana...raptem sraczyk, umywalka kuchnia (zlew) moze pralka i zmywarka. rury puszczone beda do piwnicy a z tamtad...no wlasnie kamienne fundamenty. Ma moze ktos pomysl jak sie przez kamienie przebic i na jakiej glebokosci (wzgledem gruntu) macie wylscia-wyloty kanalizy. a moze sa inne technologie ktorych nie znam. prosze o rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.04.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Niestety musisz wydłubać trochę kamen jak rodzynki z ciasta Trudna robota. jeśl chodz o głębokość to poniżej strefy przemarzania. Ja mam wyprowadzenie w strefe zamarzania jak na razie ne było problemu. Ściek mają w większości przypadków dość wysoką temperaturę więc zamarznięcie nie grozi o ile spadek jest odpowiedni. Gdzie remontujesz, jeśli wolno spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FYM 25.04.2005 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Mazurskie knieje kolo wegorzewa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.04.2005 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Sąsiedzie, zapraszam do do naszej grupy olsztyńskiej Ja remontuję chałupę w powiecie Giżyckim i mam zamiar tam zamieszkać na stałe (na emeryturze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FYM 25.04.2005 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 :> ja to taki za mlody troche na emeryture ale fajnie wiedziec ze nie tylko mnie cyt "pogielo do reszty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.04.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 A mnie pogieło. Za żadne skarby swiata nie oddam chałupy Ja, warszawiak od 7 pokoleń i "komtur mazurski" (samozwańczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FYM 25.04.2005 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 a jakie rozwiazania na ogrzewanie wode oczyszczalnia? czy kanaliza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.04.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 jeśl chodz o wodę to grzejemy elektryką. W kuchni pogrzewacz pojemnościowy 15 l, w łazience 80 l. Dla dwóch osób wystarcza kolejno pod prysznic lub w wannie. (W wannie razem) ogrzewane głównie kominkami. jeden otwarty do patrzenia, drugi z wkładem do grzania + trochę elektrycznośc w podłodze. Jeśli chodzi o wypływ wody to na razie szambo + bakterie i szambowóz z szambonurkiem. Zaczynaliśmy z takim małym WC zawartość którego woziliśmy do Gizycka a wodę dowoziliśmy od sąsiadów. Ale teraz mamy wodociąg. Brawo gmina! Woda pyszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gbim 17.05.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Witajcie! Dziury w kamiennych ścianach i fundamentach wykonuje się za pomocą młota udarowego.Pozdrowienia od posiadaczu domu z kamienia- w całości. Młot robi dziury jak malowamie, tylko kamień przeważnie wypada cały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gbim 17.05.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Witajcie! Dziury w kamiennych ścianach i fundamentach wykonuje się za pomocą młota udarowego.Pozdrowienia od posiadaczu domu z kamienia- w całości. Młot robi dziury jak malowamie, tylko kamień przeważnie wypada cały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts