Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podłoga z terakoty

mysia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 142
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aranżacja z Cerdomus:

http://www.cerdomus.com/progressive/blue/0.jpg

aranżacja z polskiego Tubądzina:

http://katalog.tubadzin.pl/kolekcje/tajga1.jpg

zdecydowanie nasze polskie są ładniejsze! :D

i wiele tańsze!

cerdomus:

http://www.cerdomus.com/metalskin/neros/0.jpg

najlepsza kolekcja z Tubądzina - rektyfikowane płytki z kolekcji Andaluzja, najwyższa jakość i technologia, wszelkie nagrody , m.in. Łazienka - wybór roku 2004

http://katalog.tubadzin.pl/d-andaluzja3.jpg

http://katalog.tubadzin.pl/lsm-andaluzja1.jpg

house

To chyba na rynku polskim .

Proponuje chocby kolekcje "Jerozolimska" i nie ma co porownywac .

Tubadzin nie lapie sie nawet w strefie najzszej .

Strawdz w necie .Za oceanem kolekcja dostetna 4 lata, z wysylka do Polski wyszlo mi taniej jak 2 kategoria badziewia importowanego .

sprawdź proszę i podaj wszystkim , ja już wybrałam (niestety hiszpańskie, bo jak narazie polskie firmy nie zrobiły niczego w tym stylu, ale może jeszcze coś się do tego czasu pojawi, mam nadzieję, bo nie lubię przepłacać.

Teraz mam najtańszą podłogę z ceramika Końskie i zapewne mnie przeżyje, choć kosztowała 27 zł/m2, w dodatku bardzo ładna i super wytrzymała.

Ciekawostka jest to, ze plytki ktore nie wysyla sie na rynek polski sa o kilka klas lepsze niz z rynku krajowego.

Porownujac jakosc moge stwierdzic ze, te ktore zaprezentowalas doslownie wygladaja jak plytla z kalkomania czyli calkowita lipa widoczna golym okiem.Jesli zabieramy sie za imitacje to powinna ona wygladac bynajmniej jak 90% orginalu.Pozatym prezentujac cos w necie nigdy nie odda sie faktury plytki a, to jest bardzo istotne.

house

konkretnie podaj ile za m2 i napisz też ,jak sprawdzałeś jakość:

jakieś próby techniczne robiłeś czy coś? To się nam może wszystkim przydać.

czyli tak:

one - cena metra kwadratowego

two - rodzaj badania materiałoznawczego - no wiesz..organoleptycznie chyba tego nie stwierdzisz? :roll:

no dobra,ale jak je tutaj kupić, gdzie i za ile złotych polskich, z transportem do domu, tak jak to jest u nas.

no i punkt drugi - jak zbadałeś jakość tej ceramiki i naszej ceramiki z Tubądzina? jakimi metodami? jak jest ich klasa ścieralności itp. Masz z pewnością takie dane, skoro podajesz wnioski co do jakości.

Podaj je tutaj, chętnie się dowiemy, jak to jest z tą naszą polską ceramiką.

house

Aranzacja ,aranzacja .Mozna sie w to bawic , ale jakosc jest jakoscia.Tutaj te powyzej wypadaja jak beton do naturalnego kamienia

to strasznie Ci chyba przykro, że tak słabo wypadają te nasze płytki, bo kupuje je większość forumowiczów :(

Ale może otworzysz import - skoro te nasze są takie beznadziejne i wypadają jak beton, a tamte są takie super i tanie, to przecież złoty interes chyba house...pomyśl nad tym. :roll:

Porownujac jakosc moge stwierdzic ze, te ktore zaprezentowalas doslownie wygladaja jak plytla z kalkomania czyli calkowita lipa widoczna golym okiem.Jesli zabieramy sie za imitacje to powinna ona wygladac bynajmniej jak 90% orginalu.Pozatym prezentujac cos w necie nigdy nie odda sie faktury plytki a, to jest bardzo istotne.

no to mamy w większości lipne domy z lipnymi płytkami wg Ciebie ?

house

Aranzacja ,aranzacja .Mozna sie w to bawic , ale jakosc jest jakoscia.Tutaj te powyzej wypadaja jak beton do naturalnego kamienia

to strasznie Ci chyba przykro, że tak słabo wypadają te nasze płytki, bo kupuje je większość forumowiczów :(

Ale może otworzysz import - skoro te nasze są takie beznadziejne i wypadają jak beton, a tamte są takie super i tanie, to przecież złoty interes chyba house...pomyśl nad tym. :roll:

Ja mam plytki w piwnicy i to mi wystarczy.

W propagowaniu jednowymiarowych aranzacji nie widze logiki :lol: :lol: :lol: .

no to mamy w większości lipne domy z lipnymi płytkami wg Ciebie ?

Domy mamy dobre,tylko doradcow do kichy.Czyli amatorow ktorzy sieja propagande :lol: :lol: :lol: .narzucajac swoje zdanie :lol: :lol: .