Klaus 01.07.2005 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 TJ już Cię dawno zdemaskowaliśmy, koniec zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 02.07.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 dlaczego ludzie kupują wynalazki ??? tanie i dobre taaak a czy będą na rynku za 5 lat jak trzeba będzie kupić część zamianną może tak a może nie a co jeśli nie ? Tak się składa, że właśnie od 5 lat mam u siebie olejaka Ulricha i nie mam żadnego problemu ani z serwisem (mimo, że do niedawna nie było go w moim mieście) ani z użytkowaniem tego sprzętu. Po prostu skubaniec nie chce, żeby o nim pamiętać. Zepsuł się raz, padł zapłonnik (czy jak to się to urządzenie generujące łuk elektryczny nazywa). Kosztowało to grosze i było następnego dnia. Nie wygląda na to, żebym za 5 lat miał jakiś problem, bo kupowałem kocioł kiedy mało kto w ogóle słyszał o tej marce, a firma raczej się rozwija. Sam kociołek również miewa się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan1719499703 23.07.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2005 a mi się z tego wszystkiego podoba jedna kwestia koreańczyk co to podszywa się pod japońca podszywany japoniec do szwargoli żeby mysleli że niemiec ekstra i jakie internaszionalne zaufanie wzbudza Kondensich Classic ------ to chyba po vaillancie był kiedyś clasic Kondensich Kompressor ---- to po mercedesie kompresor Wandich Futura ----- a to chyba po wandalach i futura leasing nieźle naprawdę ciekawy marketing dlaczego ludzie kupują wynalazki ??? tanie i dobre taaak a czy będą na rynku za 5 lat jak trzeba będzie kupić część zamianną może tak a może nie a co jeśli nie ? Każda dobra marka była kiedyś wynalazkiem np. Sony, Toyota, Xerox. Inaczej nie byłoby postępu i zatrzymalibyśmy się w jaskini. Kotły Ulricha są sprzedawane od 6 lat w tysiącach sztuk rocznie, co byłoby nie możliwe przy braku części zamiennych. Z tego co napisałeś to faktycznie dostęp do cz. zamiennych jest bardzo ważny. Aby sprawdzić jak sobie firmy dają radę wystarczy zrobić test: zadzwonić do dealera wytypowanych marek i zapytać kiedy można liczyć na dostawę części XY, bo kocioł wysiadł. I zdziwisz się jak działają tzw. wielkie marki ..., tak że Ci tyłek przemarznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w69w 24.07.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Witam ..... Ja mam w/w kociol ale olejowy z zasobnikiem i sterowaniem pogodowym . Trzy sezony grzewcze juz mi dziala i wszysko ok. Grzejniki Brugmana daja ciepelko jak trzeba a pogodówka Honeywella dobrze wspóldziala z Urlichem 21 Kw 2fukcyjnym . Zasobnik 120l Galmet z tem. ustawiona na 55st. Temp. w instalacji cwu 45st - zawór mieszajacy ( ta temperatura jest wystarczajaca ) . No i teraz koszty : koszt kotlowni i instalacji + robocizna (wszystko w miedzi) to 20tys.zl. Koszt użytkowania (sredni za ostani rok tz. od czerwca 2004 do lipca 2005 na miesiac) 150mk 310.zl ..... Pewnie kiedys spadnie ....... jak podlacze ta instalacje do kominka z plaszczem wodnym ( instalacja juz zostala przygotowana) . Serwis kotla na telefon -raz na rok 150zl . Jestem bardzo zadowolony .... Wszyskich pozdrawiam i jeszcze jedno instalujcie FILTRY na wodzie które wylapia wam zanieczyszczenia typu mechanicznego .Byscie sie zdziwili co w tej wodzie czasem plywa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts