Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komunia 2005 - jakie prezenty, ile pieniążków ?

olinek

Recommended Posts

skuter najlepiej Yamahy, bo inaczej nie będziesz cool, trendy i dzezzi (jak to się pisze ?)

Napisałeś poważnie ? - spotykasz się z takimi prezentami komunijnymi ? Moje otoczenie jest raczej konserwatywne i pieniążki traktuje jako dodatek do prezentu który ma upamięnić ważną dla dziecka chwilę jaką jest 1 Komunia. Spytam jeszcze o znaczenie słowa "dzezzi" ???.

Uznaliśmy w rodzinie po "naradzie" że max 300 zł w kopertkę i pamiątkowy album (taki z gatunku elegancko wydanych) powinny zrównoważyć potrzeby "ducha i ciała". Pozdrawiam.

Napisałeś poważnie ? - spotykasz się z takimi prezentami komunijnymi ?

2 lata temu sprzedaliśmy X komputerów i Y Mini Wieży

w tamtym roku sprzedaliśmy tylko 1/5 X komputerów i 1/6 Mini Wież

w tym roku sprzedaliśmy 1/10 X komputerów i 0 Mini Wież

Sąsiad za ścianą sprzedaje co roku w okresie komunijnym o 100% więcej skuterów

Babcia mojej chrzesniaczki oznajmila ze wnusia zbiera pieniazki.

Zlota ma full wiec nie kupowac.

Dac kase bo pozniej kupi sie jej cos pozadnego za wszystko co uzbiera.

Wydaje mi sie ze od chrzestnych rodzicow powinna byc pamiatka w formie prezentu a nie kasa.

Jako chrzestna/ chrzestny co byscie zrobili?

PS: Wolę nie pytać czy postawić dziecku operację plastyczną odstających uszu bo i o takich "prezentach" słyszałem.

Ja słyszałem, że dwa lata temu najbardziej popularnym wśród dzieci prezentem był kucyk :o Jakby mojemu dziecku jakiś wujek sprawił taki prezent, to chyba przez rok wujek by jechał na salami :wink:

Sąsiad za ścianą sprzedaje co roku w okresie komunijnym o 100% więcej skuterów

A jeszcze do tego się przyczepię :wink:

Nie jestem do końca przekonany, że te skutery to prezenty na komunię. Te dzieciaki są jeszcze trochę za małe na skutery. Mój "chrześniak" jest najbardziej wyrośnięty w swojej klasie, a nawet jakbym miał na to kasę, to skutera bym mu nie kupił - po co ma sobie zrobić krzywdę. Nie ten wzrost i nie ten wiek - przecież oni mają po 8 lat dopiero.

A zwiększoną sprzedaż raczej bym tłumaczył coraz większą popularnością skuterów w Polsce i tym, że komunie zaczynają się mniej więcej wtedy, kiedy sezon "skuterowy" :)

Pozdrawiam

Brzuzens

Te dzieciaki są jeszcze trochę za małe na skutery. Mój "chrześniak" jest najbardziej wyrośnięty w swojej klasie, a nawet jakbym miał na to kasę, to skutera bym mu nie kupił - po co ma sobie zrobić krzywdę.

ja "stary koń" :wink: i jak wspominam o motorku (jakieś 500-tce) to Żoncia, natychmiast neguje