abromba 25.04.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Tez dołączę sie do forumowej giełdy turystycznej. Myślę w tym roku o Rumunii - może z zahaczeniem o Mołdawię. Samochodem, z 2,5 letnim Krzychem. W lecie niestety - będzie gorąco. Pod kątem dzieciaka co byście polecali (ma to byc nasz pierwszy bardziej turystyczny wyjazd, odkąd młody u nas zagościł)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 27.04.2005 03:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 W Rumuni świat stoi w miejscu Mołdawię pamietam z przed 16 tu lat gdzie bawiłem w Kiszyniowie- miasto dośc ładne, pieknie położone.Teraz nie wiem, bo o Mołdawi nic nie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 27.04.2005 04:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Dwa lata temu jechaliśmy do Bułgari przez Słowację, Węgry, Rumunie właściwie to z 3 letnim synkiem i 7 letnią córeczką. Nocleg w Hajduszoboszlo na Węgrzech. Drogi od strony Węgier są bardzo dobre, wyglądają jak zrobione dla Włochów, a zresztą dużo ich widać na trasie. Policyjne patrole co jakiś czas, ale dają znać inni kierowcy. Więc OK. Stawaliśmy po drodze na parkingach, do tankowania - pełny luz. W tym roku myślałem kątem oka o Rumunii, ale no cóż, mamy już inne plany, umówiłem się z betniorką i łopatą na wsólne imprezowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 28.04.2005 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Wakacje w Rumunii hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 28.04.2005 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Rumunia jest odjazdowa, ja to wiem! Ale jednak podrózowanie z dwulatkiem, nawet jeśli jest takim cygańskim dzieckiem jak nasze - to trochę inna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.05.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Właśnie wróciliśmy z dwuletnią córeczką z Egiptu.Przestrzegaliśmy dwóch zasad:-higiena (na ile to możliwe u dziecka)-pewna ostrożność z jedzeniem (np.owoce tylko bez skórki )Ale bez przesady.Zero problemów.Na wszelki wypadek weź podstawowe leki (Panadol dl dzieci,Nifuroksazyd,może jakąś homeopatię) i trochę jedzenia w słoiczkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 18.05.2005 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Pattaya! Rumunia to jednak nie Egipt!!! Bardziej chodzi mi o wskazówki, jakie są warunki w przeciętnym pensjonacie pod kątem dwulatka, no i gdzie szczególnie warto pojechać z maluchem (jakieś parki zabaw, ciepłe baseny). W tym wypadku z przewodników niewiele wyczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 18.05.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Trzy lata temu chcieliśmy jechać z naszym synkiem (dwulatkiem) do Grecji. Zależało nam na niskich kosztach przejazdu więc droga przez Jugosławię odpadała z uwagi na drogie wizy tranzytowe. Pozostawała droga przez Rumunię i Bułgarię. Bylismy już prawie zdecydowani gdy natrafiłem w Internecie na "Dziennik podróży" gościa, który ze znajomymi jechał tą trasą rok wcześniej. Po przeczytaniu zdecydowanie zmienilismy plany. Nie wiem jak teraz ale cztery lata temu te kraje to dzicz, bezprawie itp. Sporo kasy musieli przeznaczyć na łapówki dla milicji i celników, a do tego masa nerwów i to z małym dzieckiem na tylnym siedzeniu. Gdy wreszcie przekroczyli granicę grecką wydawało mi się, że są w niebie.A my w końcu pojechaliśmy przez cywilizowanę Europę do Włoch do Wenecji - dla malucha raj - podróż trwała 11godz. (Bielsko - Wenecja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 18.05.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Ostatnio w Rumunii byłem bardzo dawno temu.Jedno jest pewne:mają tam przepiękne plaże.Nad M.Czarnym są najładniejsze plaże w Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 18.05.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Nad M.Czarnym są najładniejsze plaże w Europie. No prawie bym się z tym zgodził, trochę żałuję że nie widziałem plaży w Rumuni, myślę że jest podobna do Bułgarskiej. Ale widziałem plaże na Krymie - są przepiekne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts