aziel 16.10.2002 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 Przerzucając stare muratory natrafiłem na opis prac wykonywanych w domach modelowych. Jako rurę dymową łączącą wkład kominkowy z kominem użyto rury spiro-flex o grubości ścianki 0,1 mm.Jest to bardzo groźny błąd - przy DPG grozi pożarem lub zaczadzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 16.10.2002 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2002 W którym numerze znalazła się taka informacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszos 29.10.2002 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 Ja także to widziałem. To jest koszmar. Taka rura napewno przepali i co się stanie z czadem?????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 29.10.2002 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 Co to jest rura spiro-flex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.10.2002 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 To taka rura rozciągana, karbowana /a w kazdym razie tak mi się wydaje/. W nowym muratorze tez jest opis budowy kominka i w uwagach napisano; pamiętac o obowiazkowym zrobieniu wyczystki jezeli wejście do komina nie znajduje sie bezpośrednio za kominkiem. I pięknie obudowali kominek, rura "poszła" w boczną ścianę, a wyczystki nie widać Może z wiekiem wzrok mi się pogorszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 31.10.2002 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Sorry,Starsze muratory powędrowały do bardziej potrzebującego kolegi.W przywołanym artykule było zdjęcie z jednego z domów modelowych i komentarz do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts