Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sposób na desperata

Gość

Recommended Posts

Obserwuję z olbrzymim zainteresowaniem wątki prowadzone przez mimi i Roberta Skitka.Uważam,że są one potrzebne choćby w celu rozszerzenia horyzontów,obcowania z pięknem i estetyką wysokiej próby.Oczywiście ,domy prezentowane przez nich mogą się komuś podobać lub nie ,ale to nie powód aby zachowywać się jak house.Oni nie każą nikomu tego oglądać,niczego nie narzucają nawet nie komentują wklejanych zdjęć.Ot,album z ładnymi fotosami,których znalezienie samemu zajęłoby mnie bardzo dużo czasu.I za to im dziękuję.Natomiast jeśli chodzi o house ,to podzielam zdanie mimi-zachowuje się nieodpowiednio.Czy Wy ,jak Wam się nie podoba obraz w muzeum czy galerii ,stajecie na środku sali i wrzeszczycie :

"TO OHYDNE JEST!!!" ?

Czy to samo robicie w kinie ,teatrze,galerii?

Czy po prostu omijacie miejsca,które Wam się nie podobają,wystawy nie w Waszym guście czy poza kręgiem zainteresowań?

House atakuje,krytykuje ,robi to w sposób obraźliwy,irytujący,ocierający się o wulgarność.Nie odpowiada natomiast na próby zachęcenia go do przedstawienia własnych upodobań.Wszystko co obce to złe a jakieś jego wydumane ideały,których nie potrafi określić są cacy.

Jego zachowanie świadczy albo o jakiś bardzo głębokich kompleksach,albo o chorobie psychicznej czy patologicznej wręcz złośliwości.

Podzielam zdanie mimi,że niszczy wątki,wprowadza zamęt i niemiłą atmosferę.

Mimi!

Nic z tym nie zrobisz.Admin nie zareaguje,house czerpie sadystyczną przyjemność z dręczenia Ciebie,a forumowi strażnicy cnoty ,obrońcy uciśnionych ,teoretycy etycy,do porzygania poprawni politycznie typu Jezier i spółka (ciekawe,czy on w sytuacjach krytycznych zachowuje się tak ,jak wg niego mają zachowywać się inni?) zdołują Cię jeszcze bardziej.

Szczerze mówiąc zaskoczył mnie negatywnie Mieczotronix,lubiłem jego wypowiedzi,ale teraz odszedł od prawdziwych uczuć i praktyki w stronę teorii.

Ja nienawidzę teorii i zachowań "och i ach" jak Wielcy Strażnicy Etyki i Mycia Zębów Po Każdym Posiłku (patrz wyżej)

HOUSE

Ja chrzanię konwenanse ,ja dałbym Ci po prostu w mordę!

A teraz żegnam Państwa,ale z powodu urlopu nie będę mógł uczestniczyć w ewentualnej polemice przez ok.tydzień.

A dlaczego wszyscy Szanowni Dyskutanci ominęli ten post?

Przecież on oddaję ISTOTĘ sprawy.

:roll:

• Odpowiedzi 239
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ponury - nie pisz nawzajem,bo ja nie stosuję takich metod

napisałeś:

Twoje były takie, że warto pokazać realizacje niezależnie od kosztów

a to faktycznie moja opinia na temat drogich domów:

Jedyne,co mnie w tym martwi,to wielkość domu - te 210m2 wydaje mi się za dużo i za drogo

Naprawdę nie znajdziecie niczego,żadnego zdania,w którym cokolwiek komukolwiek narzucam i to już moja ostatnia wypowiedź na mój temat,bo nie mam zamiaru dłużej udowadniać,że nie jestem wielbłądem.

pozdrawiam - mimi

Ponury napisał:

Zgłaszam się na drugiego.

Nie można żądać, by wszyscy mieli poglądy tożsame z naszymi.

Można psioczyć na kulturę, na sposób wypowiedzi, ale nie można wymagać, by cały świat stał murem za naszym stanowiskiem i za pomocą Wielkiego Brata wywalił niewygodnego [dla nas] dyskutanta

widzicie,dlaczego ta dyskusja do niczego nie prowadzi?

Bo próbujecie udowodnić,że we wątku o nowoczesnych domach narzucam swoje poglądy,gusty,oceny...

To,że tak nie jest - pokazuję w każdym swym poście,ale nie chcecie tego zauważyć,choć nie potraficie znaleźć ani jednego mojego zdania na potwierdzenie swych argumentów

Z drugiej strony coś takiego:

Można psioczyć na kulturę, na sposób wypowiedzi
...

można psioczyć,czy też powinno się dbać o to,by zasady i reguły forum,a przede wszystkim dobre obyczaje jednak tu obowiązywały?

Na to ostatnie pytanie pięknie i rzeczowo odpowiedziała Honorata.Patrz wyżej.

To nawet całkiem zabawne,bo jeśli ktoś zna i czytał moje wątki,wie jak bardzo mój gust różni się od pokazywanych przeze mnie nowoczesnych domów.

Prowadząc wątek miałam i nadal mam świetną zabawę i sposób na poznawanie czegoś nowego,ciekawego dla mnie,zajmującego i poszerzającego horyzonty.

Nie chodzi mi o to,że Mieczu jest pierwszym,który może mieć inne poglądy i broni innych poglądów czy opinii,ale pierwszym,który we wątku opowiedział się za takim sposobem wypowiedzi,który sami nazwaliście niekulturalnym.

Nie ma Ponury niewygodnych dyskutantów,ale jak widać można rozwalać wątek z premedytacją,potem następny,może jeszcze następny - powodzenia w założonych przez Was wątkach...

Także je chętnie czytam,czasami,gdy mam wolną chwilę. :D

A ponieważ ostatnio nie mam czasu,dlategona moment wrócić,bo nie jest to takie proste dla moich ewentulanych następców,jak widać.

pozdrawiam - mimi

A dlaczego wszyscy Szanowni Dyskutanci ominęli ten post?

Przecież on oddaję ISTOTĘ sprawy.

:roll:

Halo Halo! Jestem tu! To ja! Mieczotronix! Czy ktoś czyta, to co ja piszę w ogóle? Aniu? A ty? Czemu ty nie czytasz dokładnie tego, co napisano w odpowiedzi? Możesz mieć przez to błędne pojęcie o tej dyskusji

Podpisuję się pod tym co napisał Pattaya, mój post powyżej wyraża dokładnie te same myśli.

Mimi i Robert załozyli wątek wynikający z ich pasji, a ktoś brutalnie i z premedytacją ściaga ich w dół i robi z watku bagno...taka jest prawda.

Jeszcze raz napiszę i zgodze się z Osową, mimi, daj spokój z polemikami, czasami warto odpuścić, wypalisz się poprostu i zabraknie ci energii w realu na rodzinę, na budowanie wymarzonego domu.

Trzymaj się mocno, powodzenia :lol: !

ech, co tu sie dzieje?

mimi wogole niepotrzebnie zalozyla ten wątek, jak tez niepotrzebnie daje sie wciagac w bezsensowną polemike z housem. argumenty sa moze i praktyczne ale zupelnie bezcelowe i bezsensowne. Np nie pokazujemy tam wylacznie domów milonerów choc takie się oczywiscie zdarzają, a nawet jesli bylby to wątek o domach wylacznie baaardzo drogich to co?

zalozmy ze house zaklada wątek o wspanialych lexusach. pokazuje rozne zdjecia, a ja wypisuje ze to auta dla gejów i innych popaprancow co kasy nie mają gdzie wydac i lepiej zeby pokazywal polonezy. A to lakier bez sensu taki drogi a po co wogle pokazuje auta ponad 5m dlugosci skoro ludzie nie mają co do garka wlozyc. House pokazuje zadbane polonezy a ja mu ze to badziewie i karykatura lexusow.

moze ja malo inteligentny jestem ze nie zauwazam dobrych stron krytykanctwa house'a

i tak Cię kocham MIMI

Mieczu,chyba się za dużo naoglądałeś amerykańskich filmów :wink: :lol:

Ktoś już zresztą stwierdził,że to ,co robi house to przejaw uwielbienia i rodzaj zalotów :lol: Więc nie Ty pierwszy :(

Robert

ech, co tu sie dzieje?

mimi wogole niepotrzebnie zalozyla ten wątek, jak tez niepotrzebnie daje sie wciagac w bezsensowną polemike z housem. argumenty sa moze i praktyczne ale zupelnie bezcelowe i bezsensowne. Np nie pokazujemy tam wylacznie domów milonerów choc takie się oczywiscie zdarzają, a nawet jesli bylby to wątek o domach wylacznie baaardzo drogich to co?

zalozmy ze house zaklada wątek o wspanialych lexusach. pokazuje rozne zdjecia, a ja wypisuje ze to auta dla gejów i innych popaprancow co kasy nie mają gdzie wydac i lepiej zeby pokazywal polonezy. A to lakier bez sensu taki drogi a po co wogle pokazuje auta ponad 5m dlugosci skoro ludzie nie mają co do garka wlozyc. House pokazuje zadbane polonezy a ja mu ze to badziewie i karykatura lexusow.

moze ja malo inteligentny jestem ze nie zauwazam dobrych stron krytykanctwa house'a

Thanks for everything :wink: :D

:lol: :lol:

jak to niepotrzebnie? :wink: Przecież obiecałam,że przeniosę wszystkie zdjęcia i adresy do nowego,niezaśmieconego wątku,a house może sobie w tamtym pisać i pisać...

a mimi dotrzymuje słowa :D

Gość plaz
ech, co tu sie dzieje?

Mnie akurat to nic nie kosztuje, mam za darmo,bo zona wlicza w swoje

wydatki firmowe :lol: .

Mysle jednak ze domu w to upchac sie nie da nigdzie na swiecie ,to jest ta roznica.

Logiczne ze bierze sie to co jest za darmo z domem to inna bajka.

Zdjecie jednak odnosilo sie do tego ze sa tacy ktorzy sie papraja w g.....,o czym sugerowala moja "M jak milosc"

Oczywiscie ze geje rowniez nimi jezdza i nie doprowadza mnie to do szalu, jak ktos mi o tym powie lub widze . :lol:

Czy produkuja jeszcze polonezy? bo nie wiem.

A ja niestety (?) przychylam się do stanowiska osób, które zaobserwowały, że Mimi generuje sytuacje konfliktowe poprzez arbitralny styl wypowiedzi, brak dystansu (do siebie przede wszystkim) i emocjonalne "zamęczanie" oponentów...

I zaczynają się sprzężenia zwrotne, swoista gra, która może trwać do końca świata : Mimi poświęca się dla ludzkości - oponenta to drażni i wbija prowokacyjną szpilę - Mimi daje wszem i wobec wyraz swemu cierpieniu - oponenta to tym bardziej drażni, więc we właściwy dla siebie sposób reaguje - czym przysparza cierpienia Mimi, która się skarży - itp., itd....

ups, nawet nie wiem co napisac, czy Wy naprawde nie widzicie ,ze nazywanie tych , MSZ pieknych , domow wklejonych przez Mimi i Roberta: kundlami architektonicznymi, domami dla gejow, barakami, garazami itd odbiega od prostej i nieobliczonej na prowokacje polemiki... przeciez House wielokrotnie podwazal nie gusta, o ktorych sie nie dyskutuje,ale np kompetencje zawodowe Roberta , komtentarze o jego projektach bardzo niewybredne itd...

wydaje mi sie,ze osoby , ktore tego nie widza,niezbyt dokladnie przeczytaly ten 9 :o stronicowy watek o nowoczesnych domach...

pozdrawiam

Pola

Ella

dlaczego niestety,jeśli takie masz zdanie? :roll:

Poza tym - o jakim poświęceniu Ty mówisz - przecież wyraźnie piszę,że mam z tego radochę i troszkę łyknę wiedzy :D

Gdzie Ella widzisz cierpienie? :o

nie mam powodów do zamartwiania się czymkolwiek z forum,bo inaczej po co bym tu pisała?Wprost przeciwnie - to rodzaj rozrywki.

Skarżę się?W którym miejscu?Piszę tylko o tym,co już od dawna jest w tamtym wątku przez wszystkich głośno wyrażane,a jako jego założycielka chcę uchronić temat przed zaśmieceniem i celowym rozwaleniem.Także kolejne wątki,bo jak już wspomniałam,pożegnałam się na razie z forum i mam nadzieję,że tematy będą kontynuowane,a wróciłam na moment,by nie były popsute jak wątek o nowoczesnych domach.

Gość plaz
house, ten lexus to nie przytyk, zamien sobie go w mojej wypowiedzi na mercedesa i spróbuj zrozumiec mój post, nie odbierając go do siebie

Rozumiem jak najbardziej.

Jesli sie czasy zmienia to moze bedzie tak ze te "inspiracje" bedzie sie uzytkowac na zasadzie mojego samochodu :lol: ,w co watpie.

W miedzyczasie mamy wiele marek nowych samochodow w produkcji i jakos nie widze aby wszyscy jezdzili Ferrari lub montowali do swoich bryk czesci od nich.

Ella

dlaczego niestety,jeśli takie masz zdanie? :roll:

Poza tym - o jakim poświęceniu Ty mówisz - przecież wyraźnie piszę,że mam z tego radochę i troszkę łyknę wiedzy :D

Gdzie Ella widzisz cierpienie? :o

nie mam powodów do zamartwiania się czymkolwiek z forum,bo inaczej po co bym tu pisała?Wprost przeciwnie - to rodzaj rozrywki.

Skarżę się?W którym miejscu?Piszę tylko o tym,co już od dawna jest w tamtym wątku przez wszystkich głośno wyrażane,a jako jego założycielka chcę uchronić temat przed zaśmieceniem i celowym rozwaleniem.Także kolejne wątki,bo jak już wspomniałam,pożegnałam się na razie z forum i mam nadzieję,że tematy będą kontynuowane,a wróciłam na moment,by nie były popsute jak wątek o nowoczesnych domach.

Mimi , niestety, bo wolalabym nie trafiać na takie wątki jak ten - zmęczył mnie bardzo.

Co do reszty - odpowiem na priv, ale później.

pozdrawiam

Mimi,

Bardzo lubie twoje "inspiracje" - traktuje je jako miejsce swobodnej wymiany pogladow/inspiracji.

Jezeli chodzi o House to w jego przekomarzaniu wyczuwam jakas sympatie do Ciebie, bo od strony merytorycznej nie napisal nic wiecej niz, ze "to wszystko jest do d..." - tylko, ze napisal to 100 razy :)

Mysle, ze House moglby byc bardziej tworczy (gdyz nie jest to ani glupek, ani zakapior jakis chyba tez nie jest, do tego ma juz duze doswiadczenie) tylko nalezaloby go jakos do tego zachecic.

Ktos juz napisal chyba, ze nalezy go raczej nie "izolowac" ale "wykorzystac", no i porzucić:)))

Mimi, no i prosze Cie bardzo - nie zarzucaj "inspiracji"!!!!

Gość plaz
Ella

zdaje się,że jesteś psychologiem,dlatego zapytam jeszcze o jedno...

Pisałam Ci na priva o doktoracie z psychologii,który chciała bym zrobić.

Czy w takim razie nie powinnam,skoro nie zauważam tak prostych wg Ciebie mechanizmów?

O tym lepiej też porozmawiać prywatnie.

Odezwę się.

Ja rowniez wole jak ludzie pisza sobie o takich sprawach na priva.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...