dorka00 04.07.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 w kujawsko-pomorskim buduje z keramzytu domy prefabrykowane expobud i hortus. ale z opiniami o nich ciezko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 06.03.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Witam. Wiem, że temat był już poruszany ale kilka lat temu. Chciałem Was zapytać co myślicie o takim domku ?? http://www.abakon.com/projekty-i-ceny/abakon-z-ogrodem-zimowymCzy te domy są trwałe ?? Czy są ciepłe?? Planuje go docieplić 20cm szarego styr. wystarczy czy może dać więcej ?? Ktoś z Was ma taki?? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 07.03.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Keramzyt jako materiał ceramiczny to spory +Izolacja termiczna ściany +Gładkość ściany o której pisze producent że można bezpośrednio tapetować , wiem o czym pisze bo widuje ich domy u klientów, to niestety bajka... Generalnie system ma sporo zalet ale musi być bardzo precyzyjnie zmontowany [ PIONY !!!!! Przekątne !!!! ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 07.03.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Dzięki za uwagi. A jak ma się sprawa z wilgotnością? Liczę się z tym, że trzeba będzie gładź zrobić (chyba, że tynki ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hova 17.03.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Trwałe i ciepłe są na pewno. Niestety wciąż jest to droga technologia - ja jak porównywałem koszty to wychodziło mi, że taniej będzie postawić dom z Porothermu, przy zachowaniu identycznych parametrów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 17.03.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Takie ściany z elementów keramzytowych stawia się bardzo szybko i maja dużą nośność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 20.03.2015 03:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Właśnie, zaletą jest to , że dom stawia się dość szybko w porównaniu np do tradycyjnych technologi. A tą firmę z Bielska ktoś kojarzy ?? Jestem już zdecydowany na nich i na ten projekt jak wyżej z drobnymi zmianami. Obecnie szukamy działki pod Krakowem i zobaczymy jak to dalej pójdzie. Chciałbym abyśmy na Boże Narodzenie wprowadzili się do nowego domku, ale nie wiem czy jest to realne Wiecie od kiedy wchodzą w życie nowe przepisy budowlane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gerry 02.01.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Witam,czy ktoś może polecić jakąś firmę budującą domy z prefabrykatów keramzytowych w Warszawie?Na forum znalazłem informacje o Keramzyt-Projekt ale nie zachęcały do podjęcia ryzyka.Czy są inne firmy?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomNow8484 28.11.2017 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 czy ktoś może polecić jakąś firmę budującą domy z prefabrykatów keramzytowych w Warszawie? pozdrawiam A w okolicy Poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts