bogdan1719499703 28.05.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Witam, Wiosna za oknem a ja o ogrzewaniu chałupy, ale pół roku szybko minie i wtedy będzie za późno na instalacje. Kto posiada Ulricha z zasobnikiem lub bez, jakie ma na jego temat opinie, ile gazu tej dość niezłej zimy zużywał i przy jakim metrażu mieszkania. Ogólnie warto, czy raczej sobie tą marką darować. juras Tak w skrócie plastikowo-metalowa zabawka produkcji koreańskiej. Poszukaj w postach wcześniej -było trochę tego. Tak piszą dyletanci i konkurencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan1719499703 28.05.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 ...Akurat jest promocja na Ulricha i się przymierzam do zakupu jakiegoś kotła, więc pytam o opinie na jego temat. Zaznaczam, że chcę informacji konkretnych uzytkownikow a nie postów w stylu "słyszałem, że"... Promocją bym się nie przejmował. Skończy się jedna, będzie druga- jeszcze lepsza. Nie jestem użytkownikiem Ulricha, ponieważ nie mam za grosz zaufania do tej marki. Podszywanie się z koreańskim kotłem pod bliżej nieokreśloną "japońską technologię" na dodatek z niemieckojęzyczną nazwą wygląda mi na szukanie potencjalnych łosi na polskim rynku. To tak jakby oferowanie na bazarze "ROLEXa" za 70 zł... Pewne jest, że ten kocioł grzeje. I to ponoć ze sprawnością 110%! Zapytaj jednak, czy np. serwisanci mają odpowiednie komputerki (tak jak serwisanci innych markowych kotłów) do sprawdzenia rzeczywistej sprawności kotła Ulrich... Piszesz, że chcesz informacji od konkretnych użytkowników kotłów. Ja np. nie jestem użytkownikiem FIATA, a jednak wiem, że te samochody dalej rdzewieją o wiele szybciej niż inne znane i szanowane europejskie marki, pomimo hucznych zapowiedzi, że od początku lat 90-tych zmieniono całkowicie technologię i miały już tak szybko nie rdzewieć... Zresztą Twoje pieniądze i Twój biznes! Ja nie uważam, że wszyscy przeciwnicy "ULRICHa" stali tak bez powodu uosobieniem fobii wobec tej azjatyckiej marki... "BMW: gorące fotele. BMW usunie na swój koszt usterkę w ok. 75 tys. limuzyn serii 5 i 7, polegającą na nadmiernym nagrzewaniu się przednich siedzeń, co może doprowadzić do poparzeń pasażerów. Usterka dotyczy 69 750 aut serii 5 i 5550 serii 7 wyprodukowanych od lutego 2003 r. do czerwca 2004 r. Producenta będzie to kosztować 16 mln euro. (AFP, Reuters, P.R.)" - "Rzeczpospolita" z 29.12.2004 r. "VW: usterki w USA. Urząd bezpieczeństwa transportu drogowego NHTSA zażądał od Volkswagena wyjaśnienia przyczyny skarg klientów na oboczne poduszki w modelach Golf IV, Golf GTI i Jetta, które uruchamiały się samoczynnie, bez wypadku. VW skontroluje 447 tys. tych pojazdów. Ponadto usunie różne usterki w prawie 369,3 tys. tych i innych aut (nieszczelne pompy paliwa, wyłączniki świateł awaryjnych). (Reutes, DPA, P.R.) - "Rzeczpospolita" z 27.12.2004 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 28.05.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 co chciałeś powiedzieć przez publikacje n/t BMW czy VW ? Ze producenci "markowego" sprzętu przyznają się czasem do błędu (i naprawiają na swój koszt) a "niemarkowi" nie ? pozdr - Krzysiek PS A co do promocji na Ulricha: wg reklamy w Muratorze 6/2005 chcą 4980 zł+22%=6076 zł za Ulricha 2-funkcyjny kondensat. Ja za vaillanta kondensata zapłaciłem (co prawda w pakiecie zw wszystkim) 4800 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 30.05.2005 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 właśnie gadałem z serwisantem Ulricha i bradzo pozytywnie wyrażał sie o tych kotłach, najwiekszym jednak mankamentem jest współpraca (tej dorzucanej do kotłów) automatyki pogodowej z kotłem. Ponoć jest to przyczyna wielu problemów w działaniu kotłów Ulrich. Poza tym piec nowoczesny, wydajny, oszczędny, tani i z dobrym serwisem. Jeden z lepszych w tańszej klasie.Byłem skłonny kupić Termet'a. Też dobry, z tym, że opracowany wg starych zasad i w zasadzie w tej samej cenie co nowoczesny kocioł Urlicha, do licha ... tu mi się zrymowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 30.05.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 masz kupić Urlicha, kup kondensata Termeta, lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 30.05.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 właśnie gadałem z serwisantem Ulricha i bradzo pozytywnie wyrażał sie o tych kotłach, najwiekszym jednak mankamentem jest współpraca (tej dorzucanej do kotłów) automatyki pogodowej z kotłem. Ponoć jest to przyczyna wielu problemów w działaniu kotłów Ulrich. Poza tym piec nowoczesny, wydajny, oszczędny, tani i z dobrym serwisem. Jeden z lepszych w tańszej klasie. Byłem skłonny kupić Termet'a. Też dobry, z tym, że opracowany wg starych zasad i w zasadzie w tej samej cenie co nowoczesny kocioł Urlicha, do licha ... tu mi się zrymowało. Ulrich jest nowoczesny? Z której strony? Piszesz coś o "pogodówce". Ulrich nie ma żadnej pogodówki, ma quasi-pogodówkę (taki trochę inaczej skonstruowany regulator pokojowy- no chyba, że się coś zmieniło od zeszłego roku). Z tą "japońską technologią" to moim zdaniem attache handlowy ambasady japońskiej w Polsce już dawno powinien zrobić porządek. Chłopie nie wygłupiaj się i kupuj Termeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.05.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 właśnie gadałem z serwisantem Ulricha i bradzo pozytywnie wyrażał sie o tych kotłach, najwiekszym jednak mankamentem jest współpraca (tej dorzucanej do kotłów) automatyki pogodowej z kotłem. Ponoć jest to przyczyna wielu problemów w działaniu kotłów Ulrich. Poza tym piec nowoczesny, wydajny, oszczędny, tani i z dobrym serwisem. Jeden z lepszych w tańszej klasie. Byłem skłonny kupić Termet'a. Też dobry, z tym, że opracowany wg starych zasad i w zasadzie w tej samej cenie co nowoczesny kocioł Urlicha, do licha ... tu mi się zrymowało. Ulrich jest nowoczesny? Z której strony? Piszesz coś o "pogodówce". Ulrich nie ma żadnej pogodówki, ma quasi-pogodówkę (taki trochę inaczej skonstruowany regulator pokojowy- no chyba, że się coś zmieniło od zeszłego roku). Z tą "japońską technologią" to moim zdaniem attache handlowy ambasady japońskiej w Polsce już dawno powinien zrobić porządek. Chłopie nie wygłupiaj się i kupuj Termeta. Rozumiem ,że masz na myśli cos takiego jak viessmannowska wersja -vitotronic 150 ,czyli "ucząca się" pseudopogodówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 30.05.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 Mały, nie wiem jak działa to cudo wieśmanka, ale ten regulator Ulricha w kształcie ślimaka za żadną cholerę nie przypomina mi regulatora pogodowego. No bo przecież do regulacji pogodowej jest potrzebny chociażby czujnik temperatury zewnętrznej a "koreańczyk" tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 31.05.2005 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2005 Mały, nie wiem jak działa to cudo wieśmanka, ale ten regulator Ulricha w kształcie ślimaka za żadną cholerę nie przypomina mi regulatora pogodowego. No bo przecież do regulacji pogodowej jest potrzebny chociażby czujnik temperatury zewnętrznej a "koreańczyk" tego nie ma. Zaraz Ci bogdan zarzuci dyletanctwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan1719499703 18.06.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 co chciałeś powiedzieć przez publikacje n/t BMW czy VW ? Ze producenci "markowego" sprzętu przyznają się czasem do błędu (i naprawiają na swój koszt) a "niemarkowi" nie ? pozdr - Krzysiek PS A co do promocji na Ulricha: wg reklamy w Muratorze 6/2005 chcą 4980 zł+22%=6076 zł za Ulricha 2-funkcyjny kondensat. Ja za vaillanta kondensata zapłaciłem (co prawda w pakiecie zw wszystkim) 4800 zł Dokładnie tak jest jak piszesz. Z dwoma jednak uwagami. Po pierwsze - nie czasem tylko co dwa dni (patrz daty publikacji). Po drugie - nie przyznają się sami tylko urząd bezpieczeństwa transportu drogowego zażądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kalinowski 23.06.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 właśnie gadałem z serwisantem Ulricha i bradzo pozytywnie wyrażał sie o tych kotłach, najwiekszym jednak mankamentem jest współpraca (tej dorzucanej do kotłów) automatyki pogodowej z kotłem. Ponoć jest to przyczyna wielu problemów w działaniu kotłów Ulrich. Poza tym piec nowoczesny, wydajny, oszczędny, tani i z dobrym serwisem. Jeden z lepszych w tańszej klasie. Byłem skłonny kupić Termet'a. Też dobry, z tym, że opracowany wg starych zasad i w zasadzie w tej samej cenie co nowoczesny kocioł Urlicha, do licha ... tu mi się zrymowało. Ulrich jest nowoczesny? Z której strony? Piszesz coś o "pogodówce". Ulrich nie ma żadnej pogodówki, ma quasi-pogodówkę (taki trochę inaczej skonstruowany regulator pokojowy- no chyba, że się coś zmieniło od zeszłego roku). Z tą "japońską technologią" to moim zdaniem attache handlowy ambasady japońskiej w Polsce już dawno powinien zrobić porządek. Chłopie nie wygłupiaj się i kupuj Termeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arko 23.06.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Ja mam od XI 2004 r WO 19 F+ z pogodówką. Wrażenia:- praca średnio cicha- regulator oryginalny mógłby załączać się co 0,5 oC a nie co 1oC- pogodówka nie podłaczona, tylko termostat pokojowy- słabe ciśnienie ciepłej wody na CWU ale to podobno normalka przy 2f- średnie rachunki za ogrzewanie, cwu i kuchenkę to 250 zł/mc (dogrzewam kominkiem)- mój błąd przy zbyt niskim zwymiarowaniu grzejnikówOgólnie rzecz biorąc za 2200 zł to całkiem niezła maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kalinowski 23.06.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 właśnie gadałem z serwisantem Ulricha i bradzo pozytywnie wyrażał sie o tych kotłach, najwiekszym jednak mankamentem jest współpraca (tej dorzucanej do kotłów) automatyki pogodowej z kotłem. Ponoć jest to przyczyna wielu problemów w działaniu kotłów Ulrich. Poza tym piec nowoczesny, wydajny, oszczędny, tani i z dobrym serwisem. Jeden z lepszych w tańszej klasie. Byłem skłonny kupić Termet'a. Też dobry, z tym, że opracowany wg starych zasad i w zasadzie w tej samej cenie co nowoczesny kocioł Urlicha, do licha ... tu mi się zrymowało. Ulrich jest nowoczesny? Z której strony? Piszesz coś o "pogodówce". Ulrich nie ma żadnej pogodówki, ma quasi-pogodówkę (taki trochę inaczej skonstruowany regulator pokojowy- no chyba, że się coś zmieniło od zeszłego roku). Z tą "japońską technologią" to moim zdaniem attache handlowy ambasady japońskiej w Polsce już dawno powinien zrobić porządek. Chłopie nie wygłupiaj się i kupuj Termeta. Szanowny Panie, jako jeden z Dealerów ULRICH pragnę poinformować, iż pisząc o „quasi-pogodówce” ma Pan na myśli poprzedni model kotła kondensacyjnego Kondensich Classic. Obecnie sprzedawane kotły gazowe, zarówno kocioł kondensacyjny Kondensich Kompressor jak i kocioł z zamkniętą komorą spalania Wandich Futura + posiadają wbudowaną automatykę pogodową wraz z sondą temperatury zewnętrznej. Zachęcam do przejrzenia strony internetowej ULRICH. Pozdrawiam – A1THERMO Inż. Piotr Kalinowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzialkowiec1 23.06.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 A czy ktos ma olejaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 24.06.2005 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 Też interesuje mnie teamt olejowych kotłów. Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 24.06.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 A czy ktos ma olejaka? ja będę miał, zdecydowałem się na niego po opinii ok 70 użytkowników sasiedniego osiedla, którzy od 4 lat użytkują te olejaki. Tylko kilka osób zdecydowało się na inna markę. Stąd moja decyzja, prawidłowości swojego wyboru będę mógł ocenić tez dopiero po kilku sezonach. na+ jest również cena 3500 zł netto za olej dwufunkcyjny 24kW, do tego dodam sobie chyba jakiś mały zasobnik, dla komfortu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzialkowiec1 29.06.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 ponawiam pytanie o olejaka najlepiej w ukladzie z zasobnikiem i czesciowo ogrz. podlogowym Pozdrawiama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJ BUDOWNICZY 01.07.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 a mi się z tego wszystkiego podoba jedna kwestia koreańczyk co to podszywa się pod japońca podszywany japoniec do szwargoli żeby mysleli że niemiec ekstrai jakie internaszionalne zaufanie wzbudza Kondensich Classic ------ to chyba po vaillancie był kiedyś clasicKondensich Kompressor ---- to po mercedesie kompresorWandich Futura ----- a to chyba po wandalach i futura leasing nieźlenaprawdę ciekawy marketing dlaczego ludzie kupują wynalazki ???tanie i dobre taaak a czy będą na rynku za 5 lat jak trzeba będzie kupić część zamianną może tak a może nie a co jeśli nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TJ BUDOWNICZY 01.07.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 zobacz jeszcze na to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56214005 jeszcze mi nie skończyli opracowania ale z tego co już dostałem i się dowiedziałem jestem zadowolony czytając forum po prostu kręciło mi się tylko w głowie niech każdy robi po swojemunie będzie trzeba na nikim psów wieszać powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 01.07.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 TJ o co biega z tym allegro?sprzedajesz to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts