ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 20.06.2015 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 ... taaak - od strony Architektury i budowy przegród budowlanych idziemy w stronę : termosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 20.06.2015 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 No tak, lepiej jeździć autem z oponami gdzie powietrze ucieka ..Oczywiście że przegroda powinna być ciepłą, sucha i szczelna.Wszystko inne to dawanie zielonego światła bublom.Dopuszczanie do dziurawych opon, niedomalowanych karoserii, połowy oleju w silniku .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 20.06.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2015 " ... przegroda powinna być ciepłą, sucha i szczelna " - zgadza się ale piszę o czymś innym : wg danych GUS ( z 2011r. ) : „ … w Polsce było ok. 6 111 tys. budynków. Budynki mieszkalne stanowiły 97,7% ogółu budynków (5 970 tys.), z czego przeważająca część to budynki mieszkalne jednorodzinne ( 5 522 tys. ). ” - pytanie : ile nowych budynków ( spełniających obecne przepisy U, EP, … itd ) należy wybudować, aby zbilansować całościowe „straty” energii istniejącej kubatury ? … nasuwa mi się również pytanie: czy nie jest to zbytnim obciążeniem dla portfela Inwestora ( ? ) tym bardziej, że wyboru ENERGO / czy NIE_ENERGO – nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 21.06.2015 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Coś w tym jest. To trochę jak z normami na cholesterol. Pigularze zrobili zlot i podnieśli normę. Zdrowi ludzie poczuli nagle zagrożenie i ruszyli do aptek po tabletki... Mój dom z U o,6 jest w porównaniu z tym U o,2 katastrofą! Trzykrotnie bardziej powinienem w nim marznąć. Prawda jest taka, że latem jest tam całkiem znośnie, a w nowym marznę siedząc przy kompie, bo mam 18 o C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts