Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Za ma?y otwór na drzwi wewn?trzne!

Gość

Recommended Posts

Proszę poradźcie co robić?

Miałem mieć drzwi typowe 80x200 czyli otwór w murze 88x206, tymczasem po wylewkach i ułożeniu kafelek na podłodze zostało mi 204 cm!!!!

Chciałem zastosować ościeżnicę regulowaną np. Porta-System.

Czy w tym przypadku nie mam już szans?

Czy może poprostu skrócić drzwi i ościeżnicę o te parę centymetrów?

Błagam o pomoc!

Tim

Mozna zamowic u lokalnego stolarza (ale sprawdzonego!!!) drzwi na wymiar. My tak zrobilismy, chociaz nasze otwory sa OK. Wybralismy sobie z setek katalogow jakie mial, naprawde super model, i mam nadzieje ze stworzy cos sensownego. Ani Porta ani Polskone nie maja tak nowoczesnych wzorow (i wychodzi 50%drozej)

On 2002-10-14 23:00, alex wrote:

Mozna zamowic u lokalnego stolarza (ale sprawdzonego!!!) drzwi na wymiar. My tak zrobilismy, chociaz nasze otwory sa OK. Wybralismy sobie z setek katalogow jakie mial, naprawde super model, i mam nadzieje ze stworzy cos sensownego. Ani Porta ani Polskone nie maja tak nowoczesnych wzorow (i wychodzi 50%drozej)

Co jest droższe 50%? (stolarz czy też Porta????)

Dzrzwi Porta czy Polskone kosztuja wraz z oscieznica okolo 1200 zl!!!! Podczas gdy nas zamowione na wymiar beda kosztowaly wraz z montazem i transportem 850zl, a model nie wybralismy wcale prosty, bo bedzie mial po srodku trzy kwadratowe przeszklenia z szkla mlecznego i na dodatek dwie rozne okleiny - brzoze (drzwi) i buk (oscieznica i obramowanie kwadratow).Niestety termin realizacji to ponad 2 mies., ale na jakosc nie bedziemy narzekac, bo facet ma pelno zamowien z Niemiec.

Pozdarwiam