Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mysz wgryzła się w styropian pod wylewką

Recommended Posts

Wiedziałam od jakiegoś tygodnia, że cholernica jedna jest (odchody w pokoju latorośli). Na wędzony serek sie nie złapała, na słoninkę też nie (może jest inteligentna). A wczoraj w rogu garderoby, tam gdzie była warstwa styropianu dylatacyjnego, zobaczyłam gustownie wygryzioną dziurkę.

Pytanie pierwsze: czy ona mogła sobie urządzić gniazdo w mojej 5 - centymetrowej (I piętro) warstwie styropianu pod wylewką i będzie uprawiać tam rozród?

Pytanie drugie - co czynić?

a) starać się ją wywabić i złapać na jakąś ekskluzywną przynętę?

b) zamurować (zagipsować) dziurę i myszkę inside? A jak myszek jest więcej to czy i kiedy może to zacząć wydzielać niemiłą woń?

I pewnie jak najszybciej sprawić sobie kota....

Ratujcie!!

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu

jesli to mysza - samiec ... rozród Ci nie grozi ...

kota sprawić sobie mozesz ... jak lubisz koty

do zabawy kup mu raczej sztuczna mysz ...

koty bywają wybredne

koci mocz - za to ... działa bardziej niz zapach serka, na mysz ...

pzdr

Ale żarty żartami, a mi naprawdę nie jest do śmiechu - bo mam już przed oczami mój dom obgryziony i rozgryziony a nade wszystko smierdzący myszami.

OK ... chcesz powaznie ...

jeż jest lepszy od kota ...

ale sa lepsi od jeża ...

koty to lenie ... moim zdaniem ...:(

pzdr

Jarzeb! Rozkładania trutki wolałabym uniknąć - mam dwuletniego wszędobylskiego synka.

Napiszcie mi szczerze - jak bardzo myszy mogą zrobic spustoszenie w styropianie? I czy jak juz położę listwy przypodłogowe (na górze na razie są wylewki, ale za tydzień - dwa będą wykładziny zabezpieczone własnie listwami) to coś to da? I wobec tego lepiej dać listwy przypodłogowe plastikowe czy drewniane?

nie wiem co lepsze - czy smrodek szprycy jednego kotka czy calego stada gdy kotka cieczke miec bedzie :lol:

kot - nieeeeeee!!!!!

Byla tesciowa gdy w sklepach nic poza octem nie bylo dokarmiala kergulena spod lady cale stadko - ze 13 sztuk - pies je tracal - smrod to jeszcze czlek moze by sie i przyzwyczail, ale caly rok amory placzlliwe pod oknem o kazdej porze a szczegolnie noca jak sie smacznie spalo lub cos innego wyprawialo ;)

Kot - parafrazujac tekst z Seksmisji - KOT TWOJ WROG !!!!

A co zrobic? Lapac....lapac....lapac i zatluc cholere. A jak zlapac? Aaaaaa..... to zupelnie inny temat - sposobow jest kilka ale chyba najlepszy to lapka na myszy. Trutke zezre, wejdzie w te swoja dziure i zdechnie a padlina nie pachnie jak Chanell no.5 ;)

abromba a my n apowaznie twoj klopot roztrzasamy i jak widze tylko taka metoda pozostaje

Mysz w mumie zamienic ale jak zwrocil uwage Whisper z racji wielkosci nie bandazowac - ale czy wtedy toto mumia bedzie? A jak cos ja obudzi za lat kilka i straszyc po nocach bedzie? Buuuuuu..... ja bym juz z tego domu uciekal - S. King juz ma gotowy scenariusz - jak to abrombe myszy zezarli ;) co z mumi powstaly :lol:

Ok - dosc zartow - jesli prawda jest ze trutka proces gnilny hamuje - to chyba jedyna metoda bo przeciez z kalasznikowem czatowac na nia u wylotu dziury nie bedziesz

Choc moze napisac do zalogi czolgu RUDY 102 i Szarikiem wyplosza alibo granatem przyloza a w ostatecznosci RUDY ze swej armaty jak w te mysz....... to nic nie pozostanie i z niej i chalupy jak sadze :lol:

Wiedziałam od jakiegoś tygodnia, że cholernica jedna jest (odchody w pokoju latorośli). Na wędzony serek sie nie złapała, na słoninkę też nie (może jest inteligentna).

Wtrącę jeszcze trzy grosze: to że "myszka lubi serek" to jedna z bzdur jakimi bylismy karmieni w dzieciństwie. Niestety myszka nie lubi serka, zje go jak naprawdę nic innego nie będzie. Słoninka lepsza, ale też nie sama, a raczej skórka wyschnięta. Najlepsza chyba jest sucha skórka z chleba.

A do wytrucia myszy - faktycznie te trutki mumifikujące.

J.

Jarzeb! Rozkładania trutki wolałabym uniknąć - mam dwuletniego wszędobylskiego synka.

To wsyp trutke do dziury. Za jakis czas dziure zapiankuj i z glowy.

I czy jak juz położę listwy przypodłogowe (na górze na razie są wylewki, ale za tydzień - dwa będą wykładziny zabezpieczone własnie listwami) to coś to da? I wobec tego lepiej dać listwy przypodłogowe plastikowe czy drewniane?

Takie czy siakie, mysz i tak wygryzie dziure.

Daj tez łapke na myszy. Jako przynete uzyj chleba.

Kot jest bardzo dobry, tylko musi chciec łapac myszy, a robi to chetnie szczegolnie w ogrodzie. Moj kot potrafił wyłapac dziesiątki mysz dziennie, widzialem go w akcji, był niestrudzony. Myszy dusił i zjadał w całosci.