Malinka_01 28.04.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Hej Nugat Ja to utalentowania w każdej dziedzinie szukam u znajomych, no i znalazłam.Jeden robi mi stopnie dębowe a inny balustrade kutą. I tak chciałabym mieć tralki mocowane do stopni bezpośrednio jak na zdjęciu http://www.muratordom.pl/obrazki/obrazki_mdom/pod_gorke_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nugat 28.04.2005 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Hej Malinka Fajnie masz z tymi znajomymi. Czy te tralki na zdjeciu to nie sa wlasnie tzw. elementy powtarzalne, prety z malym zawirowaniem w polowie? Myslalam wlasnie o czyms podobnym, tylko moze z wiekszym "zawirowaniem". Tralki mocowane do stopni bardzo ladnie wygladaja. U mnie by sie chyba tez dalo do pewnego momentu - na pietrze balustrada zabezpieczajaca musi byc jednak umocowana do boku konstrukcji betonowej. Na popodlodze juz nie ma miejsca, bo zaraz obok sa drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinka_01 29.04.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 [quote=Nugat] Czy te tralki na zdjeciu to nie sa wlasnie tzw. elementy powtarzalne, prety z malym zawirowaniem w polowie? Być może, ale nie jestem pewna. Jeżeli chodzi o te małe zawirowania w połowie to wydaje mi sie że są to elementy gotowe, dospawane do rozciętych prętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo 02.05.2005 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Obłożyłem wykładziną dywanową-nie polecam, ponieważ na spoczniku w miejcu w którym "wchodzi się w zakręt" zaczęła sie wycierać. Zaznaczam, że wykładzina gatunkowo jest z górnej półki. Wyszło tanio, ale po 5 miesiącach użytkowania nie wygląda to najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jovka 06.05.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 ja tez sie nasluchalam o bezustannym myciu i malowaniu podstopni pokopanych przy chodzeniu Kto z Was ma w domu takie schody i może napisać coś na ten temat? Bo przyznam szczerze, że nie chciałabym rezygnować z tego rozwiązania, które mi sie tak podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiontko 06.05.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 wydaje mi sie ze ktos pisal w innym watku o podstopniach z plyty meblowej ?moga byc wtedy biale lub w kolorze sciany .....czy to dobry pomysl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askrz 06.05.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Witam Wszystkich Tak się składa, że zajmuje się sprzedażą marmuru, granitu i innych kamieni i także wyrobami z kamienia jak schody, kominki, parapety.Na forum wymieniane jest kilka wad odnośnie schodów z marmuru czy granitu i chciałbym je zdementować. Pierwszym problemem było to, że schody takie są ślizgie - rozwiązaniem tego jest stopień z paskiem piaskowanym (chropowata powierzchnia) szerokości np. 4 cm, ciągnący się wzdłuż stopnia. Daje to też dodatkowy efekt ozdobny. Drugim problemem są plamy z wody, wina itd. - obecnie na rynku są w sprzedaży bardzo dobre środki do impregnacji kamienia. Impregnacja taka powoduje, że woda i oczywiście inne płyny, tłusz i brud nie wsiąkają w kamień. Impregnacja taka starcza na 5-10 lat. Ceny kamienia też już nie są wygórowane i moim zdaniem taniej wyjdą schody z marmuru niż z drewna egzotycznego.Moim zdaniem więcej wad mają schody z drewna, po kilku latach stracą swój wygląd i zaczną skrzypieć. Jeśli jest ktoś zainteresowany to proszę o kontakt, udziele wszelkich informacji. PozdrawiamSławomir Marczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiontko 06.05.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Moim zdaniem więcej wad mają schody z drewna, po kilku latach stracą swój wygląd i zaczną skrzypieć. eeee..drewno jak wino,im starsze .... kamien jest zimny-brrrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.05.2005 02:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 my mielismy stopnie drewniane , bejcowane na cos pomiedzy ciemnej pomaranczy a brazu . nazywalam je pomaranczowe. podstopnie byly pomalowane na bialo. dziecko mialo wtedy ok 10 lat , syn.coz?tzreba bylo odswiezac , ale nie byl to wielki problem . takie mi sie bardzo podobaly , warte byly odswiezania. takie cale drewniane to my nazywamy trumienki. chociaz na zdjeciu wyzej sa bardzo ladne , ja po prostu ich nie lubie . a wykladziny zwyczajnie zaczynaja smierdziec z czasem , zwlaszcza jak sie ma zwierzeta w domu . a prawie wszyscy je mamy.taka moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKinga 13.05.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Moim zdaniem więcej wad mają schody z drewna, po kilku latach stracą swój wygląd i zaczną skrzypieć. Nie prawda. Schody położone na żelbecie i dobrze zrobione nie będą skrzypieć. Skrzypią schody trzymające się na konstrukcji drewnianej. Schody drewniane mogą stracić wygląd jeżeli zjedzą je korniki (ha,ha) albo ktoś wyleje na nie beczkę wody i zostawi to na 12 godzin, w przeciwnym wypadku nie widzę możliwości żeby drewno traciło wygląd. eeee..drewno jak wino,im starsze .... kamien jest zimny-brrrr... Zgadzam się całkowicie. Drewno jest ciepłe. A jeżeli w domu są dzieci, które uwielbiają biegać z góry na dół bez kapci - drewno w tym przpadku jest bezpieczniejsze i zdrowsze, ale ...... schody marmurowe też są piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 13.05.2005 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 dziecku chyba nic sie nie stanie, jesli przejdzie boso po kamieniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts