JoShi 29.04.2005 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 zadnych zalaman, ani duzych spadkow w przebiegu rury- predzej czy pozniej beda problemy co do glebokosci - juz pisalem gdzies - powinno byc ponizej poziomu przemarzania Zatraz zaraz... Tak na logike biorac. Jak zrobic ponizej glebokosci przemarzania a pozniej wyprowadzic do ogrodzenia bez zakretow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 29.04.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Ja olewam poziom przemarzania. Jeśli to byłby istotny problem to szambiarze zimą mieliby ocieplane węże i zbiorkiki . Wąż elastyczny, otwór z boku ......a zresztą Joshi i tak musi Ci to hydraulik zrobić, sama nie będziesz się grzebać. Powiedz hydraukikowi, że ma być szbkozłączka taka jaką mają szambiarze i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.04.2005 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 a zresztą Joshi i tak musi Ci to hydraulik zrobić, sama nie będziesz się grzebać. Wlasnie ze bede. Znaczy nie sama tylko z mezem i tata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 29.04.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Podziel się wiadomościami z mężem, a on pewnie powie, że już wszystko wie . Ja też będę to robić sam tak jak wcześniej opisałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.04.2005 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Podziel się wiadomościami z mężem, a on pewnie powie, że już wszystko wie . W naszym malzenstwie to ja jestem bardziej techniczna i to ja sie zajmuje zbieraniem tego typu informacji w trakcie budowy. Tak wiec nie badz taki szybki w swojej ocenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 29.04.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 wg ta elastyczna rura znacznie uproscila cala ta zabaweto jest rzeczywiscie najprostsze rozwiazanie dodatkowo mysle ze rzeczywiscie nie bedzie zle na odcinku w ziemi wsadzic to w PVC - tak dla pewnosci ze sie nie zgniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 29.04.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Należy, moim zdaniem, zapewnić odpowiedni przekrój końca rury w zbiorniku. Chodzi mi o to, by rura nie opierała się prostopadle o dno zbiornika. Sorki JoShi, różnie bywa to fakt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 29.04.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 U mnie na całym odcinku od szybkozłączki do dna zbiornika jest elastyczna zbrojona rura. Po co łączyć to z PVC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 29.04.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 chyba najlepiej wykorzystac pomysl z poprzedniej wersji o scieciu rury (teraz elastycznej) pod katem - ewent jak masz podejscie z boku szpic pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolw 29.04.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Hej ludziska może ktoś poda namiary na sklep z tego typu asortymentem w Krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolw 04.05.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Hej ludziska może ktoś poda namiary na sklep z tego typu asortymentem w Krakowie Szkoda - poszukam sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 26.08.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 wgCzy mógłbyś podać nazwę/dane/przekrój rury idącej od dna szamba do szybkozłączki?Rozumiem,że na całej długości do szybkozłączki masz jedną rurę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 26.08.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 wg Czy mógłbyś podać nazwę/dane/przekrój rury idącej od dna szamba do szybkozłączki? Rozumiem,że na całej długości do szybkozłączki masz jedną rurę? Elastyczna zbrojona rura kupowana w sklepie z akcesoriami strażackimi w Wa-wie na Targówku. Nie wiem czy ma jakąś specjalną nazwę, może poszukam faktury. Co do średnicy to też muszę sprawdzić, w każdym razie pasuje do szybkozłączki do szambiarki. W płocie jest szybkozłączka, ta rura jest na nią wsunięta i idzie sobie przez kominek nad szambem do dna zbiornika (jakieś 5 cm do dna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 26.08.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Byłbym zobowiązany gdybyś spróbował dokładniej określić tą rurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 26.08.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 "Chemia" ul. Rzeczna 6 Warszawa tel. 22 679-99-41 Ceny zakupu: Szybkozłączka do rury i węża fi110 60,00 zł Zaślepka do niej 50,00 zł Wąż fi 110 59,00 zł/mb Jak chcesz wiedzieć więcej zadzwoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 26.08.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 31.08.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Znalazłem firmę handlującą tymi rzeczami 300m od pracy.wąż-49,50 mbkońcówka 110 - 31,82dekielek-27,00klucz do zakręcania dekielka-19,8Ceny netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 01.09.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Znalazłem firmę handlującą tymi rzeczami 300m od pracy. wąż-49,50 mb końcówka 110 - 31,82 dekielek-27,00 klucz do zakręcania dekielka-19,8 Ceny netto A, nie taniej zamiast węża zastosować rury kanlizacyjne? Na pewno wytrzymają podciśnienie, będą trwalsze i tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 01.09.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Może i taniej.Ale wąż zbrojony jest chyba o wiele mocniejszy.Ponadto odpada problem zamocowania złączki-otrzymam wąż ze złączką przymocowaną odpowiednio.Jest też w miarę elastyczny,zwłaszcza po nagrzaniu ,odpadają słabe punkty w postaci połączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 01.09.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Kanalizacyjne się nie nadają, chyba, że ciśnieniowe ale wtedy wcale nie tak taniej no i problem z połączeniem jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts