Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

:D :D :D

Ja też się zdecydowałem na Panią Teresę .

pawel i renia => ahhh , nie pomyślałem o Castoramie :) dzięki

No rozpocząłem rozmowy z ekipami , zobaczymy co z tego wyniknie ... ale coś tak czuję że w tym roku to chyba tylko fundamenty zrobię , a resztę od wczesnej wiosny ... , no ale zobaczymy - większość ekip mocno zapracowana :-?

łyżeczka dziegciu...pomimo pewnie niezaprzeczalnych zalet Pani Teresy ja mam wrażenie że prowadzi już chyba zbyt dużo robót - trudno mi się z nią umówić i zaprosić na plac boju :-?

Widzę, że nie jestem osamotniona w odczuciach co do p. Teresy :roll: Wręcz jestem zirytowana, bo na budowie u mnie była do tej pory max 3 razy za

każdym razem było to poprzedzone kilkoma telefonami z błaganiem aby WRESZCIE przyszła. Nigdy nie ma czasu, zawsze pędzi na jakąś budowę :roll: Ekipa ma pytania, ale nie moze doczekac się wizyty kierowniczki, potem są błędy :roll:

Miła Pani ale za dużo prac przyjęła....

hm...ja się irytuję już coraz bardziej, zwłaszcza gdy słyszę: "...jestem już na jutro umówiona na (taką i taką godzinę) i tego nie mogę odwołać..." lub coś w tym stylu...

szkoda że ja nie jestem takim ważnym inwestorem...a mam zapłacić grubą kasę za usługi kierownika budowy

całe szczęście że ekipę mam bardzo przytomną

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no, ale żeby nie zakończyć tylko narzekaniem...

u mnie dziś ściany wystrzeliły w górę ;)

http://img265.imageshack.us/img265/50/p1000948ec4.jpg

http://img411.imageshack.us/img411/926/p1000978ud8.jpg

a worek z kasą ma już ogrooooooomną dziurę prze którą się sypie strumieniem :-?

a tak w ogóle to niezły ze mnie łoś - cieszyłem się że murując na pióro-wpust zaoszczędzę na zaprawie...no ale nie pomyślałem, że w to miejsce będę musiał zużyć więcej bloczków w poziomie :lol:

mam jednak wrażenie, że zaoszczędzę trochę na czasie w ten sposób ;)

będe wdzięczny za podanie namiaru na sprzedawcę belek i pustaków na strop

teriva I

podobno dobry z keramzytu

szukam ponadto L na nadproża

ciekawi mnieteż ile płacicie za cegłe na kominy

i gdzie można kupić kształtki do wentylacji grawitacyjnej

konrado, udało Ci się coś ustalić w sprawie kształtek L (czy one są już od razu zbrojone?) oraz kształtek wentylacji grawitacyjnej?

ja muszę to zorganizować w ciągu najbliższych 10 dni

będę wdzięczny za info

no_kya

no dobra, Moi Drodzy...to teraz kilka pytań, bo przede mną kilka ważnych decyzji i zakupów:

1. czy możecie mi polecić miejsca do zakupu:

a) solidnej więźby

b) dachówki cementowej (na ok. 450 m2)

c) okien połaciowych

d) kształtek do wentylacji grawitacyjnej

e) systemów kominowych schiedla (lub alternatywy do nich)

d) kształtek L do nadproży

2. czy wiecie jaka jest różnica w zastosowaniu Schiedel Rondo i Rondo Plus?

3. proszę o polecenia ekipy do położenia dachówki

4. czy ktoś z Was zna (oczywiście z doświadczenia :) ) hurtownię BUDOMARKET z Marek?

5. czy ktoś z Was ma doświadczenia z cegłami/płytkami elewacyjnymi Vandersanden

trochę zdominowałem forum, jak widzę ;)

Do no_kya

a) solidnej więźby

http://www.zakladstolarski.com.pl

Solidna firma. Drewno bdb jakości.

Więźba impregnowana ciśnieniowo, terminowo, duże długości i przekroje, prosta, u mnie nie była z mokrego drewna (leżakowane ale zamawiałem wiosną) i cenowo taniej niż za byle belki mazane w okolicy W-wy. Zamawiac trzeba 2-3 mies wczesniej (zaliczka 10%).

c) okien połaciowych

Dachlux (Michał Dąbrowicz) - duże rabaty na Velux i Roto

Presto (Minox, Darecki)

Presto (j.w)

4. czy ktoś z Was zna (oczywiście z doświadczenia :) ) hurtownię BUDOMARKET z Marek?

Normalna hurtownia. Brałem trochę od nich. Transport płatny.

mam ogłoszenie,

naszym murarzom wypadła jedna budowa i w ziązku z tym mają wolny termin jeśli ktoś potrzebuje to tel. 609 769 701 , budują w okolicach Warsawy już kilka dobrych lat, u mnie kończa gdzieś pod koniec września

Do no_kya

a) solidnej więźby

http://www.zakladstolarski.com.pl

Solidna firma. Drewno bdb jakości.

Więźba impregnowana ciśnieniowo, terminowo, duże długości i przekroje, prosta, u mnie nie była z mokrego drewna (leżakowane ale zamawiałem wiosną) i cenowo taniej niż za byle belki mazane w okolicy W-wy. Zamawiac trzeba 2-3 mies wczesniej (zaliczka 10%).

c) okien połaciowych

Dachlux (Michał Dąbrowicz) - duże rabaty na Velux i Roto

Presto (Minox, Darecki)

Presto (j.w)

Normalna hurtownia. Brałem trochę od nich. Transport płatny.

dzięki za info

p.s. nie udało mi się dojechać do Ciebie na budowę w poprzednią sobotę, ale co się odwlecze... to nie utonie ;)

no_kya

Bardzo prosze o podanie namiarów na sprawdzone firmy

realizujące komplekswe rozwiązania dotyczące ogrzewania budynku

mam zamiar zainstalowac piec kondensacyhjny i kominek

tylko jaki ?

i w jakim to sysytemie ?

może możecie polecić sprawdzonych fachowców

z naszej okolicy

k*

Bardzo prosze o podanie namiarów na sprawdzone firmy

realizujące komplekswe rozwiązania dotyczące ogrzewania budynku

mam zamiar zainstalowac piec kondensacyhjny i kominek

tylko jaki ?

i w jakim to sysytemie ?

może możecie polecić sprawdzonych fachowców

z naszej okolicy

k*

aha ;) to ja sie przykleję do tego wątku - sam chętnie skorzystam z takich podpowiedzi;

zamierzam w ramach ogrzewania zainstalować u siebie: kominek z dgp, kominek z płaszczem wodnym oraz piec kondensacyjny (i zewnętrzną butlę z gazem); ogrzewanie podłogowo - kaloryferowe

no_kya

.....no i przyszła pora by się troche pochwalić ostatnimi 2 miesiącami pracy.....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mamay :dach,okna,alarm,kabelki do prądu,tynki,brame garażową i rozpoczętą hydraulikę.

Bardzo ładnie wyszło :lol: .

Ja szukam obecnie wykonawcy drzwi wejściowych i garażowych - Paweł - gdzie zamawiałeś swoje?

Moze ktoś z Was wie, czy gdzieś w okolicy są solidne firmy u których zamówię bramę i drzwi?

hej,

podbijam i dodaje cos nowego do sprzedania :)

dodaje:

-odżelaziacz z automatyczną głowicą, używany dwa lata ... co dla tego typu sprzętu nie jest dużym obciążeniem

http://images28.fotosik.pl/77/a6a5fe46b5d9be1a.jpg

dalej do sprzedania:

- beton komorkowy (H+H) 24

- beton komorkowy (H+H) 12

- silke E12 jedna palete

lokalizacja w gm. nieporet tuz przy granicy z bialoleka

szczegoly bezposrednio telefonicznie 602 230 559

pozdrawiam, p

Moi Drodzy

WIĘŹBA

mam już jedną ofertę, mam już podpowiedź bullisha (dzięki) ale chcę jeszcze zgłębić temat.

Proszę więc o wskazówki lub zeznania ;)

skąd braliście więźbę na swoje dachy lub skąd zamierzacie wziąć? czy dźwig jest niezbędny przy stawianiu więźby?

z góry bardzo Wam dziękuję za odpowiedź

no_kya

Moi Drodzy

WIĘŹBA

czy dźwig jest niezbędny przy stawianiu więźby?

Zazwyczaj cieśle sobie radzą bez dźwigu przy stawianiu konstrukcji.

Ale zalezy to głównie od wymiarów belek i rodzju konstrukcji. U mnie ze względu na duży przekrój krokwii narożnych, długości i specyficzną konstrukcję więźby musiałem zamówić dźwig.

Magi fajne te drzwi, a jak cenowo wychodzi zakup drzwi w górach??? Bo u nas będzie potrzeba za jakiś czas 13 sztuk, takze po mału zbieram informacje w tym temacie.

Pozdrawiam

Ula

Hej

Nas drzwi wewnętrzne kosztowały około 1400 zł za całość i 2500 za zewnętrzne. Oczekujemy teraz na schody a potem też z gór będziemy mieli kuchnię i garderoby.

Cenowo to wyszło tak samo jak tutaj, ale jest to nasz znajomy i postanowiliśmy, że większość drewnianych rzeczy w domu on nam wykona.

Namiary moge podać na priv.

Pozdrawiam