Rudy 10.01.2002 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2002 Chcialbym wiedziec, czy mozna poprowadzic rury z cieplym powietrzem (ogrzewanie kominkowe) po drewnianej konstrukcji wiezby dachowej tuz przy welnie mineralnei i folii paraizolacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwent99 13.01.2002 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2002 Nie widzę problemu. Jeżeli widziałeś te rury to powinieneś zauważyć grubą warstwę izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 17.01.2002 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2002 Pod warunkiem ze nie sa to rury typu spiro bez ocieplenia. Tylko rury podwoje z ociepleniem w srodku.W innym przypadku balbym sie ze sie folia stopi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudy 18.01.2002 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2002 A co z turbina do rozprowadzania powietrza?Mam fajne miejsce na nia ale tez przy welnie i folii. I jeszcze jedno pytanie: w ktorym miejscu powinien byc zamontowany filtr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 18.01.2002 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2002 cieple powietrze nie moze bezposrednio wyplywac na folie bo ja stopi, u mnie po paru godzinach pracy kominka swiece na kominku sie nagrzewaja (pomimo dobrej izolacji komory cieplnej), musialbys dac na folie z 2xgipskarton i odsuna przynajmniej wylot cieplego powietrza o 30cm od elementow mogacych sie stopic.Flitru nie mam ale zalozbym je w miejscach latwej wymiany czyli przy wylotach cieplego powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudy 21.01.2002 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 A czy brak filtru nie powoduje ciemnych plam wokol kratek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.01.2002 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2002 Rudy - jak nie dasz filtów, to nie ma siły. Kurz jest zawsze w powietrzu, a wszędzie gdzie następuje intensywniejszy przepływ osadza się go bardzo dużo. Jak mylisz dlaczego Rubiny się tak dobrze paliły? Wyjaśnienie dla młodzieży - Rubina nazywano w ZSRR telewizorem, a w Polsce wytwarzano jego najnowocześniejszą wersję 714p. Bo grzejąc się powodowały dobry przepływ powietrza i kurz osadzał się na tych ciepłych elementach do czasu aż ... Pomyśl, żeby koło wylotu powitrza dać coś, co będzie się dobrze myło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 22.01.2002 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 Niezleznie czy dasz filtry czy nie to i tak zolte plamy kolo wylotow bedziesz mial (to tylko kwestia czasu). Pewnym rozwiazaniem jest pomalowanie miejsc wokol wylotow na ...... zółto. . No poza tym filtry trzeba trzepac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudy 28.01.2002 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2002 Wielkie dzieki za wszystkie odpowiedzi! Mialem jeszcze kilka pytan, ale trafilem na naprawde fajnego goscia w jednym ze sklepow budowlanych ktory wszystko mi objasnil (naprawde cierpliwy facet).PozdrawiamRudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
locus_bw 04.02.2002 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2002 No to wysil się troche i to wyjaśnienie nam zaprezentuj. Może nam się nie uda trafić na takiego fajnego gościa. Bądź naszym fajnym gościem i streść tajemnice które rozświetliły Twoją głowę. )) Pozdrawiam BoG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 18.02.2002 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2002 W wyniku drobnych modernizacji projektu krokiew koszowa "spotkała się" z kominem. Chcę to przerobić tak, żeby kominiarz nie miał zastrzeżeń. Jakie są wymagania (odległości itp.)? A może można jakoś odizolować szyb kominowy od wewnątrz?Możecie mnie wyśmiać ale pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 19.02.2002 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2002 Na pewno coś wiecie. Pomóżcie bo w sobotę chciałbym się tym zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts