Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podłoga z terakoty

mysia

Recommended Posts

Tak się składa że w naszym domku o powierzchni 220 m kw (3 kondygnacje) dwie pierwsze to podłogówka i co za tym idzie są to płytki W znacznej większości jest to gres szkliwiony Na dzień dzisiejszy jestem już po przeprowadzce Z projektem podłóg od samego początku nie miałem problemu(większego) MIAŁEM WIZJĘ którą przy pomocy glazurników udało mi się zrealizować Pewnie jeszcze śnię się im po nocach Na środkowej kondygnacji mam otwartą przestrzeń(salon jadalnia kuchnia i holl) i nie chciałem tam dawać jednolitej płytki było by jak w magazynie lub supermarkecie (rzecz gustu oczywiście) W każdym pomieszczeniu jest inny kolor ale wszystkie są zbliżone są to jasne beże Piszecie że nie wiecie co położyć a ja wiedziałem przewaliłem Bartycką i wszystkie Liroje i Castoramy niestety płytka to nie ściana (nie można pomalować)i baaardzo ciężko jest dobrać podobny kolor ale innej firmy Efekt końcowy ? ....... udało się podłogi bardzo mi się podobają i mają jeszcze jedną zaletę nigdzie takich nie widziałem Padła tu jedna nazwa Naxos po prostu super a ze sklepu wziąłem go przez przypadek

• Odpowiedzi 142
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak się składa że w naszym domku o powierzchni 220 m kw (3 kondygnacje) dwie pierwsze to podłogówka i co za tym idzie są to płytki W znacznej większości jest to gres szkliwiony Na dzień dzisiejszy jestem już po przeprowadzce Z projektem podłóg od samego początku nie miałem problemu(większego) MIAŁEM WIZJĘ którą przy pomocy glazurników udało mi się zrealizować Pewnie jeszcze śnię się im po nocach Na środkowej kondygnacji mam otwartą przestrzeń(salon jadalnia kuchnia i holl) i nie chciałem tam dawać jednolitej płytki było by jak w magazynie lub supermarkecie (rzecz gustu oczywiście) W każdym pomieszczeniu jest inny kolor ale wszystkie są zbliżone są to jasne beże Piszecie że nie wiecie co położyć a ja wiedziałem przewaliłem Bartycką i wszystkie Liroje i Castoramy niestety płytka to nie ściana (nie można pomalować)i baaardzo ciężko jest dobrać podobny kolor ale innej firmy Efekt końcowy ? ....... udało się podłogi bardzo mi się podobają i mają jeszcze jedną zaletę nigdzie takich nie widziałem Padła tu jedna nazwa Naxos po prostu super a ze sklepu wziąłem go przez przypadek

Niezły

przykro mi, ale nie mogę wkleić - nie wiem dlaczego nie otwierają mi się zdjęcia.

Być może mam zbyt dużo plików na poczcie - faktycznie, trochę tego jest, w tym mnóstwo zdjęć.

Ale Twoje podłogi koniecznie trzeba pokazać, są super - w jednej tonacji kolorów, ale wszędzie inne płytki i inaczej ułożone - bardzo ciekawy efekt.

Może uda Ci się je wkleić na foto -onet , stamtąd tutaj?

Z pokazaniem zdjęć moich podłóg od początku mam problem (pecha) Pokażę je na pewno Z onetem dałem sobie spokój nie mam cierpliwości jedno zdjęcie na tydzień i po kilku dniach odpowiedz że nie spełnia jednego z warunków regulaminu (którego) i następne za tydzień

Wklei mi je mój informatyk niestety w domu jestem tylko raz w tygodniu w niedzielę i tylko wtedy mam czas na takie sprawy Jedno jest pewne pokażę je na pewno Trochę mnie poniosło z tymi podłogami prawda :lol:

jeszcze raz moja terakota po 27 zł/m2 - mam ją w kuchni i przedpokoju:

http://foto.onet.pl/upload/8/26/_493158_n.jpg

mam źle połączone panele z płytkami - ładne listwy ale zamiast zamocować je wkrętami, fachowiec obciął część spodnią listwy i przykleił elastycznym klejem silikonowym, który i tak nie trzyma zbyt długo, bo nie może trzymać, skoro sa to podłogi pływające,ech, mam co kleić co pół roku - tak od 5 lat już się trochę tego kleju tam zebrało, ostatnio go nawet ścinałam :lol:

• 2 months później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...