Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chcą 15 PLN za metr i wydaje mi się to dużo. Robią ręcznie, powoli i dokładnie. Pytam się znajomych ale chyba nie mam wiarygodnych informacji. Jakoś każdy robił za mniejsze pieniądze, wygląda ze w stosunku do mnie za pół darmo. A przy okazji cekolowanie z dwukrotnym malowaniem za 12 PLN to dużo?. W piątek bedę starał się jakoś wynegocjować mniej ale nie wiem jaki poziom przyjąć . Chodzi mi o ten górny to znaczy ile dać . Jak ktoś ma wiedzę na ten temat to proszę sie ze mną podzielić. Z góry dziękuję. :( :( :(
https://forum.murator.pl/topic/32559-ile-za-tynk-tradycyjny-ze-szprycem-w-okolicach-tr%C3%B3jmiasta/

• 3 months później...

Ja powiem tak. Mogłem zapłacić nawet 9 zł/m2 położenia tynku tradycyjnego, ale zdecydowałem się na ekipę która robi za 15 zł/m2.

Ci za 9 zł robili mi wylewki i wolę już ich nie widzieć na mojej budowie.

Ponadto zależało mi na czasie a dobre ekipy (czytaj polecane na forum) chciały pomiędzy 10-12 zł ale najbliższy termin to październik i później. Więc mi nie pasowało. Poza tym obecny tynkarz to tzw. złota rączka w mojej okolicy i był zachwalany przez innych i faktycznie robi jak na razie OK (robi także inne rzeczy). No i poprawia mi wylewki schrzanione przez poprzednią tanią ekipę.

Więc w sumie jeśli masz niezbyt duży dom to lepiej wydać trochę więcej i wziąść lepszą ekipę. Jeśli chodzi o cekolowanie to jeszcze z nim nie gadałem ile będzie chciał.

pozdrawiam

Darek