KS-dom 27.04.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Aby skorzystac z odliczen z tytulu wydatkow na cele mieszkaniowe, nalezy w ciagu 3 lat,liczac od konca roku w ktorym otrzymalem pozwolenie na budowe, zakonczyc ja.Chcialem wobec tego zapytac zorientanych, ktora data jest tu brana pod uwage: pozwolenia na budowe, czy OSTATECZNEGO pozwolenia na budowe.PozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KS-dom 28.04.2005 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Rozumiem, ze kazdy unika US jak ognia.Ja bede musial sie jednak zmierzyc, juz mam zly humor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 28.04.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Aby skorzystac z odliczen z tytulu wydatkow na cele mieszkaniowe, nalezy w ciagu 3 lat,liczac od konca roku w ktorym otrzymalem pozwolenie na budowe, zakonczyc ja. Chcialem wobec tego zapytac zorientanych, ktora data jest tu brana pod uwage: pozwolenia na budowe, czy OSTATECZNEGO pozwolenia na budowe. Pozdrawiam Krzysiek Jeśli pisząc o OSTATECZNYM pozwoleniu, myślisz o pozwoleniu, które się uprawomocniło to te dwie daty różnią się o 14 dni. Czy to ma jakieś zasadnicze znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 29.04.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Nie zawsze musi to być 14 dni. A jak ktoś z "życzliwych"protestował? No to dłużej... A co z pozwoleniami wydanymi po 17 grudnia? Uprawomocniają się dopiero w styczniu..... Swoją drogą : licząc od końca roku w którym wydano pozwolenie.. - czy ten rok (rok wydania) jest liczony jako pierwszy, czy dopiero następny?Różnica może być spora - styczeń-grudzień... Olmiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KS-dom 29.04.2005 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Otoz to, dokladnie jak pisze Olmis. Ja mam pozwolenie z dn.29.12.2004, a ostateczne juz ze stycznia. Wiec jak mam to liczyc. Czy z dn.1 stycznia okazalo sie wg US , ze buduje juz rok, czy tez brac pod uwage wersje ostateczna.Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts