Dzialkowiec1 27.04.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Ponawiam pytanie: Czy ktoś buduje w Cisiu? PozdrA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinka_01 28.04.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Hej Sąsiedzie zza paru miedz.Może nie w samym Cisu ale okolice Halinowa, a dokładnie Józefin. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzialkowiec1 28.04.2005 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 O witamFaktycznie to tylko kilka miedz. W jakim stanie budowa?Bo u mnie stan sur. otw. + dach.Po weekendach ruszam dalej. PozdrawiamA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinka_01 28.04.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 My już meszkamy, ale jeszcze w lekko surowym stanie tzn. bez drzwi wew. a schody to na razie beton. Natomias ściany już powinniśmy odmalować na nowo bo dzieci upodobaly sobie je jako podpórka przy większości czynności i na wysokości 1 m nie znalazłam większej powierzchni w oryginalnym kolorze. Jednak to mi absolutnie nie przeszkadza , w końcu jestem u siebie bo jak do tej pory to wynajmowaliśmy. Z czasem wierzę, że uda nam się doprowadzić wnętrze do ciepłych klimatów. buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzialkowiec1 29.04.2005 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 No to tak jak my - tzn. na to sie zanosi, ze poczotki beda spartanskie (troche) ale, no wlasnie wnynajem tez kosztuje - wiec spieszy sie nam na swoje. Gdzie mieszkacie, bo my tuz przed szkola jadac od przystanu kolejowego. Czy uczestniczycie w jakims zyciu kulturalnym czy sportowym lub temu podobnym w "Naszej" gminie Czy w Jozefinie jest gaz ziemny - kwestia ogrzewania mnie teraz bardzo nurtuje i ciekawi mnie co macie u siebie. PozdrawiamA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinka_01 02.05.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 Witam po pierwszym ciepłym weekendzie Nasz domek to nieotynkowany bliżniak widoczny z trasy na Mińsk w głąb jakieś 200 m od szyldu "opony rosyjskie" w Koniku Nowym. Jest to jedny bliźniak w tej okolicy.Jeżeli chodzi o życie kulturalne to niestety na takowe nie starcza nam juz czasu, ponieważ do domku wracamy dopiero po 18ej a dzieci najwyższy czas zagonić do lekcji o tej porze. Także sam widzisz.Kwestia ogrzewania była u nas dosć skomplikowana, ponieważ gaz podłączyli nam dopiero w styczniu (tuż przed samymi mrozami) a wcześniej prąd z ogromnymi rachunkami (nigdy więcej).Jak na razie nie narzekamy - ale w kwestii formalnej z gazem to od groma biurokracji, radzę zacząć jak najwcześniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzialkowiec1 04.05.2005 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Pozdrawiam poweekendowo Opony rosyjskie jak najbardziej pamietam Z gazem u nas jest gorzej - bo go nie ma, trzeba by robic infrastrukture a z tego co sie dowiadywalem w Cisiu nie ma zbyt wielu chetnych. Od pon. rusza kanalizacja i woda - trzeba pchac ta taczke az do szczesliwego wprowadzenia. Pozdr A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinka_01 04.05.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Działkowiec - to czym będziecie sie grzali?? olej opalowy ?? uważaj jak wejdzie akcyza to będzie można pochlastać się finansowo. Radzę dowiadywać się o ten gaz, bo gazownia zwraca jakieś koszty przyłączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzialkowiec1 05.05.2005 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Pytalem w gazowni czy byly z Cisia jakies wnioski o przylaczenie, i budowe infrastruktury - bo jej u nas nie ma, wnioskow na razie nikt nie zlozyl chyba ze ze wzgledu na bajzel panujacy w tej firmie nie maja tego w ewidencji. Nasz Soltys tez nic nie wie. Za to slyszlem ze w Dlugiej Koscielnej koszt budowy rury glownej wyniosl ok 5 tys. zl na jednego mieszkanca + oczywiscie koszt przylocza. Wiec sa to spore koszty. A ja teraz intensywnie mysle czy propan, czy olej czy moze pellets + w planie, moze nie odrazu, dogrzewanie kominkiem Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinka_01 10.05.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Dla mnie najrozsadniejszym rozwiazaniem byloby zakupic piec gazow i butle, a do tego dysze i reduktor. za pare lat jak wiekszosc zamieszka pobliska okolice bedzie wiecej chetnych do gazociagu niz sie Tobie wydaje i wtedy jedynie czekac na realizacje. Tutaj maz mozliwosc zamiany z gazu w butli na gazociag. W przypadku pieca na olej opalowy nigdy juz od niego mozesz sie nie odczepic. Takze sprawa uwazam do powaznego przemyslenia.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts