Heliodor 27.04.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Na czym polega różnica miedzy produktami tych firm?Jakość?Design?Cena?Płaci się za markę czy trwałośc?Jak ocenić jakość produktów ?Na co zwrócić uwagę?Czym różnią się kafle z Paradyża od v-b?K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 27.04.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Teoretycznie droższe znaczy lepsze i na ogół tak jest, ale ja mam bardzo złe doświadczenia z glazura VB. Kupilam 2 odcienie tej samej glazury i okazalo sie, ze roznily sie szerokosca - 1,5 mm. Przedstawiciel VB nie uznal tego za powod do reklamacji zaslaniajac sie polska norma. A ja musialam zmieniac projekt lazienki i efekt nie jest taki jak mial byc, w zwiazku z tym nie planuje juz wiecej zakupow glazury VB. Wiem, ze takie wpadki zdarzaja sie wszystkim, tylko moim zdaniem jest to ewidentny powod do rekalmacj, a jakbym chciala plytki spelniajace polska norme, to bym poszla do Castoramy, a nie do VB.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorath 27.04.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Na czym polega różnica miedzy produktami tych firm? Jesli chodzi o ceramike, to wybralismy VB, bo byl 'ladniejszy' jak stal obok Kola (to ocena subiektywna). Poza tym cenowo wyszlo nam to samo (VB Omnia). Jesli chodzi o kafle, to nie wiem. W nawiazaniu do posta powyzej o roznicy w wielkosci kafli. Mamy np. gres Nowa Gale poler i mat. Nam sprzedawca zwrocil uwage na numer kalibracji kafli przy zakupie (maja chyba 3 rozne). Musielismy czekac na sprowadzenie obu typow z tej samej serii. Moze VB tez tak ma? Gorath Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 27.04.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 [quote name="Gorath W nawiazaniu do posta powyzej o roznicy w wielkosci kafli. Mamy np. gres Nowa Gale poler i mat. Nam sprzedawca zwrocil uwage na numer kalibracji kafli przy zakupie (maja chyba 3 rozne). Musielismy czekac na sprowadzenie obu typow z tej samej serii. Moze VB tez tak ma? Gorath[/quote] No wlasnie moze i tak ma, tylko nam sprzedawca nie zwrocil nam na to uwagi . Ceramike tez mamy, chyba tez Omnia i nie mamy zadnych zastrzezen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 27.04.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Do lazienki na parterze mam kupiona glazure VB, jest piekna, bardzo elegancka i mam nadzieje, ze po ulozeniu wszystko bedzie w porzadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 27.04.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Ja mam zamiar dać TAU Ceramica i do drugiej Azteca o V&B nie myślałem ale Paradyż brałem pod uwagę i ta glazura która mi się od nich podobała był droższa od TAU i AZTECA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 29.04.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Nie wiem nic o VB - ale KoŁo a Keramag to ta sama jakość - byłam na produkcji w Kole - z jednej linii schodził kibelek oklejany etykietą koło z drugiej Keramag wysyłany do Niemiec - ci sam ludzie, ta sama ceramika i technologia - czasem inny design. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 29.04.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Jak kupowałem brodzik...chciałem taki totalnie płaski, to się okazało, że są identyczne Keramagu i Koła. Mimo, że ten z Koła należał do najdroższych tej marki, to Keramagu był jeszcze znacznie droższy. A różniły się tylko nalepką i znaczkiem... T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarna170 08.11.2005 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Mmarysia, muszę Cię rozczarować, nie zupełnie to ta sama jakość. Inne szkliwo, sposób wypalania w piecu. Inaczej sprawuje się w praktyce, nie mówiąc o powłokach na szkliwie w Keramagu, których nie ma Koło. Brodziki też są różne. Proszę, nie wprowadzajcie w błąd, jeśli nie macie kompletnej wiedzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 08.11.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 SARNA ma rację - jestem użytkownikiem VB od 5 lat. Nie żółknie !!! Sąsiad ma polskie i nie jest tak białe jak mój VB. Design jest nie powtarzalny no i to logo - skłania gości do pokory Przedewszystkim po umyciu jest jak nowe - błyszczy się, jest białe tak jak 5 lat temu. NIE MATOWIEJE !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarna170 09.11.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Charlie, Ty po prostu próżny jesteś I jeszcze jedno: Keramag nie jest i nigdy nie był produkowany w Polsce. Coś Ci się pomyliło, mmarysia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts